Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBarış Atay Arsuz'da Halkla Buluşup Sorunlarını Dinledi

Barış Atay Arsuz’da Halkla Buluşup Sorunlarını Dinledi

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, hafta sonu Arsuz’da halkla buluştuğu mahalle toplantılarında, sıcak ve samimi bir yaklaşımla karşılandı.

Arsuz’da Hatun, Şarkkonak ve Nardüzü mahallelerindeki gezi ve toplantılarında halk, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’a Arsuz Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin belediyecilik hizmetlerini yetersiz bulduklarını, “Büyükşehir elini taşın altına koysun. Pencere kapı açamıyoruz. Yol sorunu yaşıyoruz.” şeklinde dile getirdiler.

Hatay Milletvekili Barış Atay ise yöre sakinlerine, “Ben sizin adınıza dilek ve şikayetlerinizi başkanlara iletirim. Önemli olan sizlerin seçmen olarak Belediyeye gönderdiğiniz meclis üyelerine ve yerel yönetimin temsilcilerine mahalle baskısı oluşturmanızdır. Belediyecilik hizmet işidir. Sizler de hakkınızı arayın takipçisi olun.” dedi.

Mülteci Sorununa da Değinildi

Türkiye’nin yaşadığı mülteci sorununa hükümetin çözüm bulması, entegrasyonu sağlaması gerektiğini vurgulayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, “Türkiye’nin entegrasyon sorunu var. AKP Hükümeti ilgilenmiyor.” dedi.

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay,  mülteci konusunda toplumun biraz daha hoşgörülü olması gerektiğine vurgu yaparak akılcı, gerçekçi, siyaseten anlayışa sahip olan insanların perspektifine ise oradan mülteci sorununa bakmak gerekli, insan odaklı, hak odaklı bakmak diyalog kurmak gerektiğine işaret etti.

Söz alan bir mahalle sakini de “Sayın vekilim bu sizi de bizi de aşar. Bu dil, din, ırk hiçbir şey fark etmez. Biz insanız. Bizim asgari ücretimiz ne olmalı? Vekilimiz ne kadar almalı? Biz nasıl yaşamalıyız? Suriye’den gelmiş. Bu arada çok ekmek var ki gelmiş. Hoş gelmiş. Biz maaşların, eğitim sisteminin iyileştirilmesini istiyoruz. Çocukların eğitim masrafını asgari ücret karşılamıyor. Biz bunları konuşalım. Benim çocuklarım üniversite okudu. İhtiyacım yok. Ama 80 milyon insan benim torunum. Onların eğitimini geçimini düşünmeliyiz.” dedi.

 “Mezarlılara Saldırıların Failleri Bulunsun”

Geçen yıl Arsuz’da mezarlıklara yapılan saldırıların ardından yaklaşık 5-6 ay önce Nardüzü, Hatun ve çevre mahalle mezarlıklarına da saldırıların yapıldığını dile getiren mahalle sakinleri, yaşanan gelişmelerden Arsuz Kaymakamı ve güvenlik güçlerinin bilgisi olduğunu belirterek yaşanan bu durumun “medyaya yansımasın” şeklinde yaklaşımları bulunduğunu TİP Milletvekili Barış Atay’a ilettiler. Arsuz halkı, yaşanan saldırıların ardından faillerin bulunup bulunmadığı, cezalandırılıp cezalandırılmadığı konusunda da resmi makamların kendilerini bilgilendirmediğini anlattılar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER