Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelARSUZ DİKKAT! TOPLANTI 22 NİSANDA

ARSUZ DİKKAT! TOPLANTI 22 NİSANDA


Arsuz´da Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası´na da yakın bölgede kapasite arttırımına gidilecek maden sahası ile ilgili Arsuzluların görüşlerine yeniden başvuruyacak.

Arsuz Madencilik A.Ş. tarafından Kale Köyü sınırlarında işletilen krom ocağı ve zenginleştirme tesisinin çalışma alanı iki katına çıkartılacak. Yaban keçisi ve karaca türlerinin korunması amacıyla ilan edilen Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası´na yakın bölgede patlayıcı da kullanılacak maden sahası ile ilgili Arsuzluların görüşlerine başvurulacak. Mart ayı içinde bilgilendirme toplantısı yapılan projeyle ilgili Halkın Katılım Toplantısı 22 Nisan Pazartesi günü Kale Mahallesi´ndeki Kale İlkokulu´nda yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Kale Mahallesi mevkiindeki krom ocağı ve tesisin kapasite artışı ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme baş- vurusunun uygun bulunduğu belirtilerek, projeye ilişkin ÇED sürecinin başlatıldığı bildirildi. Tamamı orman arazisi olan alanla ilgili duyuruda Çevresel Etki Değerlendir- mesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ile projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin bakanlığa gönderilebileceği kaydedildi. Projedeki kapasite artışı ile çalışma alanı 32,68 hektardan 72,84 hektara genişletiliyor. Yıllık 75 bin ton tüvenan kromun çıkartılarak zenginleştirme tesisinde iş- lenmesi planlanan projede sadece alan genişletilmesi yapılarak açık ocak yanı sıra kapalı/galeri sistemine geçiş hedefleniyor.

Mart ayında Kale köyünde yapılan bilgilendirmesi toplantısında Arsuz Belediyesi adına projenin eksikliklerine ve tarım alanlarına yakınlığı ile Arsuz yaban Hayatı Geliştirme Sahası´na olumsuz etkilerine dikkat çekilmişti. Toplantıda hem açık hem de kapalı işletme yöntemleriyle üretim gerçekleştirilecek sahada galeri ile devam edilecek üretimde patlayıcı kullanımının ektileri de değerlendirilmişti.
a
Kapasite artışına ilişkin yapılacak halkın katılım toplantısına ilişkin duyuru şöyle: “Hatay İli, Arsuz İlçesi Kale Mahallesi Mevkii´nde Arsuz Madencilik İnş. Nak. ve Petrol Ürünleri San. Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan İR:200801973 (Er:3156099) Numaralı Krom Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı projesi hakkında, ÇED Yönetmeliği Ek – III´ de yer alan ÇED Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan dosya ile ilgili ÇED Yönetmeliği´nin 8. Maddesi gereğince ÇED sürecinin başlatıldığı belirtilmektedir. Ayrıca, ÇED Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince faaliyet hakkında, yöre halkını bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 22.04.2019 tarihinde saat 14:30´da İlimiz Arsuz İlçesi, Kale Mahallesi No:7 (Kale İlkokulu) adresinde Halkın Katılım Toplantısı yapılacaktır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER