Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAdalet Ormanına ilk Fidanlar dikildi

Adalet Ormanına ilk Fidanlar dikildi

İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, Orman İşletme Şefliği işbirliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “sosyal sorumluluk, çevre duyarlılığı ve ağaçlandırmanın önemi” noktasında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kerem Bozdağ, Hakimlerinden Nesrin Avcı, Mehmet Gökçe ve Semih Sezer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Sahil Güvenlik Komutan vekili Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Orman İşletme Sefi Mehmet Başaran, İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nihat Doğan ve İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından “Kamu Hizmeti Kapsamında Ağaçlandırma Projesi” kapsamında etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çelikkol, Orman İşletme Şefliği ile iş birliği yapılarak ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye karşı duyarlılıkları arttırmak amacıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğündeki hükümlüler ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğündeki yükümlülerin katılımıyla 500 adet fidan dikimi yapıldığını kaydetti.

Başsavcı Çelikkol projenin yükümlü ve hükümlülerin tabiata ve çevreye sahip çıkma bilincini aşılayacağına inandığını vurgulayarak, “Geleceğin dünyasında yaşayacak olan çocuklarımıza daha yeşil bir Türkiye bırakacağına gönülden inandığını ve bunun yanında yeşili koruyan, ağaçları seven bilinçli bir toplum oluşturmak için hiç durmadan bütün gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmesine dikkat çekerek “Birçok canlı türünün doğal yaşam alanını oluşturan, erozyon oluşumuna ve sellere engel olan ormanlar, dünya nüfusunun hızla artması ve sanayileşmenin olumsuz etkisiyle tahribe uğraması da acı bir gerçektir. Bu durumun bilincinde olan bizler, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için her zaman olduğundan daha fazla ağaçlandırma yapmak hassasiyetindeyiz” diye konuştu.

İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından kamu hizmeti cezası kapsamında infaz işlemlerine devam edilen yükümlülerin ve ayrıca Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlüler, İskenderun Orman İşletme Şefliğini tahsis ettiği, 6 bin fidanın dikileceği belirtilen ‘Adalet Ormanı’ adı verilen alanda protokol ile birlikte ilk gün beş yüz fidanı toprakla buluşturuldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER