Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelArsuz´da ÇED toplantısı ´iptal edildi´

Arsuz´da ÇED toplantısı ´iptal edildi´


Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, doğal yaşamı sekteye uğratacak her türlü duruma karşı olduklarını söyledi.

Kale Mahallesi´nde yapılmak istenen “Krom Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı Halkın Katılım Toplantısı”, halkın bu konu hakkında bilgilenmek istememesi üzerine oturum başkanı olan Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kadir Özer tarafından sona erdirildi. Kale Mahallesi´ne giden Arsuz Belediye Başkanı Güven, Kale Mahallesi İlkokulu´nda gerçekleştirilmek istenen toplantının yapılmaması gerektiği yönünde açıklama yaptı. Mevcutta bir tesisin zaten var olduğunu belirten Güven, tesisin genişletilmesi durumunda doğaya ve en çokta Kale mahallesinde yaşayan halk başta olmak üzere tüm ilçe halkına zarar vereceğini kaydetti.

Arsuz´un bir turizm ve tarım ilçesi olduğunu söyleyen Güven, “Turizm ve tarıma zarar verecek her türlü girişime karşı olduğumuzu burada bir kez daha gösterdik. Özellikle duyarlı halkımızla birlikte bu işi gerçekleştirdik. İlçemiz İnşallah önemli turizm merkezlerinden birisi olacak. Ve özellikle de kale halkına duyarlı oldukları için teşekkür ediyorum. Onlar daha sonra ne kadar büyük bir iş başardıklarının farkına varacaklardır. Bunun hem turizm hem de tarım olarak karşılığını alacaklardır. Burada olan tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Halkın bilgilendirilmesi toplantısına katılmak üzere Arsuz´un önceki dönem belediye başkanı Nazım Culha, İskenderun Çevre Koruma Derneği, Evimiz İskenderun Süpürge Derneği, Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsiliciliği, Arsuz Kültür ve Turizm Derneği, ADD Karaağaç temsilciliği yöneticileri ile Arsuzlularda oluşan kalabalık bir grup da katıldı. Jandarma tarafında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı toplantının yapılacağı okul çevresine önce temsili bir grubun girmesine, itirazlar üzerine tüm katılımcıların okul bölgesine gelmesine izin verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER