Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBÜYÜKŞEHİR’DEN ÖNEMLİ DUYURU

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖNEMLİ DUYURU

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB)  mülkiyeti Hazineye ait taşınmazlar üzerine inşa edilen yapılara kapı numarası verilip verilmeyeceği sorununun çözümüne ilişkin bir açıklama yaptı.

HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Hatay Valiliğinden gelen 05.05.2016 tarihli hazine arazisi üzerine yapılan yapılara kapı numarası verilmemesine yönelik resmi yazının mevcudiyeti nedeniyle söz konusu araziler üzerine yapılan yapılarına kapı numarası almak amacıyla ‘Yapı Kayıt Belgesi’ ile belediyeye başvuran vatandaşların karşılaştığı sorunun çözümü için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne görüş sorulduğunu ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünden cevap beklendiğini belirtti.

HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı yetkilileri ayrıca kapı numarası alma talebiyle belediyeye başvuran vatandaşlardan irtibat numarası alınıp konuyla ilgili Milli Emlak Genel Müdürlüğünden cevap geldiğinde kendilerine geri dönüş yapılacağını bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan her işlemin ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapıldığını da önemle belirten Büyükşehir yetkilileri, konunun takipçisi olduklarını ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünden gelen cevap doğrultusunda ivedilikle hareket edeceklerini önemle ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER