Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“AĞUSTOS DA 60 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İSTİYORUZ”

“AĞUSTOS DA 60 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İSTİYORUZ”

Türk Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ömer Solğun, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılını geride bırakmaları üzerine açıklama yaptı. Solğun, gazete

Türk Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ömer Solğun, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılını geride bırakmaları üzerine açıklama yaptı.

Solğun, gazetemize yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ne yazık ki eğitim çalışanlarının yıllardır süre gelen sorunlarına çözüm bulunması anlamında yeterli adımların atılmadığı bir dönem oldu. Derslik ve öğretmen açığından, yönetici atamalarına, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetten, okullara ayrılan ödenek yetersizliğine, ders materyallerinin azlığına, okullaşma oranlarının düşüklüğüne kadar birçok alanda yaşanan sorun eğitimimizin niteliğine olumsuz etki etmeye devam etti. Ağustos ayında da 60 bin öğretmen ataması yapılmasını istiyoruz.

Hükümet ne yazık ki 2019 yılında eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda atama bekleyen öğretmenleri göz önünde bulundurmamış ve şu ana kadar sadece 20 bin atama yapmıştır. Bakanlık, önümüzdeki süreç için de toplamda ne kadar atama yapılacağını duyurmamıştır. Sendikamızın yaptığı araştırmaya göre ülkemizde ücretli öğretmen sayısı 74 ilde 83 bin 783’tür. Türkiye genelinde baz alındığında, ücretli öğretmen sayısının 100 bin  civarında olduğu görülecektir. Yönetici atamalarında mülakat tamamen kaldırılarak, görevlendirmeler sadece yazılı sınav sonucuna göre yapılmalıdır. MEB tarafından hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu şu anda Maliye Bakanlığı’ndadır. Ne zaman kamuoyuyla paylaşılacağı ise net değildir. Talebimiz; Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun en kısa sürede paydaşların görüşlerine açılmasıdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER