Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDEFNE KOZA EVİ’NİN MİNİK MİSAFİRLERİ

DEFNE KOZA EVİ’NİN MİNİK MİSAFİRLERİ

Defne Belediyesi bünyesinde kurulan Koza Evi, Türkiye’nin dört bir yanından kabul ettiği ziyaretçilerin yanı sıra okullarında sıklıkla tercih ettiği bir eğitim merkezi haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Karanfil Sınıfı ile Aşağıokçular Anaokulu öğretmen ve öğrencilerini ağırlayan Koza Evi Kurs Öğretmenleri Tülay ve Fulya Genç, miniklere ipek böceği yetiştirme dönemi hakkında bilgiler verdi.

İpek böceklerinin en küçük hallerine tanık olan minik öğrenciler, ipek böceğinin gelişme dönemlerinden ipekçilik mesleğinin oluşumuna kadar birçok konuda bilgi sahibi oldular.

Unutulmaya yüz tutmuş ipek böcekçiliğinin yaşatılması, geliştirilmesi ve nesilden nesile aktarılmasında çocuk neslin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Koza Evi Öğretmeni Tülay Genç; “Hatay’ın kültürünü yansıtan, doğa dostu ipek böcekçiliği projesi, toplumsal bir övünç projesi haline geldi. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında 45 gün süren ipek böcekçiliği yetiştirme döneminde çok sayıda konuğu ağırlayıp, meslekle ilgili detaylı bilgi veriyoruz. İpek böceği yetiştirme, kozadan iplik elde etme, iplik boyama, tezgâh hazırlama gibi ham ipek dokumanın tüm evrelerini gelen konuklarla paylaşarak, ipekçilik mesleğini sevdirmeye çalışıyoruz. Özellikle küçük yaşlardaki öğrencilerimize ipek böcekçiliği mesleğini anlatmak ve aşılamak bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasında büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda eğitim camiasının ilgisi bizleri umutlandırıyor.” dedi.

Minik öğrenciler, Defne Belediyesi Koza Evi’nin dut ağaçlarıyla çevrili yeşil bahçesinde öğrenerek eğlenmenin tadını çıkardılar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER