Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP’li Böke :" Son KHK ile bilim bombalandı"

CHP’li Böke :” Son KHK ile bilim bombalandı”

 

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Selin Sayek Böke, çok sayıdaki akademik personelin kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilmesine tepki gösterdi. Bir dizi etkinlik için geldiği Hatay’da konu ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, üniversitelerin, sadece boş duvarlarla çevrili mekanlara dönüştürüldüğünü savundu.

 

 


Böke, şunları dile getirdi:
“Bir gece yarısı, sinsice köşede bekletilen, korkak olduğu için bunu gündüz gözü ile yapamayanların KHK’larla bombaladığı bir demokrasi var Türkiye’de. Birkaç ay önce sizin öğretmenleriniz, sadece sendikal haklarını kullandıkları için, demokrasinin ortağı oldukları için, bir gecede, sinsice bekletilen o kararnamelerle işlerinden ihraç edildiler. Ama bunu yapanlar; onurlarını, vicdanlarını ve yarına usulca bakan ışıltılı gözlerini onlardan asla alamadılar.
Daha dün bir KHK’yla Türkiye’de bilim bombalandı. Üniversiteler tamamen yok edildi. Biz biliyoruz ki, o şimdi boş kalan binalar üniversite değiller. O boş binalardan çıkartılmış olan aklı, vicdanı hür öğretim üyeleri artık özgür üniversitelerde, bu meydanlarda, yarını inşa edeceğimiz gerçek üniversiteler için bizimle beraber hayırlı işler yapacaklar. Aksi takdirde, yarınımız bugünden daha karanlık olacak.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER