Çarşamba, Nisan 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBAŞKAN YAVUZ “OKULLARIMIZA YÖNELİK TEMİZLİK DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

BAŞKAN YAVUZ “OKULLARIMIZA YÖNELİK TEMİZLİK DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Kırıkhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Kırıkhan genelinde başlattığı okul temizlik seferberliğinde bir ay içerisinde 89 okulun temizliğini tamamladı.
Sosyal Belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçiren Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Yaşlı ve Engelli vatandaşlarımıza yönelik Evde Temizlik ve Bakım Hizmetleri, Cami ve İbadethanelerin Temizlik çalışmalarının yanı sıra Kırıkhan’da bir ilk olan Okul Temizlikprojesini 3 yıldır devam ettirerek ilçe halkının haklı takdirini kazanmaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un verdiği talimatlar doğrultusunda Kırıkhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak olan 2017-2018 Eğitim Yılı öncesinde Kırıkhan genelinde Okul Temizliği seferberliği başlattı.
Okul Temizlikleri konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz;
“Göreve geldiğimiz günden itibaren özellikle sosyal sorumluluk projelerine büyük bir önem verdik. Yaşlı ve Engellilerimize yönelik Temizlik ve bakım çalışmalarıyla birlikte Cami ve İbadethanelerimizin de temizliğini yaparak halkımızın ortak ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri hayata geçirdik. Aynı zamanda yine Belediyemiz tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim almalarını sağlamak adına ilçemiz genelindeki okullarda hijyenik bir temizliğin yanı sıra belirli zaman periyotlarında ilaçlama sistemiyle de dezenfekte çalışmaları yapılmaktadır.
Okul Temizlik projesiyle Kırıkhan’da yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Özellikle yavrularımızın daha hijyenik bir ortamda eğitim görerek ülkemizin geleceğine sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için elimizden gelen her türlü gayretin içerisindeyiz.
Okullarımızda başlattığımız Temizlik ve ilaçlama çalışmalarıyla özellikle mikroorganizmaların ve salgın hastalıkların yayılmasını önleyerek öğrencilerin, 2017-2018 eğitim öğretim yılına daha sağlıklı başlamasını hedefliyoruz.
Okul temizlik projesi kapsamında yaklaşık bir ay içerisinde Kırıkhan’da bulunan 89 okulumuzun sınıfları, lavabo ve tuvaletleri ile çevre temizliklerini 3 ayrı ekiple gerçekleştirdik. Ekiplerimiz, ayrıca mikroorganizmalara karşı belirli periyotlarda düzenli olarak lavabo ve tuvaletlere de hijyen temizliği yapıyorlar.
İlçemizdeki Okul Temizlik ve hijyen çalışmaları sayesinde çocuklara enfeksiyondan kaynaklanan hastalıklarda bir azalma olduğunu da gözlemledik. Çocuklarımıza daha sağlıklı ortam sunarak, vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller oluşmasını sağlayarak daha sağlıklı nesiller yetiştirmek adınatemizlik çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER