Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitim448 Öğrenci Üniversiteye Yerleşti

448 Öğrenci Üniversiteye Yerleşti

Hatay Sınav Koleji öğrencisi 448 kişi, bu yılki üniversite sınavlarında başarı göstererek herhangi bir yüksekokulda okumaya hak kazandı.

Geride kalan bayram arifesinde, Sınav Koleji’nde, YKS başarısı dolayısıyla bir ödül töreni gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, Sınav Koleji öğrencilerinin, YKS Türkiye sıralamasında; 204., 509. ve 636.lık derecelerini elde ettiği kaydedildi.
Sınav Koleji Kurucu Müdürü Zeynel Paşa, Türkiye geneli YKS’de 204.lüğü Ali Hikmet Altunay, 509.luğu Bengisu Andiç ve 636.lığı da Zeynep Berra Kibar’ın aldığını, üç öğrencinin de Sınav Koleji öğrencisi olduğu bilgisini verdi. Törende, YKS Türkiye derecesi elde eden 3 öğrenci de ödüllendirildi.

“Türkiye Geneli Yakaladığımız Başarıların Haklı Gururunu Yaşamaktayız”

Törende bir konuşma yapan, Kurucu Müdür Zeynel Paşa, Sınav Eğitim Kurumlarının 1992’den bu yana, sınavlara hazırlık yayınlarındaki öncülüğünü dershanecilik alanına da taşıyarak, bu alanda pek çok yeniliğe imza attığını belirtti ve şöyle devam etti:
“Soru ağırlıklı bol testli dergiler, kitap ekleri, dershaneciliği eksen alan dergicilik gibi birçok ilk Sınav Eğitim Kurumları ile başlamıştır. Hepsinden önemlisi, birbirinin karşıtı olarak sunulan ‘dergi ve dershane birlikteliği’nin temeli, Sınav Eğitim Kurumları ile atılmıştır. Eğitim sektörünün amiral gemisi olarak Türkiye geneli yakaladığımız başarıların haklı gururunu yaşamaktayız.”

“Emek ve Çabalarından Dolayı Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve Özverilerinden Dolayı Velilerimize Teşekkür Ederim”

Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Hazırlar da öğrencilere hitabında, “Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur.” dedi ve sayısal şu bilgileri verdi:
“Tıp Fakültelerine 52, Diş Hekimliğine 17, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine 82, Hukuk Fakültesine 26, PDR ve Psikoloji Bölümüne 32, Öğretmenliklere 83, Eczacılık ve Sağlık Hizmetlerine 62, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine 94 olmak üzere, toplamda 448 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir. Emek ve çabalarından dolayı öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve özverilerinden dolayı velilerimize teşekkür ederim.”
Hatay Sınav Koleji’ndeki tören, Türkiye Genelinde YKS de 204. olan Ali Hikmet Altunay, 509. olan Bengisu Andiç ve 636. olan Zeynep Berra Kibar’a ödüllerinin takdimi ile sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER