Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaTatil SeyahatAnıtkabir Ziyaret Kuralları

Anıtkabir Ziyaret Kuralları

Değerli Körfez Gazetesi takipçileri;Ankara Gezginleri sitesinden Anıtkabir ziyaret kuralları içerikli yazıyı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i, her yıl milyonlarca insan ziyaret etmektedir.Özel günlerde, artan ziyaret talebi ile çok yoğun günler yaşayan Anıtkabir ile ilgili bilinmeyen, ziyaret ve gezi bilgilerini sizlerle paylaşmak istedik.

Bu yazımızda;

*Anıtkabir,hangi günler ve hangi saatlerde ziyaret edilebilir?

*Anıtkabir’i gezerken rehberlik hizmeti var mı?

*Kurum ve kuruluşlar Anıtkabir’de nasıl tören yapabilirler?

*Anıtkabir’de profesyonel araştırma inceleme veya video çekimi yapılabilir mi?

*Anıtkabir engelli vatandaşlarımızın ziyaretine uygun mu?

*Anıtkabir’i ziyaret ettiğimize dair herhangi bir belge alabilir miyiz? Sorularının cevaplarını aktaracağız sizlere…

ANITKABİR ZİYARETİ

Anıtkabir

*Anıtkabir,hangi günler ve hangi saatlerde ziyaret edilebilir?

Anıtkabir ziyaret saatleri, belli dönemlerde değişmek üzere belirlenmiştir.Bu saatler içinde, ziyaret tamamen mümkün olmaktadır.

01 Şubat-14 Mayıs Saat 09.00-16.30 arası

15 Mayıs-31 Ekim Saat 09.00-17.00 arası

01 Kasım-31 Ocak Saat 09.00-16.00 arası ziyarete açıktır Anıtkabir.

*Anıtkabir’i gezerken rehberlik hizmeti var mı?

Pek çoğumuz bilmesek de, evet Anıtkabir’de böyle bir hizmet var.Anıtkabir Komutanlığı Protokol Bölümünden randevu alınarak,ücretsiz olarak Anıtkabir gezisi için rehberlik hizmeti alınabilir.

Anıtkabir

Ayrıca dileyen Anıtkabir ziyaretçileri, ücretli olan ve 6 dilde yayın yapan sesli rehberlik hizmetinden de yararlanabilirler.

*Kurum ve kuruluşlar Anıtkabir’de nasıl tören yapabilirler?

Kurum ve kuruluşların Anıtkabir’de tören yapmaları mümkün.Ancak, bunun belli prosedür ve standartları var.

Tören düzenlemek isteyen kurum, tören tarihinden en az 1 hafta önce Anıtkabir Personel ve Protokol Kısmı ile görüşerek, törenin yapılması planlanan tarih ve saati koordine etmelidir.Anıtkabir İrtibat Telefon:(0 312) 231 79 75  Anıtkabir Komutanlığı ile bu koordinasyon gerçekleştirildikten sonra, tören yapmak isteyen kurum/kuruluş kendilerine ait antetli kağıda yazılmış tören müracaatlarını, 4’üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı (0312 – 369 93 76) ile Anıtkabir Komutanlığı (0312 – 231 53 80)’na (her iki faks numarasına da) faks çekilerek tören için resmî başvuruyu yapmalıdırlar.

Anıtkabir

Törende kullanılacak Çelenk; 80 cm çapında, 15 cm ayaklı, arka kısmı ince ahşap/sunta olarak imal, kırmızı beyaz karanfil/gül kullanılarak tanzim edilmiş, elde taşınan standart mozole çelengidir. Çelengin üzerinde kırmızı renkte büyük harflerle kurum/kuruluşun ismi yazılır. Bu yazıda şahıs ismi veya özel isim, logo, amblem kullanılmaz. Belirtilen standartlara uymak kaydıyla, Ankara’da ticari faaliyet gösteren çiçekçilerden herhangi birine sipariş edilebilen Çelenk, tören saatinden bir (1) saat önce Anıtkabir’de hazır bulundurulur. Belirtilen şartları sağlamayan çelenklerle tören yaptırılmaz. Çelengin uygun şekilde yaptırılması ve zamanında tören yerinde hazır bulundurulması, tören talep eden kurum/kuruluş sorumluluğundadır.

Anıtkabir

Törene İştirak edecek heyet mensupları tören saatinden en geç on beş (15) dakika önce Anıtkabir Tören Alanında hazır bulunmalıdırlar.
Tören saatine yetişemeyen kurum/kuruluşların törenleri için yarım saat (30 dk) beklenir. Yarım saatten daha geç gelen kurum/kuruluşların törenleri yapılmamaktadır.

Anıtkabir

*Anıtkabir’de profesyonel araştırma inceleme veya video çekimi yapılabilir mi?

Anıtkabir Atatürk Kütüphanesindeki belge ve fotoğraflar izne tabi olmak kaydıyla araştırmacıların kullanımına açıktır.Ayrıca Anıtkabir’de ziyaretçilerin fotoğraf ve video çekmesi serbest olup profesyonel video çekimleri izne tabidir.

*Anıtkabir engelli vatandaşlarımızın ziyaretine uygun mu?

Anıtkabir’de engelli ziyaretçilerin rahatça gezebilmesi için gerekli tüm önlem ve düzenlemeler mevcuttur.Engelli ziyaretçiler de rahatlıkla tüm bölümleri gezebilirler.

Anıtkabir

 

*Anıtkabir’i ziyaret ettiğimize dair herhangi bir belge alabilir miyiz?

Anıtkabir Komutanlığı’nca, ziyaretçilerin talep etmeleri halinde günün anısına “Anıtkabir Ziyaret Sertifikası” düzenlenmektedir. Grup halinde gelen ziyaretçiler. ziyaretlerinden iki gün önce gelecek olanların listesini Anıtkabir Komutanlığı iletişim bilgilerinde yer alan faks numarasına ulaştırdıklarında sertifikalarını alabilirler.

 

Anıtkabir

Her yıl yaklaşık 6-7 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Anıtkabir’in, ziyareti ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizlere özetlemeye çalıştık.Ata’mızı saygı ve minnetle anıyoruz…

Ankara’da mutlaka görülmesi gereken diğer yerler için;Gezilecek Yerler

Yazının linki için;https://www.ankaragezginleri.com/anitkabir-ziyareti-ile-ilgili-bilinmesi-gerekenler/

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER