Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelANGUS KOKUSU İMZA KAMPANYASINA NEDEN OLDU

ANGUS KOKUSU İMZA KAMPANYASINA NEDEN OLDU


Yurt dışından ithal edilen ve ülkeye İskenderun´daki LimakPort üzerinden de getirilen Limak Port limanına yanaşan Angusların yarattığı pis kokuya ka tarafından imza kampanyası başlatıldı.
Remzi Karpuz adlı Vatandaş , başlattığı imza kampanyasında kadar 4 bin 412 imzaya ulaştığını belirterek, amacının komuoyu oluşturma, yetkili ve ilgililerin dikkatini çekme ve Anguslar ile onları taşıyan gemilerin çevreye yaydığı kötü kokunun önlenmesi olduğunu ifade etti.
Gazetemize dün yaptığı ziyarette imza kampanyası ve amacını değerlendiren Karpuz, “Bir birey olarak, 10 gündün tepki imzaları alarak, kamoyu oluşturmak amacıyla yola koyuldum. Şu an itibariyle 4.412 imza topladım. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle görüşmelerde bulundum, onaylar aldım” dedi.
“Denize girebilecek miyiz?”
Angus taşıyan gemilerin limana yanaşmadan önce açıkta temizleneceğini öğrendiğini de anlatan karpuz, “O zaman deniz kirlenmeyecek mi? yaz geldi, denizde yüzebilecek miyiz? Bu angusların dışkısı tabii gübreye çevrilebilinir mi? Ya da tamamen bu sığırların gelmemesi için mücadelemizi verebilir miyiz?” değerlendirmesinde bulundu.
İmzalar 24 Mayıs´a kadar
Angusların yarattığı kokuya karşı başlattığı imza kampanyasını 24 Mayıs Cuma gününe kadar sürdüreceğini ve daha sonra İskenderun kaymakamlığına vereceğini anlatan Karpuz, topladığı imzaların üzerinde ise şu ifadeye yer verdi: “Son bir yıldır limana gelen sığırlar yüzünden İskenderun´a pis kokular yayılıyor. Duyarlı bir vatandaş olarak çok rahatsız oluyoruz. Siz rahatsız oluyor musunuz?”
İmza kampanyasını sürdüren Karpuz, imza verenlerin duyduğu rahatsızlık ve şikayeti İskenderun Belediyesi yetkililerine de yapacağı görüşmeyle aktarmayı düşündüğünü söyledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER