Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“BİRBİRİMİZE SARILACAĞIZ”

“BİRBİRİMİZE SARILACAĞIZ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV Ana Haber Bülteni’nin canlı yayın konuğu oldu.
Hatay’ın Orta Doğu ve Anadolu’nun Birleşkesinde yıllarca turizm ve ticaret merkezi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Lütfü Savaş, Anadolu’ya giren dinlerin ilk önce Antakya’da başladığını ve zengin bir kültür mirasına sahip olduğunu söyledi.
Hristiyanların ilk ibadet yeri olan mağara kilise ve ilk Hristiyanlık kelimesi Antakya’da kullanılmış. Daha sonra da İslamiyetle tanışmış ve Anadolu’nun ilk ibadet yeri olan Habib-i Neccar Camisi kentimizde yapılmış. Burada insanlarımız dini ne olursa olsun birbirine sevgiyle bakarlar. Biz Musevilerin Hamursuz Bayramı’nı, Hristiyanların Noel’in, Kurban ve Ramazan bayramlarımızı hep birlikte kutlarız. Alevi kardeşlerimizin birçok önemli bayramı var, onları da birlikte kutlarız. Burada kimse kimsenin dinini, mezhebini etnik kökenini sorgulamaz. Hep birlikte kardeşçe yaşayan herkesi Hataylı olarak görüyoruz. Seçim sloganımız olan ‘SARIL’ da ordan çıktı. Biz burada birbirimize sarıldığımız müddetçe hiçbir kavga yaşanmaz. İnsanlarımızın tasnif edilmesine karşıyız. Biz şunu diyoruz: birbirimize sarılacağız. Türk bayrağı altında mutlu ve huzurlu olmak isteyen, kendini güvende hisseden, yönü Ankara’ya dönük bütün ve vatandaşlık görevini yapan insanlarımızdan, renklerimizden oy istiyoruz. Çünkü biz bu birlikteliğin liderliğini yapmak istiyoruz.”

Hangi coğrafyada ve hangi şartlarda belediye başkanlığı yaptığını bildiğini söyleyen Başkan Savaş, dünyayı, o bölgeyi bilmeyen, vizyon sahibi olmayan, insanları kucaklayamayan insanların bu bölgede belediye başkanlığı yapamayacağını belirtti.

Sosyal medyada kendi aleyhinde önü arkası kesilerek servis edilen video hakkında da konuşan Lütfü Savaş, “Arsuz ilçesine bağlı köylere başkanlığım döneminde 8 defa gittim. Her gittiğimde sohbet havasında konuşuruz. Biz orada sohbet ederken biri video çekmiş fakat videonun bütününü göstermiyorlar. Köylülerin yıllarca ihmal edilmiş şikayetleri var. Şu anki iktidarın yapmış olduğu orman kesiminden ve hizmet edilmeyişinden dolayı şikayetleri vardı. Biz konuşmanın sonunda kucaklaşıyoruz. Sadece o köyün yolu vardı asfalt yapılmayan. Biz de o köy yolunun yapılacağına dair müjde vermek için gitmiştik. Ve akabinde yol yapımı yapıldı. Tek bir köye iki milyonluk yol yapıldı. Ben Cumhurbaşkanımıza o videonun tamamını göstermediklerini düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Savaş programın son bölümünde belediye başkanlıkları döneminde bütün ilçelere eşit mesafede hizmet götürdüklerini ifade ederek, yapılan hizmetlerden dolayı her kesimden ziyadesiyle fazla oy alacaklarını dile getirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER