Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAYDOĞAN:”DİN ADAMIMIZ ŞIH YUSUF YILMAZ’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ… “

AYDOĞAN:”DİN ADAMIMIZ ŞIH YUSUF YILMAZ’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ… “


Samandağ CHP ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan düzenlediği basın açıklamasıyla ,Şıh Yusuf Yılmaz’a yapılan saldırıyı kınadı. CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katılımıyla geçekleşen basın açıklaması bugün saat 13.00’de CHP ilçe örgütü hizmet binasında gerçekleştirildi.
CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan’ın ilçe örgütü adına okuduğu basın açıklamasında Şu görüşleri paylaştı
” Küçük Karaçay’da oturan din adamımız sn. Şıh Yusuf Yılmaz, 13 Ekim Cuma günü sabah saat 8.00’de kendi evinde saldırıya uğramıştır.
4 kişi olan saldırganlar, şıh Tahsin Yılmaz’ı sorma bahanesiyle girdikleri evde Şıh Tahsin’in babası olan ve 80 yaşındaki din adamını önce yüzüne sprey sıkmak yöntemiyle bayıltmış, sonra da öldüresiye dövmüşlerdir.
Saldırıdan sonra plakasız motosikletlerle olaya yerinden kaçan saldırganlar izlerini kaybettirmişlerdir.
Yetkililerden olayı en kısa sürede çözümlemelerini, olayı gerçekleştirenleri ve azmettiricilerini bulmalarını bekliyoruz.
Alevi din adamlarına yönelik yapılan bu saldırı 6. saldırıdır.
Bu saldırılar alevi toplumunda infiale yol açmaktadır. Bir din adamına saldırabilecek kadar gözü dönmüş ve alçak olan bu insanlar toplumun sinir uçlarıyla oynamaktadırlar.
Ancak bu olaydaki fark şudur: Daha önce hedeflerine koydukları şıhları namaz bahanesiyle çağıran ve orada kendilerine saldıran saldırganlar bu defa direkt evlerine gitmek suretiyle saldırmışlardır.
Bu gözü dönmüşlük, bu kahpe ve alçakça saldırı, durumun vahametini arttıran bir konudur.
Biz CHP ilçe örgütü olarak diyoruz ki ; bu saldırı bir nefret suçudur. Bir insanlık suçudur.
Kimden ve hangi amaçla gelmiş olursa olsun, bir dini kanaat önderine yapılan bu saldırıyı kınıyoruz, bütün bağlantılarının açığa çıkarılmasını istiyoruz.
Toplumun dini önderlerine saldırılar düzenleyerek toplumu germeye çalışan hasta ruhlu insanların, hukuken hangi cezayı alırlarsa alsınlar toplum vicdanında şimdiden mahkum olduğunu, ve toplumun böyle suçları affetmeyeceğini ilan ediyoruz.
Sevgili din adamımız sn. Şıh Yusuf Yılmaz’a, Yılmaz ailesine, Küçük Karaçay’a ve tüm alevi toplumuna geçmiş olsun diyoruz…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER