Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBalık tutana değil En iyi balık resmine ödül

Balık tutana değil En iyi balık resmine ödül

Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile İskenderun Deniz Ticaret Odası ‘Denizde balık olsam’ adlı resim yarışması düzenledi, en iyi balık resmine tam altın verilecek.

İskenderun Deniz Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya açıklama yapan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, ‘Denizde balık olsam’ adlı resim yarışmasının ilkokullar 3. ve 4. sınıflar arasında düzenleneceğini söyledi.

Yarışmanın asıl amacının çocuklarda resim sanat ve güzel sanatlara ilgisini arttırarak algı, beceri, yaratıcılık, hayal gücünü ortaya çıkarmak olduğunu belirten Andiç, “Söz konusu yarışma 13 Mart 2017 tarihinde sona erecektir. Yarışmada 1’inciye tam altın, 2’inciye yarım altın ve 3’üncüye çeyrek altın verilecek. 4’üncü ve 5’ünci ye de jüri özel ödülü verilecektir. Yarışmaya katılan ve sıralamada ilk 50’ye giren öğrencilere de resim malzemesinden oluşan bir adet resim çantası verilecektir. Ayrıca İlk 3’e giren öğrencilerin okullarında balık-ekmek etkinliği düzenlenecektir” dedi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise yapılan bu etkinliğin amacının çok önemli olduğunun altını çizerek “Çocuklarımıza balığı sevdirmenin yollarını aradık. Bu konuda yapılacak olan bu yarışmanın ödüllerinin de ciddi ödül olması gerekti. Emeği geçenlere ve projeye sporsor olan Deniz Ticaret Odasına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak da, her emeğin bir hakkı olduğunu ifade ederek “Çocuklarımıza balık yemeyi ve balığa ilgi duymanın yollarını ararken onlara vereceğimiz en büyük ödül onları balıkla tanıştırmak olacaktır. Ülkemizde maalesef ki balık yemenin çok zor olduğunu hepimiz görüyoruz. En pahalı balık 15 lira olsa herkes balık yer ama maalesef ki balık fiyatlarının yüksek, sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bu konuda Bakanlık ve bizler ciddi bir çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER