Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP de 2.Mansuroğlu dönemi

CHP de 2.Mansuroğlu dönemi


CHP İskenderun ilçe olağan kongresi gerçekleştirildi.
Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu güven tazelerken yönetime 5 yeni üye katıldı.
İskenderun ilçe örgütünün 36.olağan kongresi İsa Taş Plaza’da yapıldı.
Toplam 417 delegeden 299’u sandık başında oy kullandı ve 5 oyun geçersiz sayıldığı kongrede yeni yönetim 294 oyla göreve başladı.
CHP Hatay milletvekilleri Serkan Topal ve Birol Ertem, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, eski bakanlardan ve geçmiş dönem milletvekilleri Nihat Matkap,Fuat Çay,Aziz Yazar,Refik Eryılmaz, Haydar Demirtaş, CHP Hatay il başkanı Mehmet Güzelmansur,CHP Hatay Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksürer, AKP İskenderun ilçe başkanı Ayhan Bodur,MHP ilçe başkanı Turan Bozkurt,İyi Parti ilçe başkanı Abdullah Şenöz Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir,Defne belediye başkanı İbrahim Yaman,Arsuz belediye başkan vekili Sedat Deveci,CHP Arsuz ilçe başkanı Faik Çetin,Belen ilçe başkanı Fevzi Yüksel ile partili delege ve üyelirin katıldığı kongre “Demokrasi Şöleni” olarak adlandırıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasının ardından oluşturulan divan başkanlığına CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç getirildi.Kongrenin açılış konuşmasını yapan divan başkanı Ali Öztunç yapılan ilçe ve il kongrelerinin seçime hazırlık niteliği taşıdığına vurgu yaparak iktidar partisine yüklendi. AKP ‘yi “Adaletten Kaçanlar Partisi” olarak tanımlayan Ali Öztunç, şunları söyledi.” Bir kaç gün önce AKP faşist anlayışını CHP ‘li belediyelerin üzerinde yoğunlaştırdı ve Ataşehir belediyemize bir anlamda siyasi suikast gerçekleştirerek siyasi operasyon yaptı.İskenderun’dan sesleniyoruz.Ey Tayyip Erdoğan senin gücün Cumhuriyet Halk Partisine yetmez. İstediğin kadar uğraş CHP ‘li belediyelerde yolsuzluk ve hırsızlık bulamazsın. Bunları arıyorsan görevden aldığın Melih Gökçek,Kadir Topbaş’a bak .Gel Antakya İskenderun belediye başkanlarına bak.Bunlarla ilgili her türlü söylentiler ortada.Eğer görevden uzaklaştırma yapacaksan önce kendi pisliğini temizleyeceksin. Zarrab’ ın konuşması ve genel başkanımızın Man Adası açıklamaları karşısında çılgına döndü.Bir yüzükle siyasete başlayan Tayyip Erdoğan’ın çocukları gemiciklere biniyorlar Man adasında işyerleri kuruyorlar. Eskiden Osmanlı’da Lale Devri vardı.Bunlarda Sülale Devri var,sülalecek götürüyorlar.Bunlara karşı direneceğiz asla teslim olmayacağız. İskenderun kongremiz hayırlı olsun Bu gidişat erken seçimin göstergesidir. Hazırlıklı olmalıyız.”
Kongrede söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal yaşanan süreci Cumhuriyet tarihinin en çetrefilli dönemi diye adlandırarak “Bir yol ayrımındayız.Büyük bir kavşak var önümüzde.Bu kavşağı Mustafa Kemal’in,Deniz Gezmiş’in Ali İsmail’in Ahmet Atakan’ın cesaret ve azmiyle geçeceğiz.Bunu birlikte başaracağız.Kar taneleri nasıl birbirine zarar vermeden biraraya geliyorsa birlikte olacağız şeffaf olacağız samimi ve dürüst olacağız. Hak hukuk ve adaleti’i tesis edeceğimiz önümüzdeki seçimlerde iktidar olmak en büyük hedefimizdir”dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı ve Hatay eski milletvekili Nihat Matkap İskenderun Belediyesine CHP bayrağının dikilmesi gerektiğine işaret ederek öncelikle hedefin yerel seçimler olması gerektiğini söyledi.

Yapılın seçim sonrasında yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Yusuf Mansuroğlu Yılmaz Akbay,Nalan Akkülah,Fatin Bereketoğlu,Fuat çıkan,Semir Çıtanak,Yusuf Gökay,Haydar İnkaya,A.Deniz Karataş,Nermin Kaynar,Nurettin Layık,Veli Polat,Mustafa Saçlı,Selen Saraç.,Bülent Şimşek,Şirin Toğargör,ve Selva Yangın.,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER