Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCEZA İNFAZ KURUMU 'NEFES' ALDI

CEZA İNFAZ KURUMU ‘NEFES’ ALDI

Hatay’ın İskenderun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Hatay Baro Başkanlığı arasında başlatılan eğitim ve iyileştirme faaliyetlerindeki işbirliğiyle personellere ve hükümlülere nefes terapisi verildi.

Hatay Baro Başkanlığı’nın katkılarıyla kurum personeli ve kurumda bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik ‘Nefes Teknikleri ile Yeni Bir Hayata Nefes Almak – Yeni Ben Tekniği ile Geçmişe Ait Negatif Duygulardan Arınma’ konulu nefes terapisi çalışması gerçekleştirildi. İskenderun Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan çalışmayı, regresyonist, nefes eğitmen ve yazar Emel Çekici yürüttü. Kadın hükümlü-tutuklular ile kadın personel, erkek hükümlü- tutuklular ile erkek personel birlikte olmak üzere iki oturum şeklinde düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Nefes eğitmeni Emel Çekici, terapinin bedensel, zihinsel ve ruhsal faydalarını uygulamalı olarak gösterdi.

Tutuklu ve hükümlüler çalışma sonrasında, bu güne kadar aldıkları nefesin bu kadar önemli olduğunu düşünmediklerini, etkinlik süresince oldukça rahatladıklarını, zaman zaman kendileriyle ilgili fark edemedikleri duyguları fark etmeye başladıklarını ifade etti.

Çalışma sonrasında Kurum Birinci Müdürü Celalettin Çeşme katkılarından dolayı eğitmen ve yazar Emel Çekici ve yardımcısı Buse Güzelimdağ’a, kurum ikinci müdürü Esirağ Karpuz ise Hatay Baro Başkan Vekili Sevinç Çakıcı’ya teşekkürlerini ileterek çiçek takdiminde bulundular.

Hatay Baro Başkan Vekili Sevinç Çakıcı ise Eğitmen Emel Çekici’ye plaket ile teşekkürlerini sundular.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER