Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÇanakkale Zaferi için yarıştılar

Çanakkale Zaferi için yarıştılar


Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü ve şehitleri anma etkinlikleri çerçevesinde İskenderun Yelken ihtisas ve su sporları kulübü ev sahipliğinde Hatay İl Birinciliği 2. ayak yelken yarışlarında madalyalar sahiplerini buldu.

17-18 mart tarihleri arasında Yelken Kulübü açıklarında gerçekleştirilen optimist, optimist junıor ve laser sınıflarındaki yarışlara 25 sporcu katıldı. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün başlama düdüğünü çaldığı ve üç kategoride yapılan yarışlar çok zevkli ve çekişmeli geçti.

İskenderun Yelken ihtisas ve su sporları Kulübü’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ödül töreni şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

DERECEYE GİREN YELKENCİLER

Optimist Genel: Firdevs Yeğin birinci, Nurettin Mert Sütlü ikinci, Aras Çınar üçüncü, Doğukan Eren Oğuzhan dördüncü, Ender Çörtük beşinci oldu.

Optimist Junior: Aras Çınar birinci, Ender Çörtük ikinci, Jan Kanbolat üçüncü, Mehmet Arel Girişen dördüncü, Tunahan Arda Bayrakdar beşincilik elde etti.

Optimist Kızlar Genel: Firdevs Yeğin birinci, Sena Diken ikinci, Elmas Gül Koca üçüncü oldu. Laser 4.7: İrem Sütlü birinci 18 Mart Çanakkale Özel Ödülü. Firdevs Yeğin birinci oldu. Özel Ödül Alan Sporcular: Hena Bayar birinci, Mehmet Arda Şahinci ikinci.

İskenderun kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür vekili Ali Ferit Gündel, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Meriç Özkaya dereceye girenlere madalyalarını takdim etti.

İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Meriç Özkaya 1970 yılında kurulan kulübün geldiği bu güne kadar 38 sporcusu ile Türk Yelken Milli takımına hizmet verdiğini belirterek “Şu an üç bayan sporcumuz bu hizmetine devam etmektedir. Kendilerini kutluyorum, geçen yıl ve bu yıl hem Balkan, hem Avrupa şampiyonalarında kulübümüzü temsil etmiştir ve devam etmektedirler. Bu spora eğilimli olanları kadromuza alıp hem ilimizi, hem ülkemizi en iyi şekilde, derece alabilecek şekilde eğitmekle alakalı ciddi çaba sarf ediyoruz. Firdevs Yeğin, 2017 yılında Balkan şampiyonasına katılmış kulübümüzü temsil etmiş, Elmas Gül Koca 2016’da Avrupa şampiyonasına katılmış, İrem Sütlü 2017 yılında Avrupa Şampiyonasına katılmış kendilerini tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Yarışların başlama düdüğünü çaldığını ifade eden İskenderun kaymakamı Recep Soytürk de “Çok keyifli bir ortamdı. Sizlerin arasında olmaktan büyük keyif aldım, mutluluk duydum. Yarışmada dereceye giren sporcuları kutluyorum. Ailelerini de kutluyorum, çünkü hakikatten çok iyi evlatlar yetiştiriyorsunuz, çok karakterli çocuklar yetiştiriyorsunuz. Çok doğru bir iş yaptığınızı net görüyoruz. İnşallah bunların sayısı artar. 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 103. Yıl dönümü şehitlerimizi anma günü, sabah 10.00’dan itibaren şu ana kadar programlar devam ediyordu, aslında onlardan bir tanesinde Üniversitedeydim, dün söz verdim katılacağım diye, programın bir kısmında bulunup, ondan sonra geldim. Ben tekrar tebrik ediyorum sporcularımız ile ailelerini, kulüp başkanını, hocalarını, emeği geçen herkesi de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER