Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÇOCUKLAR KİTAP FUARINI ŞENLENDİRDİ

ÇOCUKLAR KİTAP FUARINI ŞENLENDİRDİ

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bünyesindeki çocuklarla birlikte hafta sonu Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Kitap fuarına gitti.

Hatay büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüs ile İskenderun’dan Antakya’ya büyük bir heyecanla yola çıkan çocuklar yolda Okul şarkıları ve marşları söylediler.

40 kişilik bir ekip ile İskenderun’dan saat onda Antakya Fuar alanına hareket eden grup önce fuardaki kitap stantlarını tek tek gezerek kitapları inceledi.

Stanttaki görevlilerden kitaplar hakkında bilgi edinen çocuklar, daha sonra kendilerine verilen harçlıklarla kitap satın almanın ve ilk kez bir kitap fuarına gitmenin heyecanını yaşadılar.

Kitap, kırtasiye malzemeleri alan çocuklar, Türk sinemasının ünlü oyuncusu İlyas Salman ile sohbet eden çocuklar için Salman, kendi kitaplarını imzaladı.

Kitap fuarına gitmek için heyecanları gözlerinden okunan çocuklar, kitap fuarında stantları ilgi ve merakla gezdiler.

Fuar alanını gezen çocuklar, Hatay Şair ve Yazarlar Derneği’nden Eşref Azgın Türkileri, Ali Parlak ile Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi şair Nebih Nafile, Nevra Çağlayan ile de sohbet eden çocuklar, yazar ve şairlere kitap imzalattı.

Öğle yemeğini Hatay Büyükşehir Belediyesi Habib Neccar Sosyal Tesislerinde yiyen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gönüllerince bir gün geçirdiler.

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, Başkanı Zeynep Çakmaklı, Arzu Özkan, Arzu Kireççi, Hande Demirkent ve derneğin Kurucu Üyesi Serpil Korkmaz’ın katılımı 40 kişilik grup mutlu bir şekilde İskenderun’a döndü.

Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, “Çocuklarımız, kitap fuarında stantları ilgi ve merakla güzel zaman geçirdi. Bu kadar çok kitabı ve yayın evi görevlilerini ilk kez gören çocuklarımız için kitabın ne kadar önemli olduğunu anlattık. Hem kitap sevgisini aşılamak hem ortak ekip ruhu ile hareket etmek hem de ilk kez bir kitap fuarına götürerek onları mutlu etmek bizler için de çok güzeldi. Gezimizin düzenlenmesine katkı sunan Hatay Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER