Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“BU BİNANIN TOZUNU YUTMAYANIN ADAYIM DEME HAKKI YOKTUR”

“BU BİNANIN TOZUNU YUTMAYANIN ADAYIM DEME HAKKI YOKTUR”


Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Öztürk Çolak, CHP İskenderun İlçe Teşkilatında düzenlediği toplantıyla aday adaylığını resmen açıkladı.
CHP’de yaptığı görevleri anlatarak kendini tanıtan Öztürk Çolak,partide gençlik kollarında başlayan siyaset serüvenine kısa bir süre de olsa il başkanlığı yaptığını hatırlatarak, 10 yıl da Payas Belediye Başkanlığı görevini yaptığına dikkat çekti.
İskenderun sevdasının 1975 yılında gençlik kollarında yönetim kurulu üyeliğiyle başladığını belirten Öztürk Çolak, parti örgütlerinde emeği olmayan insanların bu memlekette belediye başkanı olmak istiyorum deme hakkı olmadığına vurgu yaptı.
Kendi insanına sahip çıkmayı, kendi insanıyla beraber olmayı ilke edindiğini belirten Çolak, insanına sırtını kesinlikle dönmeyeceğinin altını çizdi.
İskenderun’un ‘Ben Yaptım Oldu’ diyerek yönetilecek bir şehir olmadığını belirten Öztürk Çolak, İskenderun’u meslek örgütleri ve bölge halkıyla beraber ortak akılla yöneteceğinisöyledi

Halkçı Parti-SODEP birleşme döneminin il başkanlığı görevinde de bulunan Çolak, partinin bir çok kademesinde görev aldığını kaydeden Çolak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyasal mücadelemde örgütten görev almadan ya da örgütümün emrinde olmadan hiçbir yılım geçmedi. Çünkü örgütüne sırtını dönen, örgütüyle birlikte siyasal mücadelesini veremeyen, örgütünün emekçilere saygılı olmayan bir partili o partiden ‘ben yetki almak istiyorum, belediye başkanı olmak istiyorum´ deme hakkı yoktur. Bu binanın tozunu yatmayanlara bu binada, beldede, bu ilde örgütüne, insanına yarar sağlamayanının, birlikte ağlayıp gülmeyenin bu partide ‘ben adayım´ deme hakkı yoktur. Biz yıllardır bu şiar çerçevede siyasal mücadelemizi yürüttük. hiç bir zaman da insanlar arasında tefrik yapmadık. hizmeti götürürken de bu a, bu b partisinden demedik, hizmeti eşit götürdük. ama bir şeyi de çok güzel yaptık: Kendi insanımıza sahip çıkmayı, kendi insanımızla birlikte olmayı. Eğer bir gün kendi insanıma sırtımı dönenecek olursam allah hiçbir görevi nasip etmesin. Sizlerle mücadeleden bir ün geri kalırsam allah canımı alsın, bu kadar iddialı konuşuyorum. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER