Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel1-Mayıs Mitingimize halkımızı davet ediyoruz.”

1-Mayıs Mitingimize halkımızı davet ediyoruz.”

1 Mayıs Düzenleme Komitesi Başkanı Yusuf Beryürek, yaptığı açıklamada, bu memleketin gerçek sahipleri olan işçi ve emekçilerin, bu ülkenin tüm değerlerini üretenlerin 1 Mayıs meydanlarında buluşacağını kaydederek, şöyle devam etti:
“Küçük bir azınlık için değil, bir avuç patron için değil, halkın emekçi çoğunluğu için yaşanabilir memleket isteyenler, taleplerini 1 Mayıs meydanlarında yükseltecektir. ‘Herkesin çalışması için, herkesin daha az çalışması’ ilkesi doğrultusunda, gelir kaybı olmaksızın haftalık çalışma süresi düşürülmelidir. Sendikalı olmak, biz işçiler için en temel yasa ve Anayasal haktır. Sendikal örgütlenmenin önünde engel olan işkolu ve işyeri/ işletme barajları kaldırılmalıdır. Sendikal nedenli işten çıkarmalara karşı yaptırımlar güçlendirilmeli ve işler hale getirilmelidir. Grev hakkı eksiksiz tanınmalıdır. Grev erteleme adı altında uygulanan grev yasaklarına son verilmelidir. KHK ile haksız bir şekilde işinden uzaklaştırılan kamu çalışanları derhal işlerine başlatılmalı ve KHK düzeni ile yaratılan mağduriyetler giderilmelidir. Belediye şirketlerine geçirilen taşeron işçilerin mağduriyeti ortadan kaldırılmalı ve kamu işçisi olarak kadroya alınmalıdır. Kamuya ve belediye şirketlerine geçirilen taşeron işçilere ikinci sınıf işçi muamelesi yapılmasından vazgeçirilmelidir. 4+4 zam uygulanmasına son verilmeli ve özgür toplu sözleşme hakları tanınmalıdır. Emekli aylık ve gelirleri, enflasyon ve milli gelir artışı dikkate alınarak güncellenmeli, asgari ücretin altında kalan tüm emekli aylık ve gelirleri derhal asgari ücret düzeyine çekilmeli, emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülmelidir. Türkiye, dünyanın en adaletsiz vergi sistemlerinden birine sahiptir. Vergilerin dörtte üçü ücretliler ve tüketiciler tarafından ödenmektedir. Asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılmalı ve net olarak ödenmelidir. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. İşsizlik sigortası fonu, siyasal iktidarın ve sermayenin arpalığı olmaktan çıkarılmalıdır. İşsizlik sigortasından yararlanmak kolaylaştırılmalı, işsizlik ödeneklerinin miktar ve süresi uzatılmalıdır.”
Açıklamanın son bölümünde de şöyle denildi:
“01/05/2019 Çarşamba günü saat 16:00’da Doğuş Okulları önünde toplanma ve saat 17:00’de Selim Nevzat Şahin Lisesi önünde, bütün renklerimizle 1-Mayıs Mitingimize Hatay halkımızı davet ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER