Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“AKÇALI CAVİDE BÜYÜKTEPE TAZİYE EVİ” DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

“AKÇALI CAVİDE BÜYÜKTEPE TAZİYE EVİ” DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Arsuz Belediyesi ve Hayırsever İşadamı Edip Büyüktepe işbirliği ile Akçalı Mahallesinde yapımı tamamlanan “Akçalı Cavide Büyüktepe Taziye Evi” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri,Muhtarlar, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Yöneticileri ve Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri’nin katıldığı açılışa mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Cavide Büyüktepeyi rahmetle anarak konuşmasına başlayan Başkan Culha, “  Her ne kadar taziye evi ismiyle açılıyor ise de aslında çok amaçlı salon niteliğindedir. Burası Gökmeydan, Akçalı, Beyköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğimizi (GABDER)’ de kapsamaktadır.  Burada her türlü kültürel, sanatsal ve mahalle ile alakalı faaliyetleri icra ediyorlar. Bu çok amaçlı salonda Akçalı, Gökmeydan, Beyköy Mahallesi halkı başta olmak üzere, okullarımız ve bu bölgede ihtiyaç hisseden her türlü vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak fonksiyonel nitelikte bir salonumuzdur.

Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar hem çadırda taziyeden, hem de mahalle adına gelen gerek siyasi çalışmalarda, gerekse kültürel çalışmalarda kahvelerde etkinlik yapmaktan kurtulmak adına bu tür tesisleri çok önemsedik. 10 gün evvel Karaağaç’ta bir benzerinin açılışını gerçekleştirdik. Daha öncesinde de Madenli Mahallemizde açılış yapmıştık. Bu günde Hayırsever Edip Büyüktepe Beyefendi tarafından yapılan bu salonun açılışını yapıyoruz. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Harika bir salon. Bunun dışında Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak yaptığımız 9 adet aynı nitelikte salonumuz bulunmaktadır. İlçemizde yaklaşık 12, 13 salonumuz bulunuyor. Göreve geldiğimizde mahalle ziyareti yapacağımızda kahvelere gidiyorduk. Özellikle taziyelerde çok ciddi sıkıntı yaşanıyordu. Artık çadıra gerek kalmaksızın tüm etkinliklerimizi bu tür salonlarda icra edeceğiz. Bizim hedefimiz biraz daha arttırmaktı. Yeni gelecek arkadaşlarımız mutlaka bunu göz önünde bulundurarak, sayıyı arttıracaklardır. Ben hayırsever hemşerilerime buradan tekrar seslenmek istiyorum. Bu tür eserleri yapmak hem aile bireylerinin isimlerini yaşatmak, hem de yaşadıkları mahallede kendi örf ve adetlerini, kendi kültürlerini daha rahat uygulayabilmeleri adına bu tür hayırlara katılım sağlamak gerekiyor. Buradan kanaat önderlerine de seslenmek istiyorum. Sevgili halkımıza bu konularda telkinde bulunurlarsa bu salonlar daha da aktifleşir,” şeklinde konuştu.

Kamu- Hayırsever İşbirliğine değinen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Bunun gibi, çok farklı amaçlara hizmet edecek olan, Kamu- Hayırsever İşbirliği ile yapımı devam eden projelerimizde mevcut. Bir başka hayırseverimizle birlikte, ilçemizde tek olan Kapalı Spor Salonu inşa ediyoruz. Etrafımıza baktığımızda birçok hayırseverimizin ismini okullarımızda görüyoruz. Bunlar, kamu yatırımlarının yanı sıra, hayırseverlerimizin desteği de bizim gücümüze güç katıyor. Ne mutlu onlara ki isimlerini böylesine güzel hayırlarla yâd ettiriyorlar. Böyle bir projenin hayata geçirilmesinde emeği olan Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum,” dedi.  Konuşmaların ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Arsuz Kaymakamı Musa Sarı tarafından Hayırsever İşadamı Edip Büyüktepe’ ye teşekkür plaketi takdim edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER