Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ PROJELER BAŞLATTIK”

“BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ PROJELER BAŞLATTIK”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan Meclis toplantısında, İskenderun ve bölgemiz için önem arz eden  projeler ele alındı.

İTSO Meclisi, Halil Şahin Meclis salonunda Meclis Başkanı Okan Belli, Başkanlığında toplandı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Mecliste yaptığı konuşmasında;

“Sözlerime başlarken, Ramazan  bayramınızı şimdiden kutluyor, ülkemize ve tüm insanlığa, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ayrıca 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçiminin de, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaretlerde bulunduk. Yönetim Kurulumuzla gerçekleştirmiş olduğumuz bu ziyaret kapsamında, odamıza ve bölgemize ilişkin bazı taleplerimizi kendileriyle paylaşma imkânımız oldu. Başkanımız bizlerle yakından ilgilendi ve projelerimizi hızlandırmak konusunda bazı telefon görüşmeleri yaparak girişimlerimize bizzat destek oldu. Bu vesileyle Sayın Başkanımıza yakın ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, yeni dönemde de kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Bölgemiz için önemli projeler başlattık

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz bölgemiz için önem arz eden proje ve odanın çalışmaları ile ilgili Meclis üyelerini bilgilendirerek şöyle konuştu: “Yönetim Kurulu olarak Vakfımız ile birlikte, bölgemize, odamıza ve vakfımıza değer katacak birtakım projelerin araştırmalarını yapmaktayız. Bu konuyu Rifat Başkanımız ile de görüştük. Henüz detayları netleşmese de, öğrenci yurdu inşası konusunda, yer arayışlarımız devam ediyor. Potansiyeli olduğuna inandığımız lokasyonlardaki bazı binaları yerinde inceleyerek, piyasa araştırmaları yapmaktayız. Şimdilik netlik kazanan bir husus olmadı ancak konuya ilişkin somut gelişmeler olduğu zaman, sizlerin de görüşlerini almak amacıyla sizlerle ayrıntılı olarak paylaşacağız.

UMAT Umumi Mağazalar Türk Anonim Şirketi’nin İskenderun’da faaliyet gösteren şubesinin odamıza devredilmesi hususu da, yine Rifat Başkanımızla paylaştığımız konularda biriydi. Bu konuda da kendileri bizleri kırmadı ve buradaki antrepoların odamız tarafından kullanılmasını desteklediğini ifade etti.

Değerli arkadaşlarım, konuya ilişkin sizlerle kısaca bilgi paylaşmak istiyorum. Umat Umumi Mağazalar  Türk A.Ş.‘‘Umumi Mağazacılık’’ faaliyetinde bulunmak üzere 07.05.1937 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulmuştur. UMAT UMUMİ MAĞAZALAR TÜRK A.Ş. ; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yaklaşık %56 oranında hissedar olduğu, diğer hisselerinin de çeşitli oda ve borsalara ait olduğu Umumi Mağazacılık hizmeti veren bir şirkettir. Bu şirketin İskenderun’da faaliyet gösteren şubesi ise, 12.480 metrekare kapalı depo ve 10.800 metrekare betonlanmış sahada 1950’li yıllardan kalma yapılarla genel antrepoculuk faaliyetleri göstermektedir. Bu alanın, odamızca kullanımı için, daha verimli hale getirilebilmesi amacıyla, Limakport Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Ünlü tarafından bir proje çalışması yapılmaktadır. Limakport’a çok yakın bir lokasyonda atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarının yenilenerek odamız tarafından işletilmesi ile bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirmek için bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinin bölgemize ciddi bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz.

İSTE ile İTSO  arasında ortak projeler yürütüyoruz

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İSTE ile AB Kapsamlı proje çalışmaları içerisinde olduklarını belirterek; “Geçtiğimiz günlerde İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile yaptığımız toplantılarda, odamız ile üniversitemizin müşterek olarak yapabileceği projeler ele alınmış ve bölgemizin ticari hayatına katkı sağlayacağına inandığımız bir projenin başvurularının yapılmasına karar verilmiştir.

Bu bağlamda, Eurochambers’ın Avrupa Birliği projeleri kapsamında çağrıya çıktığı, Romanya Bükreş Ticaret Odası’nın, odamızın ve İSTE’nin ortak bir projede buluşmasını planlıyoruz. 12 ay sürmesi planlanan ve bütçesi yaklaşık 120.000 avro olan bu proje kapsamında, Bükreş’te ve Hatay’da faaliyet gösteren 50 adet KOBİ’nin, birlikte iş yapabilmesi ve iki ülke arasındaki dış ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin somut çıktıları olarak ise, projenin hazırlık aşamasında bölgemizde faaliyet gösteren  KOBİ’lerimizin sektörel analiz raporlarının hazırlanması, benzeşen ve birbirini tamamlayıcı sektörlerde faaliyet gösteren en az 10 KOBİ’nin ticari işbirliğinde bulunması, iki ülkedeki 50 KOBİ’nin orta veya üst düzey yöneticilerinin katılacağı kurumsallaşma, dış ticaret, kalite ve buna benzer eğitimler almak suretiyle kurumsal kapasitelerinin artırılması ve Romanya Bükreş Ticaret Odası’nın uygulamakla yükümlü olduğu Avrupa Birliği Kalite standartları konusunda odamızla tecrübe paylaşımında bulunması ve odamızın akreditasyon sürecine katkı sağlaması gibi somut neticelerin elde edileceğine inanıyoruz. Bu konuda ön başvuru süreci devam etmekte olup, ilerleyen günlerde projenin ana hatları şekillendikten sonra sizlerle yeniden paylaşacağız.

Ayrıca coğrafi işaretler ile ilgili birtakım çalışmalar yapmaktayız. Şuanda İskenderun Döneri’nin bölgemizde coğrafi işaret olduğuna ilişkin araştırmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarla ilgili gelişmeleri sizlere zaman zaman aktaracağız.

Değerli arkadaşlarım, yönetim kurulu olarak bizler elimizden gelen çabayı göstererek odamıza ve bölgemize bir şeyler kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Sizlerden gelecek desteklere her zaman ihtiyacımız var. Unutmayalım ki,  birlik ve beraberlik içerisinde başlayacağımız her iş daha isabetli, daha verimli ve daha kaliteli olacaktır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER