Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"CHP asıl bayramı haftaya yapacak"

“CHP asıl bayramı haftaya yapacak”


CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, partisinin ve halkın asıl bayramı 25 Haziran ve 09 Temmuz´da yapacağını söyledi.

Partisinin bayramlaşma töreninde konuşan Mansuroğlu, zaman zaman aile içinde kırkınlık, küskünlükler olsa da CHP´nin büyük bir aile olduğunu ifade etti ve seçime bir hafta kala partililerini daha çok çalışmalarını istedi. Mansuroğlu, “Oturduğumuz, oyalandığımız her dakika bir kayıp olacaktır. Bayramlaşma sonrası hemen dağılıp, ev ev, kapı kapı çalışmamız gerekiyor. Bu seçim normal bir seçim değil; ya karanlığı aşıp aydınlık kapılara çıkacağız ya da tarihin karanlık sayfalarına gideceğiz. Gün darılma, kırılma günü değildir. Bayramı elbette kutlayacağız ama asıl bayramı 24 Haziran´da, 9 Temmuz´da yapacağız. Ben partime, örgütüme ve adayllarıma güveniyorum. Bu işin altından hep birlikte kalkacağız. 24 Haziran, tünelin son çıkış yolu. O gün cumhurbaşkanını süper emekli edeceğiz. Asıl bayramı 25 Haziran´da yapacağız” dedi.
Hatay eski Milletvekili Haydar Demirtaş, İskenderun Belediyesi eski Başkanı Yusuf Civelek´in de katıldığı bayramlaşmada konuşan CHP Hatay milletvekili adayı Riyat Kırmızıoğlu da seçimde her partinin oyunun kendi partisine gideceğini, barajı aşması istenilen HDP´nin barajı aştığını ve yüzde 17-18´lere gittiğinin o partinin eş genel başkanları tarafından ifade edildiğini söyledi.
Halkın bayram kutlaması yapacağını belirten Kırmızıoğlu, “CHP asıl bayramı haftaya yapacak. Biz bu işi başarmış durumdayız ve 1-0 önde başlıyoruz. Kalan tek aşamamız var; sandıkların başında olmamız, sandığa sahip çıkmamız. Bu insanların çocuklarına sağlayabileceği en onurlu şey olacak. Islak imzalı sandık tutanaklarını almadan sandıklardan ayrılmayalım. İnanıyorum ki, 24 Haziran´da cumhurbaşkanı adayıyımız Muharrem İnce´yi cumhurbaşkanı yapacağız. Bu tek seçimde (ilk seçimde) olacak. Ama yetmez 301 milletvekili sayısına da ulaşmamız lazım. Bunun için çalışmalıyız. Bir milletvekili daha fazla çıkarmak için çalışmalıyız. Ovadaki altıncı sıra adayımız Bestami Türkmen´i de milletvekili olarak Meclis´e göndermemiz gerekiyor” diye konuştu.
CHP Hatay milletvekili adayı Dilan Bedir Kartal ise seçimlerde son düzlüğe girildiğini ve sandıklara sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Dilan Bedir Kartal, seçmenlerin oy kullanılan. listelere bakmasını ve sandığa gitmeyen komşularını sandığa götürmesini, oy bitiminde de oyların seçim kuruluna ulaşana kadar sandığa sahip çıkmasını istedi. Dilan Bedir Kartal, “Bu seçimde ya aydınlık bir Türkiye diyeceğiz ya da karanlık bir yönetime ´evet´ diyeceğiz. İnanıyorum ki, Hataylılar özgürlüğe ve sandıklara sahip çıkacaktır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER