Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaTatil SeyahatBölge Bölge Ülkemizin Tüm Gezilecek Yerleri

Bölge Bölge Ülkemizin Tüm Gezilecek Yerleri

Gezi ve tatil sitesi www.ankaragezginleri.com da yer alan ülkemizin gezi haritasını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Dünyanın gezmeye doyamadığı, birçoğumuzun ise; işten- güçten, ekonomik sıkıntılardan, biraz da tembellikten gezmek yerine sadece okumakla kaldığımız, ülkemizin gezilecek yerler yazılarını mutlaka çok okumuşsunuzdur. Ancak bu kez değişik bir yol izleyerek size bölge bölge kimisine aşina olduğunuz, kimisine de belki de ilk kez duyacağınız gezilecek yerler için güzel bir rehber yazı hazırladık.

Gezilecek Yerler

Ne dersiniz? Güzel bir Türkiye turuna hep berber çıkalım mı? Marmara Bölgesi’nden başlayan, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ile devam eden ve Akdeniz Bölgesi ile son bulan güzel bir yolculuğa hazır mısınız?

Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan,ülkemizin dört bir yanındaki “somut olmayan kültürel değerlerini” içeren kısa bir video izleyerek yazımıza başlamaya ne dersiniz?

Haydi şimdi gelin, dört bir köşesi tarih kokan, doğası, denizi, güneşi bol olan canım ülkemizin doyumsuz güzelliklerini hep birlikte keşfedelim….

Marmara Bölgesi Gezilecek Yerler

Marmara Bölgesi, İstanbul başta olmak üzere Çanakkale, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir’den oluşuyor.  Marmara Bölgesi’nde o kadar çok gezilecek yerler var ki, yazımızda sadece belli başlı bölgelere yer verebildik. Bunun için ince eleyip sık dokuyarak sizlere bir liste hazırladık. İşte Marmara Bölgesi’nde gezilesi ve görülesi yerlerden bazıları…

İstanbul Galata Kulesi

İstanbul’un simge yerlerinden biri olan Galata Kulesi, İstanbul’un tanıtımında kullanılan birçok afişin ve hediyelik olarak satılan birçok kartpostalın görseli olmuştur. İstanbul’a gidip de Galata Kulesi’ni görmemek olmaz diyoruz.

İstanbul Fatih Korusu

Eskiden Otağtepe olarak bilinen günümüz adıyla Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa ve Kültür Merkezi, muhteşem manzarasıyla İstanbul’u Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü birlikte görebileceğiniz bir açıdan seyretme lüksünü tanıyor.

İstanbul Çamlıca Tepesi

Şairin de dediği gibi “Sana dün tepeden baktım ey Aziz İstanbul” diyebilmenin bir başka yolu da İstanbul’un en yüksek iki tepesine Küçük ve Büyük Çamlıca’ya gitmeden İstanbul’dan ayrılmayın. Bu güzel şehrin gündüz ayrı, gece muhteşem manzarasını bir de Çamlıca tepesinden gözlemleyin.

İstanbul Emirgan Korusu

İstanbul’un yeşil kalan nadide alanlarından biri de Emirgan korusudur. Nisan ayı içinde yapılan lale festivali de Emirgan Korusu’nu hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı yapıyor.

Emirgan Korusu / İstanbul

İstanbul Kız Kulesi

Efsaneleri çok, hikayelerine de doyum olmayan Kız Kulesi, Salacak açıklarında yer alan küçük bir adacığın üzerinde yer alır. Kartpostalların vazgeçilmez görseli Kız Kulesi, şimdilerde restoran olarak hizmet veriyor.

İstanbul Mısır Çarşısı

Bizans döneminden itibaren varlığını sürdüren Mısır Çarşısı Eminönü’nün vazgeçilmezlerindendir.  İstanbulluların ekonomik baharattan, giyime kadar her türlü alışverişlerini yaptıkları yer olan Mısır Çarşısı’nda sizlerde mutlaka alışveriş yapmak isteyeceksiniz.

İstanbul Kapalı Çarşı

1461 yıllarında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırıldığı düşünülen fakat Bizans dönemine kadar inen bir geçmişi olan Kapalı Çarşı, finans merkezi haine gelmesini Kanuni Sultan Süleyman dönemine borçludur.  İstanbul’a gelip Kapalı Çarşı’ya gitmezseniz İstanbul’u görmüş sayılmazsınız.

Çanakkale Şehitliği

Millet ve Devletimizin varlık sebebi şehitlerimizin dört sütunlu Çanakkale’ye ve boğaza hâkim abidesi Çanakkale Şehitliği, sağlam temellerimizin ve yıkılmazlığının simgesidir. Yüksekliği 42 metre olan şehitlik uzaktan bakıldığında Mehmetçiğin “M” sini andırmaktadır.Çanakkale’de bulunan ve tarihimizin en önemli olaylarından birine ev sahipliği yapan bu bölgeyi detaylıca anlattığımız yazımıza göz atmak isterseniz;Çanakkale Şehitliği

Çanakkale Şehitliği / Çanakkale

Truva Antik Kenti 

Çanakkale’nin simgelerinden biri olan Truva Antik Kenti, Çanakkale’de hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken, efsanevi hikayesi ile Hollywood filmlerine konu olmuş bir yerdir.

Gelibolu Yarımadası

Avrupa’yı Asya’ya bağlayan iki boğaz olan Çanakkale ve İstanbul Boğazlarını da içine alan Gelibolu Yarımadası tarihte birçok ülkenin iştahını kabartsa da bizim olmasından her zaman gurur duyacağımız yerlerden biridir.

Kaz Dağları 

Kaz Dağları aynı zamanda İda Dağı olarak bilinir. Edremit Körfezi’nin kuzeyinde yer alan Kaz Dağları, yerli ve yabancı turistlerin özellikle oksijen dolu yeşil alanları ve butik otelleri ile popülerliğini sürdürüyor.

Kaz Dağları / Çanakkale

Bursa Ulu Cami

Bursa gezilecek yerler listesine koymanız gereken ilk yer Ulu Camii’dir.  Yıldırım Bayezid’in emriyle 1396 yılında inşa edilen Camii’nin yapımı 3 yıl sürmüştür.  Hem 19.yüzyıl hem de 20.yüzyıl izleri taşıyan cami, hat sanatının en görkemli eserleriyle bezenmiştir.

Bursa Yeşil Cami ve Yeşil Türbe

Bursa’da gezilecek yerler listenizi ikinci durağı Yeşil Cami ve Yeşil Türbe. Ahşap ve Mermer işçiliğinin çini ile de desteklenen muhteşem bir eser olan Yeşil Camii, Bursa’nın her yerinden görülme özelliğine sahip. Sultan Mehmet Çelebi tarafından 1419 yılında inşa edilen Cami’ye 2 yıl sonra Sekizgen Türbe’nin eklenmesiyle tamamlanmış.  2 katlı türbede Sultan Mehmet Çelebi ve ailesi ebedi istirahatgahlarında huzurla Bursa’yı tepeden izliyorlar.

Bursa Karagöz Müzesi 

Bursa’nın ünlü caddesi Çekirge üzerinde yer alan Hacivat ve Karagöz’ün anıt mezarının karşısında Bursa Belediyesi tarafından 2007 yılında Karagöz Müzesi açılmıştır. Kentin simgelerinden biri olan Karagöz ve Hacivat müzesi bu unutulmaya yüz tutmuş Türk Gölge Oyunu yeni nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Tekirdağ Namık Kemal Evi 

Türk Edebiyatı’nın en büyük şairlerinden biri olan Namık Kemal’in 1840’ta doğduğu ev Tekirdağ’da müze haline getirilerek Namık Kemal Evi olarak 1993’te ziyarete açılmıştır.

Şeytan Sofrası, Cunda Adası

Şeytan Sofrası, Cunda Adası

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin güneyinde yer alan kayalıkta yer alan Şeytan Sofrası, ilçe merkezine sadece 8 kilometre mesafededir. Anlatılan hikayesine gelince şeytan cennetten kovulan bir melektir. Yeryüzüne geldiğinde cennete benzettiği bu yere ayak basınca, ayağının izi kalır. Sönmüş volkan tepesi yuvarlak bir sofrayı andırır. Bu yüzden şeytan sofrası denmekte ve gelenlerin oluşan çukura para atarak dilek tuttuğu bir yer haline gelmiştir. Sadece şeytanın değil gören tüm insanların yeryüzü cenneti dediği Cunda Adası’nın hikayesi de çok özeldir. Adını Kurtuluş Savaşı sırasında Osmanlı hükümetinin “Yunanlılara direnmeyin, teslim olun” demesine karşı gelen ve mücadeleyi başlatan komutan Yarbay Ali Çetinkaya’dan almaktadır. Alibey Adası olarak bilinmekteyken şimdilerde Cunda olarak anılan Ege Denizi’nin 4.büyük adasıdır.

Bölgeyi tüm ayrıntıları ile anlattığımız gezi yazımız için;Şeytan Sofrası Cunda Adası

Kocaeli Darıca Hayvanat Bahçesi 

Kocaeli gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ya da Darıca Kuş Cenneti olarak da bilinen Darıca Hayvanat Bahçesi 200 bin metrekarelik bir alana kurulmuştur. Hayvanat Bahçesinde, 300 çeşit 3000 hayvan bulunuyor.

Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi 

Her mevsim farklı güzellikleriyle büyüleyen Kartepe Kayak Merkezi, kış turizmimizde de önemli bir yer haline gelmiştir. Kocaeli’ye bağlı olan Kartepe, Uludağ’dan sonra en çok tercih edilen kayak merkezidir.

İç Anadolu Bölgesi Gezilecek Yerler

İç Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en fazla ile sahip olan bölgelerinden biridir. 13 ilden oluşan İç Anadolu Bölgesi eşiz doğa güzellikleri, kültürel mirasları, eşsiz mimari eserleri ile o kadar çok gezilecek yere sahip ki, listemize almak istediklerimizde bile aklımız kaldı. İşte sizin için hazırladığımız İç Anadolu Bölgesi gezilecek yerler listesi…

Anıtkabir 

Anıtkabir / Ankara

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatıralarının yaşayacağı yer olarak Çankaya olduğunu belirten bir anlamda vasiyeti üzerine, 49 proje arasından seçilen “Anıtkabir” , Prof. Emin Onat ile Doç. Orhan Arda’nın imzasını taşımaktadır.  Anıtkabir, şehrin dört bir yanından Ankara’ya hakimdir. Anıtkabir sadece Atatürk’ün mezarı değil Kurtuluş Savaşı ve Atamızın eşyalarının da sergilendiği bir müzedir. Anıtkabir’i ziyaret ettiğiniz de kendinizi başka duygular içinde hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.Ziyaret kuralları için tıklayın Anıtkabir

Çankırı Alpsarı Göleti 

Çankırı’ya 22 km mesafede bulunan Alpsarı Göleti 227.000 metrekarelik yüzölçümü ile çevrenin en büyük göletidir. Ve muhteşem yeşil örtüsü ve güzellikleri ile görülmeye değer bir alandır.

Çankırı Tuz Mağarası 

Tuz elde etmek için açılan galerileri gezmek değişik bir deneyim olsa gerek. Bu deneyimi gerçekleştirmek için 100 hektarlık Çankırı’nın Tuz Mağarası’nı gezilecek yerler listesine eklemelisiniz.

Ihlara Vadisi 

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde yer alan Ihlara Vadisi iki köy arasında yer alır. Bu iki güzel köy ve Ihlara vadisi bütünleşmiştir ve görmeden Aksaray’dan ayrılmayın.Tüm güzellikleri ile bölgenin tamamını anlattığımız yazımız için;Ihlara Vadisi

Çorum Ortaköy İncesu Kanyonu 

Çorum’un Ortaköy ilçesi İncesu köyünden adını alan doğa harikası İncesu Kanyonu, rafting ve trekking severlerin gözdesi. Eğer zamanınız bu aktiviteler için uygunsa yapmadan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Hattuşaş Antik Kenti 

Hattuşaş Antik Kenti / Çorum

Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki Hattuşaş Antik Kenti, Hitit uygarlığının başkenti olarak biliniyor. Aynı zamanda bilinen ilk yazılı antlaşmanın yapıldığı yer olan Antik Kent, Alacahöyük Tarihi Milli Park içinde yer almaktadır.Çorum’da mutlaka görmenizi önereceğimiz bir diğer nokta ise bu eserlerin sergilendiği müzedir.Müze ve antik kent hakkında detaylı bilgi için Hattuşaş Antik Kenti

Eskişehir Sazova Parkı 

Eskişehir’de gezilecek yerler denince akla ilk gelen durak Sazova Parkıdır. Çocuklarınız ile birlikte çocukluğunuza dönmek isterseniz işte tam size göre bir yer.Parkı detaylı olarak aktardığımız gezi rehberimiz için;Eskişehir Sazova Parkı

Eskişehir Çukur Çarşı 

Eskşehir’in eski zamanlarında balıkçılar çarşısı olarak hizmet veren Çukur Çarşısı, günümüzün dinlenme alanıdır. Porsuk Çayı ‘na karşı olan çarşıda kafelerde dinlenebilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.  Çukur Çarşı’da alışveriş yapmayı da unutmayın.

Eskişehir Yunus Emre Türbesi 

Türk Edebiyatının en önemli ozanlarından biri olan Yunus Emre, 13.yüzyıl sonları ve 14. Yüzyıllarda Anadolu’da yaşamıştır. Ancak asıl mezarı nerede olduğu bilinmese de Eskişehir’in Mihalıççık ilçesi Sarayköy beldesindeki temsili türbesi yerli turistler tarafından mutlaka ziyaret edilir.

Eskişehir Balmumu Heykel Müzesi 

Balmumu Heykel Müzesi / Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından kurulan ve dünyadan, Türkiye’den birçok ünlü ismin balmumu heykellerinin yer aldığı müze mutlaka gezilecek yerler listenizde olmalı.Müze ile ilgili tüm detayları bulabileceğiniz Eskişehir yazımız için tıklayınız;Eskişehir Balmumu Heykel Müzesi

Sivas Gürün Gökpınar Gölü 

Doğayı ve tabiatı seviyorsanız Gürün Gökpınar Gölü’ne bayılacaksınız. Turkuaz rengi göl, bahar aylarında yeşille de buluşunca ortaya çıkan manzara karşısında büyülenebilirsiniz.

Kayseri Erciyes Dağı 

Kayak turizminin lokomotiflerinden biri olan Kayseri Erciyes Dağı, mütevazi ve ekonomik olması yönünden de oldukça tercih ediliyor.

Kayseri Soğanlı Harabeleri 

Ürgüp ve Göreme’deki peri bacaları oluşumlara benzer özelliklerdeki Soğanlı Harabeleri, 4.yüzyılda Hıristiyanların yerleştiği bölgedir ve çok sayıda kilise günümüze kadar ulaşmıştır. Kayseri gezinizde gezilecek yerler arasında mutlaka yer almalıdır.

Kayseri Ağırnas Yeraltı Şehirleri 

Mağara ve dehlizlerden oluşan Ağırnas Yer altı Şehirleri 3000 yıl öncesinin yerleşim merkezidir. Ağırnas yer altı şehirlerinin geçmişi Selçuklu kayıtları olmamasına rağmen Osmanlı dönemi kayıtları bulunmaktadır.

Konya Meram Bağları 

Meram Bağları / Konya

Konya’nın güzelliği dillere destan Meram Bağları, muhteşem Konya manzarası ile sizi büyüler. Özellikle de gece ışıklandırmaları ile görmenizi tavsiye ederiz.

Konya Mevlâna Türbesi ve Selimiye Camii 

Umudun ve hoşgörünün ismi Hz. Mevlana’nın türbesi Konya’da gezilecek yerler listesinin başında yer almalı. Gezinizi hele bir de Aralık ayında Şeb-i Aruz zamanına denk getirirseniz işte o zaman daha da keyifli hale gelebilir.

Konya Meke Gölü 

Konya’nın Meke Gölü ülkemizin en popüler doğal güzelliklerinden biridir. Yerli ve yabancı turistlerin özellikle ziyaret ettiği yerler arasında yer almaktadır.

Kapadokya 

Büyüliü bir doğa harikası olan Kapadokya, Ürgüp Peri bacalarının ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Özellikle Balon gezisi ile yapılan turlar ile Kapadokya’nın eşsiz güzelliğinin tadı çıkarılabilir.Bu muhteşem gezi bölgesinin ayrıntılı gezi rehberi için;Kapadokya

Niğde Eski Gümüş Manastırı

Niğde’de yer alan mimarisiyle eşiz yapıtlardan sayılan Eski Gümüş Manastırı, ilginç görüntüsü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur. Gezilecek yerler listesinde Niğde geziniz var ise mutlaka Eski Gümüş Manastırı’nı da eklemelisiniz.

Karadeniz Gezilecek Yerler

Karadeniz Bölgesi, denizin, doğanın, yaylaların eşsiz güzelliklerinin birleşimidir ve 17 şehirden oluşmaktadır. Birbirinden güzel 17 şehir… Sakarya’dan Trabzon’a, Bolu’dan Rize’ye Zonguldak’tan Artvin’e o kadar çok görülmesi gereken yerler var ki, hangi Karadeniz ilinde biraz uzun kalsanız, görmediğiniz diğer Karadeniz ilinde aklınız kalır. Yemek kültüründen gezeceğiniz müzelere kadar her yerin ayrı bir güzelliği var.

Ama işte gönül arsız, mide arsız… Hep yeni yerler görmeyi, hep hiç yenilmeyeni yemeyi istiyor. Karadeniz Bölgesi ise davetkar… Gel diyor, gör diyor, tatlarımı tat diyor… Kısacası tatil planlarınız var ise, Karadeniz Bölgesi için biraz uzun bir zaman ayırın. Çünkü dediğimiz gibi bu güzelliklerde aklınız kalacak. İşte sizin için Karadeniz Bölgesi’nde gezilecek yerler listemiz…

Gölcük, Yedigöller ve Abant Gölü 

Gölcük, çam ve köknar ormanları ile kaplı bir gölün keyfi, Yedigöller ve Abant’ın doğal güzellikleri Bolu’yu ayrı bir özellik katıyor. İşte sırf bu gölleri görmek için bile Bolu gezisi yapmaya değer.

Sakarya Acarlar Longozu 

Acarlar Longozu / Sakarya

Sakarya Karasu’da bulunan Acarlar Longozu, doğaseverlerin en çok tercih ettiği kaçış noktalarından biridir.

Sinop Cezaevi 

Sabahattin Ali’nin ünlü şiiri “Aldırma gönül, aldırma” şiirinin yazılış yeridir Sinop Cezaevi.  Sinop denince ve gezilecek yerler konusu açılınca bu cezaevini anmadan geçmek olmaz.  4000 yıllık bir tarihi olan kale daha sonrasında cezaevine dönüştürülmüştür. Ünlü şair, Sabahattin Ali, Türk Edebiyatının ünlü yazarlarından Refik Halit Karay gibi birçok ünlü konuğu olmuştur. Tarihle yüzleşmek, yaşanılanları bilmek ve anlamak için mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Trabzon Sümela Manastırı 

Trabzon Maçka’da bulunan Sümela manastırı Karadeniz’in en çok turist çeken yerlerinden biridir. 365-395 yılları arasında sarp kayalar üzerine inşa edilmiş olan Sümela manastırı aynı zamanda halk arasında ‘Meryem ana’ olarak da anılır.

Trabzon Uzungöl 

Bir tabiat harikasına şahit olmanın yolu Trabzon’dan Uzungöl’den geçer. Uzungöl Karadeniz insanının sıcaklığının, şefkatinin, renkli ve doğallığının doğa ile buluşmasıdır.

Rize Ayder Yaylası 

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde olan Ayder yaylası yaz kış serin olmasıyla ünlüdür. Yaz aylarında yapılan festivalleri ile de oldukça renkli zamanlar yaşamanızı sağlar.

Kastamonu Valla Kanyonu 

Valla Kanyonu / Kastamonu

Kastamonu’nun eşsiz güzelliklerinden biri olan Valla Kanyonu, görülmesi gereken muhteşem bir doğal güzelliktir.

Gümüşhane Santa Harabeleri 

Gümüşhane’de yer alan, 17. yüzyılda dini, ticari ve kültürel anlamda önemli bir yerleşim yeri olan Santa Harabeleri daha sonralarında Rum çetelerinin barınağı olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Samsun Bandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı 

Atatürk’ün gemisi olarak bilinen ve kurmaylarıyla İstanbul’dan Samsun’a getiren Bandırma vapuru, kurmaylarıyla birlikte İstanbul’dan Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapuru, şimdi bir müze olarak sizlerin ziyaretini bekliyor.

Ordu Çiseli Şelalesi 

Çiseli Şelalesi, dünyaca ünlü fakat yerel halk dışındaki bizler için az bilinen saklı hazinelerden biridir. Karadeniz gezi listesinde olmazsa olmaz şehirlerden biri olan Ordu’da gezilecek yerler listesine Çiseli Şelalesi’ni eklemeyi unutmayın.

Ordu Gölköy Kalesi

Gölköy Kalesi / Ordu

1997 yılında Unesco Dünya Antik eserleri listesine eklenen Gölköy Kalesi Ordu’nun simgelerinden biridir. Kale savunma ve gözetleme amaçlı inşa edilmiş olup, Ordu’yu en güzel gören yerlerden biridir.

Artvin Cehennem Deresi Kanyonu 

Yaklaşık 200 metrenin üzerinde bir yüksekliğin dar bir koridor olduğunu düşünün. Böyle bir yapıda gezmek ister misiniz?  Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin’den Ardanuç’a giden kara yolu üzerindedir. Doğal yapısıyla ilgi çekmektedir.

Artvin Atabarı Kayak Merkezi 

Atabarı Kayak Merkezi, kış aylarında Artvin’in turist akınını karşılayan turizm merkezi haline gelmiştir. Kartpostal güzelliğindedir ve mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde yer almalıdır.

Tokat Kaz Gölü 

Kaz Gölü / Tokat

Tokat Kaz Gölü, eskiden bir bataklık iken peyzaj ile turizme kazandırılmıştır. 108 farklı kuş çeşidini gözlemlemek üzere yapılan gözlem kuleleri, sazlıkların arasında yer alırken sizin içinde güzel fotoğraf çekebileceğiniz yerler olarak ön plana çıkıyor. Hele gün batımı doğal ortam ve kuşlar üçlemesini fotoğraflamayı seviyorsanız mutlaka Kaz Gölü’nü görmelisiniz.

Zonguldak Cehennem Ağzı Mağaraları 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yer alan Cehennem Ağzı Mağaraları yerli ve yabancı turistlerin en çok gezdikleri yerler arasında yer alıyor.

Bayburt Dede Korkut Kümbeti 

Bayburt’a 39 km mesafede yer alan Yıldırım diğer adıyla Masat köyünün hemen çıkışında bulunan Dede Korkut Kümbeti, Bayburt’a geldiğiniz zaman gezilecek yerler arasında yerini alır. Türk dünyasının masalcı dedesi olarak bilinen halk deyişiyle Ali Baba, Büyük Baba anlamında kullanılan Dede Korkut’un türbesi ve çeşmesi çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır.

Akdeniz Bölgesi Gezilecek Yerler

Tatil denince, nedense hep Ege kıyıları ya da Akdeniz Kıyıları akla gelir. Bahar da gelmişken biraz tatil moduna doğru geçiş yapabiliriz. Bu dönem hayal kurma, rota belirleme, gezilecek yerler listesi yapma zamanlarıdır. Uzun zamandır tatil yapmadıysanız ve ayıracağınız uzun bir tatil diliminiz varsa bu Akdeniz rotası tam size göre olabilir. İşte Akdeniz’in birbirinden şirin illerinde adeta tatile, eğlenmeye ve gezmeye doyamayacağınız bir rota belirledik ve Akdeniz’in “görmezsek olmaz” listesini hazırladık…

Isparta Yazılı Kanyon

Yazılı Kanyon / Isparta

Isparta, Kovada gölü ile Eğirdir Gölüyle, Adada Antik Kentiyle görülesi bir ilimizdir. Özellikle Yazılı Kanyon’u gezerken büyülenebilirsiniz.  Yazılı Kanyon Isparta’da gezilecek yerler listesinde mutlaka olmalıdır.  Renklerin ve doğanın uyumu, çiçeklerin özellikle zambakların kokusu sizi alıp götürecek.

Isparta Eğirdir Gölü 

Eğirdir Gölü, Isparta Göller Bölgesi’nin en önemli noktalarındandır. Eğirdir Gölü’nün muhteşem manzarasına şimdiye kadar hiç görmediğiniz 1001 çeşit kuşu gözlemlemek için bile Eğirdir Gölü’ne mutlaka gidilmeli…

Isparta Lavanta Vadisi 

Isparta gül şehri olmasına rağmen Keçiborlu ilçesi, Kuyucak, Aydoğmuş gibi birçok köyde lavanta tarlaları görülmeye değer.  Hele yöre halkının sıcakkanlılığını görünce o lavanta tarlalarını görmeye “iyi ki geldim” diyeceksiniz.

Isparta Davraz Kayak Merkezi 

Isparta’nın turizme en büyük katkılarından biri olan Davraz Kayak Merkezi, kayak severler için yeni kayma parkurları demek…Davraz Kayak Merkezi, İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı ile en çok tercih edilen kayak merkezleri arasındadır.

Burdur Salda Gölü 

Salda Gölü / Burdur

Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km. uzaklıktaki Salda Gölü’nde soda, magnezyum, kil bulunmaktadır. Bazı cilt hastalıklarına iyi gelen göl suyu için bile gezilecek yerler listesinde yer almayı hak ediyor.

Burdur İnsuyu Mağarası 

1966 yılından beri görülebilen İnsuyu Mağarası, gerek yerli gerek yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İçerisinde göller ve akarsular bulunan İnsuyu mağarası 597 metredir.

Antalya Gökbük Kanyonu 

Antalya’nın Gökbük Kanyonu, Gökbük Köyü’nde yer alır. Nesli tüketmekte olan yabani hayvanların evi olan Kanyon, birçok endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor

Antalya Manavgat Şelalesi 

Uzun zamandır keyifle bir şelale seyretmediyseniz, keyifle bir piknik yapmak istiyorsanız Manavgat Şelalesi’ni mutlaka görmelisiniz.

Antalya Dim Çayı 

Dim Çayı / Antalya

Antalya Kestel veya Tosmor yol ayrımından kuzeye doğru yöneldiğinizde yolun her iki tarafında piknik alanları ve mesire yerleri göreceksiniz. Alabalık Dim Çayı’na gidildiğinde yenilen en iyi yemek seçimidir. Dim Çayı’nda suyun içine atılan masalarda yemek yemeden Dim Çayı’ndan ayrılmayın. .

Antalya Konyaaltı Plajı 

Antalya’nın en ünlü plajı falezlerin kayalıklarından Antalya Limanı’na kadar uzanan 7 km uzunluğundaki çakıllı bir sahilde yer alan Konyaaltı Plajı, mavi bayraklıdır ve berrak bir denize sahiptir. Gezilecek yerler listesinde olması gereken plajın ücretli ve ücretsiz bölümleri bulunmaktadır. Bununla birlikte yamaç paraşütü yapmak isteyenler içende lisanslı rehberler eşliğinde bu aktivitelerden de yararlanmaları mümkün.

Antalya Aspendos Antik Kenti 

Antalya’nın,Serik ilçesinde yer alan Aspendos dünyaca ünlüdür. Özellikle anfi tiyatrosu bugün bile büyük sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Antalya Yanartaş

Yanartaş/Antalya

100 yıldır kayaların arasında yükselen Yanartaş, “sonsuz ateş olarak bilinir. Bu mucize şahit olmak isterseniz Antalya Beydağları Milli Parkı içerisinde, deniz seviyesinden 230 metre yükseklikte yer alıyor..

Antalya Köprülü Kanyon 

Antalya’da büyülü bir doğa harikasıyla buluşmak isterseniz Köprülü Kanyon’u mutlaka görmelisiniz. Kanyon ayrıca Köprüçay Irmağı’na ev sahipliği yapar.

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi 

Antalya’da iki mevsimi bir arada yaşamak için Saklıkent kayak merkezine mutlaka gitmelisiniz. Hem kışı hem de yazı bir arada yaşayabileceğiniz yegâne yerlerden biridir. Ve Gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gerekir.

Antalya Hayvanat Bahçesi

Türkiye’de yer alan en başarılı doğal ortam şartlarına sahip olan Antalya Hayvanat Bahçesi 1989 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulmuştur.

Anamur Çayı 

Dragon Çayı üzerinde bulunan Dibek mevkiinde bulunan mesire yerlerine uğradığımızda buz gibi suya girebilir, balık avlayabilirsiniz. Balık tutmadanım diye üzülmenize gerek yok. Çünkü bölgede bulunan restoranlarda mis gibi pişirilmiş taze alabalık ziyafeti yapabilirsiniz.

Mersin Yedi Uyurlar mağarası 

Yedi Uyurlar mağarası / Mersin

Allah’a inan gençler ile putlara tapan Kral’ın efsanevi hikayesini dinlemek için bile mutlaka Yedi Uyurlar Mağarası’na gitmelisiniz.

Mersin Kanlıdivane 

Mersin’in tarihi alanlarından biri olan Kanlıdivane, antik bir kenttir. İlginç bir antik kenti görmek isterseniz Kanlıdivane’yi mutlaka görmelisiniz.

Mersin Belenkeşlik Kalesi (Kız Kalesi) 

Mersin’de gezmek demek, sadece en ünlü yerlerini ya da popüler alışveriş merkezlerini gezmek değil, tarih kokan her şeyiyle kültürlerin buluşması olan Mersin’i içinize sindirmek gerekir.  Akdeniz Bölgesi’nin en güzel ve en anlamlı şehri Mersin’i de planlarınıza dahil etmelisiniz.  Şehrin günümüze kadar ulaşan en sağlam yapılarından biri olan Belenkeşlik Kalesi’ni gezilecek yerler listesine mutlaka eklemelisiniz.

Adana Taşköprü 

Adana’nın sembolü olan Taşköprü, Seyhan Nehri üzerinde uzanarak Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlar. Roma İmparatoru Hadrian tarafından yaptırılan tarihi Taş Köprüyü görmek için Adana gezilecek yerler listenizin ilk sıralarına ekleyebilirsiniz.

Adana Misis Mozaik Müzesi 

Adana’nın Yüreğir ilçesinde belde olan Misis ‘in Mozaik Müzesi 1959 yılından beri hizmet veriyor.  4.yüzyıl yer mozaikleri sergilenen müzede, Misis höyüğünde çıkan Nuh’un Gemisi’ndeki hayvanların tasviri olan mozaikleri görülmeye değer… Eğer bir gün yolunuz Adana’ya düşerse, bu müzeye uğramadan geçmeyin diyoruz…

Osmaniye Haruniye Kaplıcası 

Osmaniye Düziçi Düdüklü Köycü’nde bulunan Haruniye Kaplıcası birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Romatizma, sinirsel hastalıklar ve kadın hastalıklarına tedavide önerilen kaplıcaların başında gelir. Aynı zamanda safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarını da iyileştirdiği görülmüştür

Kahramanmaraş Kapalı Çarşı 

Kapalı Çarşı / Kahramanmaraş

Kapalı Çarşı XI. yüzyılda Kahramanmaraş’ta inşa edilmiştir. Şehrin en çok ziyaretçi ağırlayan mekanlarının başında gelir. Kahramanmaraş’ta gezilecek yerler açısından en eğlenceli saatleri geçirebileceğiniz yerdir. Hem gezersiniz hem alışveriş yaparsınız hem de keyifli yemekler yiyebilirsiniz.

En çok turistin ağırlandığı yer alan Kapalı Çarşı, Çarşı Bedesten ile Bakırcılar Çarşısı iki farklı bölümden oluşmuştur. Osmanlı döneminin ilk Kapalı Çarşısı olma özelliği olan Kahramanmaraş Kapalı Çarşı gezilecekler listesinde olmalı ve gezmek için uzun bir süre ayırmalısınız.

Kahramanmaraş Döngel Mağarası 

Kahramanmaraş’ın turizm bölgelerinden biri olan Döngel Mağarası üç bölümden oluşur. Benzersiz bir doğa deneyimi yaşamak için Döngel Mağarası görülmesi gereken yerlerden biridir. Kahramanmaraş ile Kayseri otobanının 50 km. ’sinde yer alır. Mağaranın çevresi piknik alanlarıyla çevrilidir ve Döngel Mağarası’nı gördükten sonra keyifli bir piknik yapma şansına sahip olabilirsiniz.

Hatay Titus Tüneli 

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan bu muhteşem tünel, M.Ö. 300 yılında, limanı sel suyunun yok etmesi tehlikesine karşı, dağın delinmesiyle ortaya çıkarılmıştır.  Bu tünelin olması genişliği 6 metre yüksekliği 7 metre olan sel sularının yönünün değişmesine neden olarak limanın su baskınından kurtarmıştır.

Hatay Beşikli Mağarası

Beşikli Mağarası / Hatay

Beşikli Mağarası Titus Tüneli deniz tarafı girişine 100 metre uzaklıktadır. Beşikli Mağarası aslında bir Kaya Mezarlığıdır.  Beşikli Mağarası içinde yer alan 12 adet kral mezarlı bulunmaktadır.

Antakya Parkı 

Hatay’da sakin sakin akan Asi Nehri’nin hemen kıyısında bulunan Antakya parkı, Hatay’ın en büyük parkıdır ve gezilecek yerler listesinde mutlaka yer almalıdır. Şehrin simgesi Defne ağacına ve onun gibi birçok nadide bitkiyi parkta görmek mümkün. Park aynı zamanda en eski parklardandır.  II. Abdülhamit Dönemi’ne denk geldiği tahmin edilmektedir.

İstanbul Gezilecek Yerler

Eyyy! İstanbul… Aziz İstanbul!  Yıllar boyu şiirlere, şarkılara, romanlara konu olmuş müthiş bir kültür mozaiği… Tarih boyunca üç büyük medeniyete başkentlik yapmış, büyüleyici ve göz kamaştırıcı güzellikler diyarı… Dünyada eşi ve benzeri bulunmayan tek şehir…. Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayan zümrüt bir elmas kadar paha biçilemez bir kültür…

İstanbul için ne söylesek ne yazsak yine de tam olarak ifade ettiğimizi söyleyemeyiz. Şimdi gelin bu muhteşem tarihi dokuyu ve ecdadımızın bizlere bıraktığı bu kıymetli mirası hep birlikte tekrar keşfedelim…

İstanbul gezilecek yerler listemizin ilk bölümünde doğal olarak tarihi yapılar yer alıyor. O kadar çok gezilip görülmesi gereken mekân var ki, hangisinden başlasak diye düşünmedik değil.  Veee…. Sonunda karar verdik. İşte İstanbul’un o göz kamaştırıcı şaheserleri ve gezilecek yerler listesi….

Ayasofya

Tarihi Yarımada’nın en görkemli ve en dikkat çekici yapısı olan Ayasofya, dünyanın en tanınmış ibadethaneleri arasında yer alıyor. Tarihi geçmişine baktığımızda, yapının üç defa inşa edildiğini görüyoruz. İstanbul’un fethinden sonra minare eklenerek cami olarak ibadete açılmış ancak daha sonraları kapatılmıştır. Şu an için ibadete kapalı olan bu değerli mekân, 1935 yılında müze haline getirilmiş ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor.

Ayasofya

Osmanlı Devleti’ni yöneten Sultanların, fethettikleri beldelerden getirdikleri değerli eserlerde Ayasofya Müzesi’nde sergileniyor. Tarifin akışını hissetmek ve geçmişe dair izler yakalayabilmek için İstanbul’a gidildiğinde ziyaret edilmeden dönülmemesi gereken mekanların başındandır diyebiliriz.

Müze; yaz aylarında sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arası, kış aylarında ise sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul gezilecek yerler listemize devam ederken şehrin bir diğer önemli yapısı olan Dolmabahçe Sarayı da ihtişamlı görüntüsüyle sizi kendisine hayran bırakacak tarihi mekanlardan biri diyebiliriz. Ülkemizin en büyük sarayı olan Dolmabahçe Sarayı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün son günlerini geçirdiği ve hayata gözlerini yumduğu bir mekân olması asabiyle de ayrı bir öneme sahip.

1856 yılında Sultan Abdülmecit tarafından Boğaz kıyısında yaptırılan bu şahane yapıt, daha çok Batı mimarisinden esinlenerek inşa edilmiş. İlk yapıldığında Osmanlı Kaptan-ı Derya gemilerinin demirlemesi amacıyla kullanılmış ve Cumhuriyet dönemimde Atatürk’e ev olarak tahsis edilmiştir.

Topkapı Sarayı

Dünyanın en geniş sınırlarına ulaşarak yüzyıllarca hüküm sürmüş bir devletin yönetildiği Topkapı Sarayı, bütün ihtişamı ve görkemiyle ziyaretçilerini bekliyor. 1478 yılında Fatih Sultam Mehmet tarafında yaptırılmış olan Saray, 400 yıl gibi çok uzun bir süre kudretli padişahlara ve ailelerine ev sahipliği yapan bu tarihi mekânda kendinizi tarihin kollarına bırakarak, eşsiz bir atmosferde hissedebilirsiniz.

Topkapı Sarayı

Bir zamanlar, Osmanlı’nın en şaşalı düğünlerinin yapıldığı, tahta çıkma törenlerinin düzenlendiği, sayısız hüzünlü hikayelerin yaşandığı ve türlü entrikaların çevrildiği Topkapı Sarayı, daha bilemediğimiz kim bilir hangi hikâyelere şahitlik etti. İşte bu nedenle İstanbul gezilecek yerler listesinin olmazsa olmaz yapılarının başında bu muhteşem Saray gelir diyebiliriz.

Topkapı Sarayı gezilecek yerler arasında mutlaka uğramanız gereken noktaları da size hatırlatmak isteriz. Bunlar; Harem bölümü, Hırka-ı Saadet bölümü, Has Oda bölümü, Babüs Saade bölümü ve Köşkler Bahçesi Bölümleridir. Topkapı Sarayı Müzesi’ni gezerken bu alanların da ziyarete açık bölümlerini gezebilirsiniz.

Kapalı Çarşı

Yabancı turistlerin “Grand Bazaar” olarak adlandırdığı tarihi Kapalı Çarşı’yı İstanbul’a yolu düşen hemen hemen herkes bir kez uğramıştır. Tarihi dükkanları, sokakları ve yöresel bin bir çeşit ürünün sergilendiği bu muhteşem tarihi çarşı, dünya altın piyasasına da yön verdiği bilinen kuyumcularıyla da ünlenmiştir.

İstanbul’un kadim ruhunu yansıtan hediyelik eşyalardan almak itiyorsanız mutlaka Kapalı Çarşı’ya uğramanız ve buradaki dükkanları ziyaret etmeniz gerekiyor.

Sultanahmet Camii

İstanbul deyince aklınıza ilk gelen cami hangisidir diye soracak olsak, emiz ki pek çok kişi Sultan Ahmet Camii diyecektir. Adeta İstanbul’un simgesi haline gelen bu tarihi yapı, Osmanlı Padişahı I. Ahmet tarafından 1609-1617 yılları arasında yaptırılmıştır. Ayasofya’nın tam karşısında yer alan caminin mimarı ise, Mimar Sedefkar Mehmed Efendi’dir.

Sultanahmet Camii

Klasik Osmanlı mimarisinin tüm ezgilerini üzerinde barındıran bu şaheser adeta Ayasofya’ya meydan okurcasına tüm heybetiyle gökyüzüne süzülüyor. Bu ihtişamını ise büyüklüğünden değil zarafetinden alıyor desek hiçte yanılmış olmayız. Yılın her mevsiminde yoğun bir turist akınına uğrayan Sultanahmet Camii ve çevresi İstanbul’ da en çok ziyaret edilen noktaların başındadır.

Eyüp Sultan Camii

İstanbul’un en önemli camilerinden bir olan Eyüp Sultan Camii ve Türbesi de gezilecek yerler listemiz de yer verdiğimiz uğrak yerlerinde biri. 7. Yüzyılda Mübarek Peygamberimiz Hz. Muhammed (S. AV)’in bayraktarlığını yaparak, İstanbul surlarına kadar gelip şehit düşen Eyyüb-el Ensari Hazretleri’nin kabri şerifinin de yer aldığı bu kutsal mekân, özellikle dini bayramlarda ve hafta sonlarında binlerce kişi tarafında ziyareti akınına uğruyor.

Fatih Sultan Mehmet ve daha birçok padişahın kılıç kuşanma töreni için tercih ettiği Eyüp Sultan Camii, 1458 yılında şehrin fatihi F. Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır.  Caminin çevresinde bulunan irili ufaklı birçok dükkânda bölgenin simgesi olan çok çeşitli hediyelik eşyaları da bulmanız mümkün. İstanbul hatırası olarak sevdiklerine götüreceğinizi hediyelerinizi buralardan temin edebilirsiniz.

Süleymaniye Camii

Sultanahmet ve Eyüp Sultan Camii kadar meşhur olmasa da Süleymaniye Camii’nde İstanbul gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz. Kanuni Sultan Süleyman ya da dünyada tanındığı ismiyle “Muhteşem Süleyman” tarafından, Osmanlı topraklarında yetişmiş en büyük usta ve deha olan Mimar Sinan tarafından yapılmıştır.

Geniş bir alana yayılan Süleymaniye Külliyesi; medreseler, hastane, sıbyan mektebi, kütüphane, hamam, imaret, dükkanlar ve Süleymaniye Cami’nden oluşmakta.  Ayrıca, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan’ı kabri şerifleri de bu külliye içinde yer alıyor. Caminin mimarisi Mimar Sinan’ın ne kadar usta ve alanında deha olduğunu kanıtlar nitelikte.

Örneğin; büyük mimar tarafından düşünülen, böcek ve akreplerden korunmak için konulan deve kuşu yumurtaları, yağ kandillerinden çıkan isten mürekkep üretilmesi gibi olağanüstü teknikler, bu tarihi camii de gerçeğe dönüşmüş durumda. Bu ve buna benzer diğer ilginç bilgilerin detaylarını öğrenmek ve bu harka atmosferi solumak için mutlaka görmeniz gerektir diye düşünüyoruz.

Galata Kulesi

İstanbul’un siluetini en iyi gösteren simgelerden bir olan Galata Kulesi, İstanbul gezilecek yerler rehberinizde kesinlikle yer vermelisiniz. İstanbul’u tepeden izlemek için uzun kuyrukların oluştuğu bu tarihi mekân günümüzde olukça popüler delilenebilir. Bir rivayete göre Kuleye çıkan çiftlerin daha sonra evlendikleri yönünde. Bu söylentinin gerçeklik payı ne derece doğru orası bilinmez ama, yine de Galata Kulesi’nde içilen bir bardak çayın tadı damaklarda iz bırakır nitelikte.

Galata Kulesi

1528 yılında inşa edilmiş olana tarihi kule, Haliç’e hâkim bir konumda olduğu için ilk yapıldığı yıllarda deniz feneri olarak kullanılmış. Daha sonraları bazı dönemler zindan olarak da işlev gören yapı, günümüzde turistik olarak hizmet veriyor.

Yerebatan Sarnıcı

Bizans dönemi eserlerinden olan Sarnıç, sarayın su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilmiş. Muhteşem ve göz alıcı sütunlarla çevrili olan Sarnıç’ta bulunan Medusa Heykeli ile de görenleri kendine hayran bırakıyor. Günümüzde, konserler, dinletiler ve kültürel etkinlikler için kullanılan bu tarihi mekâna giren ziyaretçiler, adeta büyülü bir dünyaya adım atıyor diyebiliriz.

Yoros Kalesi

Doğu Roma İmparatorluğu’ndan İstanbul’a miras kalan Yoros Kalesi, Beykoz’dan Karadeniz’i kuşbaşı seyretmek isteyenlerin uğrak yerlerinden biri. Boğaz manzarasını en güzel nereden seyrediliriz derseniz bizim önerimiz, Yoros Kalesi olacaktır. Ayrıca kalenin hemen altında ziyaretçilere hizmet veren kafelerde muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde keyifli bir kahvaltı deneyimi de  yaşayabilirsiniz.

Ankara Gezilecek Yerler

Uzun zamandır tatil planı mı yapıyorsunuz? Bir hafta sonu kaçamağı mı planlıyorsunuz? Ya da kendinizi değişik bir gezi programı ile şımartmak mı istiyorsunuz? Bu kez bir değişiklik yapın kendinizi dağlara ya da plajlara değil bir şehir merkezine ve çevresine odaklayın. İş merkezi, ağır bir iş yaşantısı gibi kasvetli görünen bir yapısı olsa da Ankara’nın gezilip görülmesi gerektiği bir gerçek. Anadolu’da yaşayan medeniyetlerinin büyüdüğü yer sayılan Ankara’da tarih kokan bir geziye hazırsanız eğer tarihin tozlu sayfalarını, Ankara sokaklarında, müzelerinde, meydanlarında, parklarında okumaya, hissetmeye ne dersiniz?  Hazırsanız, sizi Ankara gezilecek yerler listemizle baş başa bırakıyoruz.

Anıtkabir

Ankara’da her şeyden önce yapılması gereken ilk iş hele de ilk kez gidiyorsanız Anıtkabir olmalı… Bugünümüzü borçlu olduğumuz, her devrimini sadece halkı için yapan Atamızın yattığı Anıtkabir’i gezmek ona şükranlarımızı sunmak bir vatan borcudur. Türk Kurtuluş Savaşı’nın ve Türk devrimlerinin büyük Ata’sı, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebedi istihgaratı Anıtkabir, sizi başka bir boyuta, o dönemde yaşanan zorlukları düşünmeye, Atamızın büyüklüğünü bir kez daha hissetmeye davet ediyor.

Kızılay Meydanı

Kızılay Meydanı

Ankara’nın olmazsa olmaz meydanıdır Kızılay Meydanı. Buluşma noktası, tüm etkinliklerin yapıldığı, Amkara’nın kalbidir. Meydan, Büyük Millet Meclisine, Cumhurbaşkanlığı, Anıtkabir gibi yerlere yürüme mesafesinde yer alıyor. Burası onlarca alışveriş merkezi, birçok eğlence mekânı, sanat ve kültür merkezi, kafe ve barların ortasındaki müthiş meydanlardan birisi olarak sizi çağırıyor.

Kuğulu Park

Ankara’nın simge parkı Kuğulu Parkı görmeden ayrılmak size sakın Ankara’yı gezdiğinizi gördüğünüzü düşündürmesin. Park, o kadar kendine has bir güzelliğe sahip ki, Ankara’da yaşayan denize özlem duyan herkesin soluklanıp, zaman geçirdiği bir yer haline geliyor.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara’nın gurur duyduğu bir diğer müzede 1997 yılında İsviçre’de yılın müzesi seçilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi. Paleolitik çağlardan günümüze kadar Ankara’da yer alan medeniyetlerin kronolojik sırasıyla görmek isterseniz Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni görmenizi tavsiye ediyoruz.

Etnografya Müzesi

Etnografya Müzesi

Selçuklulardan günümüze kadar Türk sanatında yer alan örneklerini görmek için Etnografya Müzesi’ne uğramanızı tavsiye ediyoruz. 87 yıllık Etnografya Müzesi’nde, yüzyılların esintilerini rahatlıkla hissedebileceğiniz çok şeyle karşılaşacaksınız.  Anıtkabir inşa edilmeden önce Etnoğrafya Müzesi Atamızın naşını konuk etmiş, bu bölüm ise şimdi müze olarak sembolik olarak korunmaktadır.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Cumhuriyet tarihinin ilk cezaevi olma özelliği olan Ulucanlar Cezaevi, 2006 yılında kapatılmasından sonra 2011 yılında açık kaldığı 81 yılın yoğun yaşanmışlıklarını gözler önüne sermek ve yakın tarihimize ışık tutmak için müzeye dönüştürülmüş.  Cezaevi, müze ve kültür merkezi olarak şimdilerde hizmet verse de 81 yıl içinde Türk siyasetinin ve edebiyatının ünlü isimlerini ağırlarken oldukça yoğun acılara ve infazlara ev sahipliği yapmış. Tarihle yüzleşmek istiyorsanız Ankara’da yapılması gereken şeylerden biri de Ulucanlar Cezaevi’ni görmektir.

1.TBMM Kurtuluş Savaşı Müzesi

Ankara’nın Ulus meydanında bulunan I. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, Millî Mücadelenin başlangıç yeri, Ankara’nın en merkezi görülmesi gereken yerlerinden biri… TBMM Kurtuluş Savaşı Müzesi sizi o yıllara götürecek ve bize bu ülkeyi armağan edenlerin neler hissettiklerini bizzat yerinde yaşayacaksınız.

2.TBMM Cumhuriyet Müzesi

1924 yılında açılan 2. TBMM, kurulduğu günden sonra 36 yıl boyunca Türk siyasetine tanıklık etmiş, Atatürk devrimlerinin şahidi, Cumhuriyetimizin gelişmesinde önemli kararların alındığı, önemli bir yapı. 1981 yılından itibaren müze olarak ziyaretçilerini ağırlayan Meclis, Atatürk’ün Büyük Nutuk’u okuduğu yer olarak hatırlayabilirsiniz. Tarihimizin ilk üç Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Celal Bayar’ın kişisel eşyalarını, meclis defterlerini ve görüşme tutanaklarını, mutlaka görmelisiniz. Duvarlarında yankılanan Mustafa Kemal’in seslerini de kulaklarınıza geldiğini hayal etmeyi de unutmayın.

Gölbaşı Mogan Gölü 

Ankara’da deniz yok ama Mogan Gölü var. Ankaralıların Gölbaşı olarak adlandırdığı, piknik ve mesire yeri, Ankara’ya tam 25 kilometre uzaklıkta. Ulaşımı kolay, 160 kuş türünü görmek, piknik, mangal yapmak ya da göl kenarında balık avlamak isterseniz doğru adrestesiniz. Mogan Gölü son dönemlerde tekrar düzenlendi, etrafında yer alan binicilik tesislerinde ata binebilir, basketbol, futbol, tenis ya da golf oynayabilir, göl kenarındaki parkurda yürüyüş yapabilirsiniz. Hafta sonu etkinlikleri için ideal. Ayrıca Mogan Gölü’nü gece de görmenizi tavsiye ediyoruz. Özel ışıklandırmalarla Mogan Gölü bir başka güzel.

Hacı Bayram Veli Türbesi

Hacı Bayram Veli Türbesi

Ankara medeniyetlerin beşiği sayılmasının yanı sıra, din açısından da önemli bir rol taşıyor.  Ulus semtinde yer alan Hacı Bayram Camii’nin içinde yer alan Hacı Bayram Veli Türbesi, Osmanlı’nın ilk yıllarında Türk – İslam Birliği’nin gelişmesinde önemli bir rolü olan Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba’nın öğrencilerinden biri olan Hacı Bayram Veli için inşa edilmiştir. Ankara’da görülmesi gereken yerlerden biridir.

Rahmi Koç Müzesi

İlki İstanbul’da açılan Rahmi Koç Müzesi’nin ikinci şubesi Ankara’da açılmıştır. Sinemadan bilime, geleneksel araçlardan oyuncaklara kadar zaman yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Salıdan Cumaya saat: 10.00 – 17.00 arasında ziyaret edilebilen Ankara Rahmi Koç Müzesi, birçok sergiye ev sahipliği yapıyor. Yetişkinlerin 9 tl ücret ödeyerek ziyaret edebildiği müze çocuklar için ücretsiz. Ankaralıların en çok sevdiği etkinliklerin ev sahipliğini yapan müzeyi listenize eklemeyi unutmayın.

Eymir Gölü

Ankara geziniz için doğa gezisi anlamında bir şıkkınız olsun istiyorsanız Eymir Gölü’nü görmenizi tavsiye ederiz., Eymir Gölü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin sınırları içinde kalan Eymir Gölü, Ankara’nın soğuğunda donarak ayrı bir güzellik olarak Ankaralıların hayatına başka bir renk katıyor. Güzel havalar da piknik ya da kamp yapılan Eymir Gölü, balıkçılık içinde güzel bir seçenek oluyor. Soğuk havalar sizi korkutmasın, kartpostal gibi kar manzaraları ve fotoğrafları çekmek için Eymir Gölü’nde vakit geçirmelisiniz.

Altınköy Açık Hava Müzesi

Altınköy Açık Hava Müzesi, köy yaşantısını bugüne taşıyan köy kültürünü unutturmamak ve yaşatmak için kurulmuştur. Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Altınköy Açık Hava Müzesi’ne ulaşmak için toplu taşıma seçenekleri bulunuyor. Ankara’da gezilecek yerler arasında, köy hayatını merak ediyorsanız ya da köy hayatını özlediyseniz burası tam size göre olabilir. Altınköy Açıkhava Müzesi ziyaret saatleri, her gün 10.00 – 19.00 saatleri arasında yapılabiliyor.

Ankara Kalesi

Ankara Kalesi

Kentin sembollerinden biri olan Ankara Kalesi, geçmişi M.Ö 3. Yüzyıla kadar dayanıyor. Ankara Kalesi çevresinde hem Selçuklu hem de Osmanlı döneminden kalan çok sayıda cami ve hamam bulunuyor. Ankara Kalesini görmeye gittiğinizde etrafında yer alan birçok camiyi de görme şansınızın olduğunu unutmayın. Ankara’nın en eski camisi olan Alaaddin Camii, Ahi Şerafeddin ve Ahi Elvan camilerini de görerek Ankara Kalesi ziyaretinizi tamamlayabilirsiniz.

Atpazarı, Samanpazarı ve Koyunpazarı

Ankara Kalesi’ne gitmişken gidebileceğiniz bir de günümüzde baharatçıların, hediyelik eşya satış mağazalarının, geleneksel el işi atölyelerinin yer aldığı eski adlarıyla Samanpazarı, Atpazarı ve Koyunpazarı da görülmeye değer tarihi pazarlar…Ankara hediyesi, hatırası almak için güzel alternatifler bulabilirsiniz.

Güneydoğu Doğu Anadolu Bölgesi Gezilecek Yerler

Yerli ve yabancı turistlerin en popüler tatil yerlerinden birisi haline gelen Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok tarihi ve turistik alan bulunur. Mardin, Gaziantep, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak gibi illerin bulunduğu bölge genellikle Gap Turu olarak bilinen rotadan oluşmaktadır.Bölgede Kış ayları soğuk Yaz ayları ise aşırı sıcak olduğundan Güneydoğu Anadolu Bölgesi gezilecek yerler listenizi Sonbahar veya İlkbahar’da hayata geçirmenizi öneririz.

Balıklı Göl

Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen göl, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa’nın en çok ziyaretçi çeken yerlerindendir.

Balıklı Göl

Rivayete göre; Bu coğrafyada Nemrut isimli bir kral tüm halkına zulüm etmektedir. Tam da bu dönemde Nemrut’un büyücüsü Nemrut’a gelerek, “Bu sene doğacak bir çocuk senin hükümdarlığına son verecek” der. Bunun üzerine Nemrut o sene doğan bütün çocukları öldürür, ancak birisi hariç; Hz. İbrahim.

Hz. İbrahim büyüdükten sonra Nemrut ve putlara karşı bir mücadeleye girişir ve sonunda cezalandırılmak üzere bir mancınığa gerilir, büyük bir ateşte yakılmak üzere fırlatılır. Bunun üzerine Kuran-ı Kerim’de, Enbiya Suresi’nde yazan şekli ile Allah-u Teala ateşe; “Ey ateş! İbrahim’e karşı serin ve zararsız ol” diye buyurur ve ateş suya, odunlar da balıklara dönüşür. O günden bu güne dek de göl ve balıklara zarar verilmez, göl büyük bir saygı çerçevesinde ziyaret edilir.

Zeugma Antik Kenti

Zeugma (Belkıs) Nizip’e 10 km mesafede bir tepede kurulmuş antik bir kenttir.Büyük İskender döneminde bölgede kurulan iki kentin M.Ö. 31 yılında birleştirilerek Roma’ya bağlanması ile köprü anlamına gelen Zeugma kenti kurulmuştur.Zeugma, özellikle Roma döneminde, sanat alanında çok ilerlemiş, zengin villaları süsleyen mozaik döşemeler dünya örnekleri ile yarışır hale gelmiştir.Antik şehirde yapılan kazılarda çıkarılan mozaikler dünyanın en önemli mozaik kalıntıları olarak kabul edilmektedir.

Zeugma Antik Kentine kendi aracınızla yada Nizip’ten Belkıs Mahallesi Dolmuşları ile ulaşabilirsiniz.

Zeugma Antik Kenti Ziyaret Saatleri Ve Giriş Ücreti; Antik Kenti Nisan-Ekim ayları arasında 08.00 – 18.30 saatleri arasında, Kasım–Mart ayları döneminde ise 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.Giriş ücreti 10 TL olup Müzekart geçerlidir.

Diyarbakır surları; kapladığı alan bakımından doğudan batıya 1700 m. kuzeyden güneye 1300 m. dir. 5 km.uzunluğa sahip olan surlar, İç ve dış sur olmak üzere iki sur şeklinde yapılmış ancak dış sur günümüzde yıkılıp yok olmuştur. Bu dış sur izlerine, günümüzde sadece Mardin kapı ve Dağ kapı civarında rastlanmaktadır. Surlar, 82 burçtan ve 4 ana kapıdan oluşmaktadır. Beden duvarları payandalarla desteklenmiştir. Burçlar; yuvarlak, çokgen ve dikdörtgen planlıdır. Surların yüksekliği, 5 ile12 m, duvar kalınlıkları ise 3 ile 5 m arasında değişmektedir.İ.Ö. 3000 yıllarında bölgeye egemen olan Hurriler tarafından inşa edildiği kabul edilir.Çin Seddinden sonra dünyanın en uzun kale surlarıdır.

Zeugma Antik Kenti

Adıyaman ili sınırları içindedir. 1988 yılında milli park ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 13.827 hektardır.

Milli parkın kaynak değeri eski çağlarda “Kommagene” olarak bilinen, bu alanda bulunan arkeolojik kalıntılardır. Antiochos tümülüsü ve buradaki dev heykeller, Eskikale, Yenikale, Karakuş Tepe ve Cendere Köprüsü milli park içinde kalan kültürel değerlerdir..

Adıyaman ilinin Kâhta ilçesinde yer alan Nemrut Dağı ve Milli Parkı dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilir. Bölgeye gelirken mutlaka yedek kıyafet getirin. Akşamüstü kalın kıyafetler giymezseniz üşüyebilirsiniz.

Mardin il sınırında yer alan manastır Artuklu ilçesine 5 kilometre uzaklıktadır. 640 yıl boyunca manastır Süryani Ortodoks halkına hizmet vermiştir. Bugünkü görünümüne 18. Yüzyılın sonlarında kavuşmuştur. Manastırın etrafında yetişen safran bitkisinden dolayı bu ismi aldığı söylenir. Bu manastırda çok önemli din eğitmenleri yetişmiştir. 1876 yılında İngilizler tarafından satın alınıp matbaa binası haline getirildi. Süryaniler için çok önemli bir inanç merkezidir.

Manastır çeşitli bölümlerden oluşmaktadır.Her bölüm ayrı bir tarihi öneme ve kimliğe sahiptir:Bu bölümler;Güneş Tapınağı,Azizler Evi,Kubbeli Kilise ve Meryam Ana Kilisesidir.

Manastırı yaz döneminde 08.30-12.00 ve 13.00-17.30 saatlerinde,kış döneminde ise 08.30-12.00 ve 13.00-16.30 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz.

Nemrut Gölü

Bitlis il sınırı içinde kalan Nemrut Gölü, ülkemizin en büyük krater gölüdür. Nemrut dağının patlaması ile oluşan yapının içinde 5 tane böl bulunur. Gölün derinliği 650 metreyi bulur. Sır dolu Nemrut Gölü eşsiz bir manzaraya sahiptir. Bölgeyi her gezenin mutlaka ikinci defa geldiği bölge Doğu Anadolu’nun en cazip turizm mekanıdır.

Girlevik Şelalesi

Erzincan şehir merkezine 30 km uzaklıkta bulunan şelale 3 katlı olup yüksekliği 40 metreyi bulur. Güzelliği ile büyüleyen şelale kenarında piknik yapabilirsiniz. Kışın buz tutan şelale suyu sarkıtlar oluşturup çok güzel bir manzaraya dönüşür.

Yüzen Ada

Bingöl il sınırında yer alan Yüzen Ada ülkemizin bilinen 22 yüzden adasından birisidir. Gerçek bir doğa harikası olan gölün üstünde bağımsız hareket eden 3 ada bulunur. Adanın üzerinde 5 bodur ağaç yer alır. Çevredeki bütün bitkiler bu gölden beslenir. Göl yöre halkı tarafından keşfedilmiştir. Gölün derinliği yaklaşık 50 metredir.

Harput Kalesi

Harput Kalesi

Elazığ il sınırında kalan bölge tarihte Urartular tarafından yapılmıştır. Halk arasında Süt kalesi olarak adlandırılan bölge rivayete göre ülkede su kıtlığı başladığı sırada süt bolluğu yaşandığı bir dönemde kalenin yapımında kalenin harcına su yerine süt konulmuştur. Bunun üzerine kaleye süt kalesi denilmiştir.

Akdamar Kilisesi

Van il sınırı içinde bulunan kilise, dini turizm yerlerinden birisidir. Van gölünde bulunan adalardan birisi Akdamar Adasıdır. Akdamar Kilisesi, Akdamar Adası’nda yer alır. MS 900 yılında Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından yapılmıştır. İnce bir taş işçiliğine sahip kilisenin iç ve dış duvarlarında İncil ve Tevrat’tan alma figürler bulunur.

İshak Paşa Sarayı

Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesinde yer alan saray 1199 yılında inşa edilmiştir. Osmanlı Devletinde Lale Devrinde yapılan son büyük yapıdır. 18. Yüzyıl mimarisini yansıtır. Sanat tarihi açısından sarayın önemi büyüktür. Sarayda 116 oda bulunur. Sarayda türbe, cami, sur, avlu, divan, harem gibi bölümler bulunur.

Van Kalesi

Kale MÖ 9. Yüzyılda Urartular tarafından yapıldı. Şehir merkezine 5 km uzakta yer alır. Eşsiz bir güzelliğe sahip Van kalesini her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ziyaret eder.

İzmir  Gezilecek Yerler

İzmir ülkemizin batısında yer alan 3.büyük şehrimizdir. Çok eski uygarlıklara ev sahipliği yapan şehirde birçok tarihi ve turistik mekan bulunur. Sıcakkanlı insanları, fuarları ve dikkat çeken sahili ile turizmin göz bebeği olmuş bir şehrimizdir. Ege denizine kıyısı olan şehirde yer alan güzel plajları, sanatsal etkinlikler ve konserler bölgeye her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist çekmiştir.

İklim olarak yazları aşırı sıcakların olmaması ve kışın aşırı soğuk olmaması bölgeyi cazibe merkezi haline getirmiştir. İzmir hafta sonu tatil yapmak isteyenler içinde çok ideal bir tatil merkezidir. İzmir’i hedef belirlemeden gezmek, uzun palmiye ağaçlarının altında yürümek insana büyük keyif ve huzur verir. İzmir ilini tatil mekanı olarak seçtiyseniz uğramanız gereken noktaları u sizler için derledik.

İzmir’de gezilmeye değer tarihi ve turistik yerler şunlardır:

İzmir Konak Meydanı

Konak Meydan’ı turistlerin toplanma merkezidir desek yalan söylemiş olmayız. İzmir Saat Kulesi, sahil boyunca uzanan kordon, Konak Yalı Camii, hediyelik eşyaların satıldığı Kemeraltı Çarşısı, İzmir Resim ve Heykel Müzesi, Basmane Tren Garı, İzmir Atatürk Evi, İzmir Konak ilçesinde görülmeye değer mekânlardır. Akşam gün batımını kordon boyunda yürümek turistlerin en sevdiği aktivitelerden birisidir. Vapura binip Karşıyaka’yı turlamak da size büyük heyecan verecektir.

İzmir Konak Maydanı

İzmir Saat Kulesi

İzmir denilince akla ilk gelen yerlerden birisi İzmir Saat Kulesidir. İzmir Saat Kulesi şehre gelen misafirlerin buluşma merkezidir. 1901 yılında Sultan Abdülhamit’in tahta çıkmasının 25.yıl şerefine Sadrazam Mehmet Sait Paşa önderliğinde yapılmıştır. Kule yapılırken Fransız mimarisi kullanılmıştır. Kule 25 metre boyunda ve dört çeşmeye sahiptir. Taş işçilik ve ince İzmir Saat kulesini görülmeye değer kılmıştır.

Konak Yalı Cami

Konak Yalı Cami Konak Meydanı ile özdeşleşmiştir. Konak Yalı Cami 1700 yıllarında inşa edilen tarihi bir mekandır. Cami yanındaki medrese günümüzde yapılan bir yapıdır. Saat kulesinin hemen yanında yer alır.

Konak Yalı Cami

Konak İskelesi

İzmir Karşıyaka bölgesine giden vapur yolcularının mutlaka görmesi gereken bir yerdir. İskele yakınında yer alan mağazalarda bütün ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

İzmir Tarihi Asansör

1907 yılında Yahudi İş adamı Nesai Levi Bayraklı tarafından yaptırılan tarihi asansör 55 metre yüksekliğinde Halit Rıfat Paşa caddesine çıkmayı kolaylaştırmaktadır. Normalde 155 basamakla çıkılarak ulaşılan bu caddeye asansörle kısa sürede çıkabilirsiniz. Asansörle çıkarken muhteşem deniz manzarasından gözlerinizi alamayacaksınız.

İzmir Enternasyonal Fuarı

Konak meydanında tarihi tren garından Basmane’ye kadar yürüyerek İzmir Enternasyonal Fuarına ulaşabilirsiniz. Yerli ve yabancı birçok sanatçı burada konserler ve müzikal şölenler yapar. Bu fuarda yürüyüş yapabileceğiniz alanlar bulunur. Fuarın yanında yer alan lunaparkta eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

İzmir Enternasyonal Fuarı

Radyo ve Demokrasi Müzesi

Basmane içinde yer alan müzeyi Pazar ve Pazartesi günleri dışında her sabah 9 ile akşam 17 arasında ziyaret edebilirsiniz. Bu müzede birçok radyo çeşidi görebilirsiniz. Radyonun gelişim evrelerini bu müzeyi gezerek daha iyi anlayabilirsiniz. 70-80 ve 90’lı yılların taş plaklarını burada inceleyebilirsiniz.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

Tarihi Kemer Çarşısı her dönem kalabalık mekanlardan birisidir. Burada yer alan dükkanlarda sevdiklerinize hediyelik eşya alabilirsiniz. Bölgede birçok kafe ve resturant bulunur. Kahve için soluk alabileceğiniz birçok mekanı Tarihi Kemer Çarşısında bulabilirsiniz.

Kızlarağası Hanı

Çay ve kahve keyfi için Kızlarağası Hanı’nı kullanabilirsiniz. Kahvenizi yudumlarken bir yandan kendinize ve sevdiklerinize hediyelik eşya bakabilirsiniz.

Kızlarağası Hanı

Ege Bölgesi Gezilecek Yerler

Ege Bölgesi doğal ve tarihi güzellikleri ile ülkemizin en çok turist alan bölgelerinden biridir.”Nereler mutlaka görülmeli?” derseniz,işte cevaplar…

Çamlıbel Köyü

Balıkesir ilinin Güre bölgesinde yer alan şirin bir köydür. Köyde Butik Oteller bulunur. Kaz Dağı’nın eteklerinde masalsı bir gün geçirmek isteyenler özellikle Ağustos aylarında bölgeye akın eder. Ağustosta şenlik ve festivaller sürer. Festivaller 3 gün boyunca ziyaretçilere unutamayacakları anlar yaşatır. Köyde her şeyin otantik olması fotoğraf severlerin ilgisini çekmektedir.

Hasanboğuldu Şelalesi

Hasanboğuldu Şelalesi

Hüzünlü bir aşk hikayesine sahne olan Hasanboğuldu Şelalesi vaktiyle boğulan bir aşığın adı verilmiştir. Kaz dağı eteklerinde yer alan doğa markası bölgede safari turları düzenlenir. Bölge içinde yer alan Tahtakuş Müzesi büyük ilgi toplar. Şelaleye gitmek için Altınoluk’tan Edremit’e giderken Zeytinli bölgesinde gelmeniz gerekir.

Kozak Köyü

Ayvalık-Bergama bölgesinde yer alan köyde, fıstık çamı üretilir. Bölgenin her noktasında fıstık çamı yer alır. Köyde yaklaşık 5 milyon  ağaç bulunur. Yıllık 800 ton fıstık üretilir. Doğa ve manzara seven tatilcilerin en çok tercih ettiği tatil mekanıdır. Fıstık ağaçlı ormanın içinde bol oksijen çekip şehrin gürültüsünden kaçıp kafanızı dinleyebileceğiniz bir tatil noktasıdır.

Sığacık

İzmir şehir merkezinden 45 kilometre uzakta bulunan Sığacık bölgesinde her Pazar günü pazar kurulur. Pazarda ev yapımı ürünlerin yanı sıra organik meyve ve sebze bulabilirsiniz. Börekler, reçeller, el yapımı salçalar satın alabilirsiniz.

Taşköyü

İzmir Eski Foça yolu üzerinde Ilıpınar bölgesinde yer alır. Köy tam bir mühendislik harikasıdır. Köyü Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu 3 arkadaş oluşturmuştur. Köyde doğal tarım yapılır. Doğal yöntemlerle zeytin yetiştirilip doğal yöntemlerle sıkılıp paketlenir. Zeytin, zeytinyağı ve sabun ihtiyacınızı bu köyden doğal bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Birgi Köyü

Birgi Köyü

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan Birgi Kasabası Osmanlı Tarihi’nin derin izlerini taşır. Ödemiş merkeze 10 km uzakta yer alan bölgede Aydınoğulları Beyi Mehmet Bey tarafından yapılan Ulucami, bölgenin en eski tarihi yapılarından birisidir.

Yeşilyurt

Muğla il sınırı içinde yer alan Yeşilyurt bölgesinin okuma oranı % 100 dür. Kültürlü ve misafirperver bir halka sahip olan bölgede halk tarım sektörü ile geçinir. Bölgede dokumacılık sektörü de çok gelişmiştir. Dünyanın en önemli markalarından Vakko, Beymen dokuma işlerini bu bölgede yaptırır.

Şirince

Maya takvimine göre kıyamet 21 Aralık 2012 yılında kopacaktı. Kıyametin Şirince’de kopacağı söylenirdi. Bu yüzden 21 Aralık 2012 yılında bölgeye insanlar akın etti. İzmir iline bağlı olan bölge tam bir doğa harikasıdır. Doğa ile baş başa kalmak isteyenler için ideal bir tatil yeridir. Kırmızı etin bol olduğu köyde damak zevkiniz gelişebilir.

Eveeeeet öncelikle sıkılmadan ve üşenmeden yazımızı sonuna kadar okuduğunuz için sizlere  teşekkür ediyoruz.

Tüm Türkiye’yi bölge bölge il il sizlerle gezilecek yerler açısından dolaştık.Umarız ülkemizdeki gezi ve seyahatlerinizde rehberiniz olur….

Haberin linki;https://www.ankaragezginleri.com/turkiyede-gezilecek-yerler/

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER