Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÇOCUK İŞÇİLİĞİNE GÖZ YUMMA!

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE GÖZ YUMMA!

12 Haziran, 2002 yılından itibaren “Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü”. Birleşmiş Milletler, 2002 yılından bu yana “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” çerçevesinde dünyada gittikçe artan çocuk işçiliğine karşı farkındalık yaratmak ve çocuk işçiliğine engel olabilmek adına bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.

,Konı ile ilgili bir açıklama yapan Türkiş Hatay Bölge Temsilcisi ve Türk Metal sen İskenderun Şube Başkanı Cakır Caran çocuklarımızın gerçek yerinin çalışma alanları değil, okulları ya da oyun alanları olduğuna vurgu yaparak; “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde çocuk işçi sayısı 2 milyona dayanırken, Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) raporuna göre de tüm dünyada 73 milyonu “tehlikeli” işlerde olmak üzere halen 152 milyon çocuk işçi bulunuyor.
İnsanlık, gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada, elleri küçük, hassas işlere daha yatkınlar diyerek çocuklarımızı çalışma hayatının içine girmeye zorlamaktan bir an önce vazgeçmelidir.
“12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü”nde çocuk işçiliği sorununa karşı tüm tarafları bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü çocuklarımızın gerçek yeri çalışma alanları değil, okulları ya da oyun alanlarıdır

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER