Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiDEMOKRASİ EMEK İSTER!

DEMOKRASİ EMEK İSTER!

Sevgili okurlarım! Yandaş Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin kararını verdiği 6 Mayıs 2019 Pazartesi gününün gecesi gözlerime uyku girmedi. Gel gör ki Salı sabahı ufuktan doğan güneş her zamankinden daha parlaktı. Anladım ki: Her şey daha güzel olacak!

Güneş ve ışık, Cumhuriyet ve demokrasi birlikte öyle güzeller ki. Ama bu güzelliği Cumhur İttifakı’nın siyasi liderleri göremiyorlar. Ne yazık ki yürütmenin başı 31 Mart 2019 tarihi itibariyle demokrasiyi iptal etmiştir. Devletin hukuk ile değil de,  tek kişi tarafından yönetildiği ilkel demokrasilerde ‘itaat’ en büyük erdem haline gelmek zorundadır. Çünkü ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ itaat ve otoriteye kayıtsız şartsız teslimiyet üzerine kurulmuştur.

YSK, tam da ‘Tam Bağımsız Türkiye’ sloganıyla ölüme giden ‘Üç Fidan’ın idamının yıldönümü olan 6 Mayıs’ta oyçokluğuyla aldığı haksız ve adaletsiz karar ile Ekrem İmamoğlu’nu mağdur etmiştir. İstanbullu seçmenin 4 milyon 149 bin 655 oyu gasp edilmiştir. Hukuk leke almıştır. Adaletin ırzına geçilmiştir. İmamoğlu, sandıkta kazandığı seçimi masada kaybetmiştir. Oysaki Ramazan ayı, kul hakkı yememe ayıdır.

Aslında YSK Kararının özeti şudur: Aynı zarfa Büyükşehir, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarlık oy pusulalarını koydunuz; aynı zarfı, aynı sandığa attınız. Aynı sandık kurulu oyları saydı ve müşahitler sandık sayım sonuç tutanaklarını imzaladılar. AKP,  o kurula güvenmeyip olağanüstü itirazda bulunuyor, hatta ‘bir organize suç var’ diyor. Ama bu itiraz sadece Ekrem İmamoğlu’na verilen 1 oy için yapılıyor. Aynı sandıktaki oy pusulalarından 3’ü geçerli sayılıyor. Çünkü seçimi iktidar partileri kazanmıştır. Ama oy pusulalarından 1’i geçersiz sayılıyor. Çünkü bu oy Ekrem İmamoğlu’na verilmiştir. Yani,  aynı ağaçtaki 4 meyveden 3’ünü yiyip,  birine ‘zehirli’ diyorlar. YSK hâkimlerinden 7’si de buna inanıyor. Valla buna kargalar bile güler. Bu sandık kurulu aynı zarftaki 4 oydan da sorumlu değil midir?  

Biliyorum: Bu nedenle canınız çok sıkkın. Bu rejimde bu tür hukuksuzluklar gayet normaldir. Sabredin! Bugünler de geçer. Er ya da geç hak yerini bulacaktır.  Seçim Sandığı’nı demokrasinin teminatı saymayanlar utansın! Üzülmeyin: Demokrasi, yine memleket sevdalısı yurttaşların elinde yükselecek; Türkiye’nin geleceğini demokrasi şekillendirecektir. Ekrem İmamoğlu, anasının sütü kadar temiz bir seçim kazanmıştır. İstanbul seçiminin kendisi değil, YSK kararı şaibelidir. Bu yüzden, bu karar bizim için şaşırtıcı olmamıştır.

Hiç şüphe yoktur ki, YSK ile otoriter yönetim arasında çok çeşitli ve karmaşık ilişkiler vardır. Oysaki sandık demokrasinin namusudur. Sandığa saygısı olmayanların kendisine, halkına ve tarihine de saygısı olamaz. YSK’nın 7 üyesi hukuk ve vicdan dışı karar vererek Reis’in  gözünde aklansalar da milletin vicdanında mahkûm olmuşlardır.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK!

Kanunlar örümcek ağları gibidir; zayıflar ağa takılır, güçlülerse ağı delip geçer. YSK üyelerinden 7’si, sandığa atılan oylara dair hiçbir usulsüzlük tespiti yokken,  yürütmenin başının ‘Bu seçimler yenilenmeli’ talimatı doğrultusunda karar vermekle bağımsız hâkim değil de itaatkâr Devlet memuru olduklarını ispatlamışlardır.

Böylelikle YSK’da hak, hukuk ve adalet rafa kaldırılmıştır. Tarihte böyle bir hukuksuzluk ve vicdansızlık görülmemiştir. Bunu anlamak gerçekten çok zordur. Sandık sandık olalı böyle işkence görmemiştir. Bu Cumhuriyet ve demokrasi tarihinde bir ilktir. Adil, kurallara uygun seçimler demokrasinin olduğu kadar ortak aidiyet bilincimizin de referans noktasıdır. YSK’nın söz konusu kararı ise, evrensel hukuk ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırmakta, bu bilince zarar vermektedir.

31 Mart seçimleri Türkiye için bir milattır! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran 2019 Pazar günü yenilenecektir. 31 Haziran’da faşizm ve demokrasi yarışacak, tarih bir daha yazılacaktır. Adım gibi biliyorum: Bu seçimi de sevgi, barış, umut ve kardeşlik kazanacak ve her şey çok güzel olacak!

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!

Tarihe not düşmek için yazıyorum: Seçmen iradesinin gaspı kimseye hayır getirmez! Ülkemizde demokrasi ve hukuk zaten komadadır. Milli iradenin biçimsel simgesi olan seçimlerin tabutuna da ilk çiviyi YSK’daki yandaş ve itaatkâr hâkimler çakmıştır. Şimdi sırada 82 milyon seçmenin onur ve şerefini koruyup koruyamayacağına ilişkin tarihi bir sınav var. 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak olan bu sınavın sonucu ne olacak? Yaşayarak hep birlikte göreceğiz. Endişeye hiç gerek yok: Yemin ederim ki, her şey çok güzel olacak!

Ama asla unutulmasın: Akıp giden hayatın gerçekleri her türlü adaletsizliği ve zorbalıktan beslenen haramzadeleri er ya da geç alt edecektir. Çünkü Ramazan ayı arınma ayıdır! Demokrasi de insanın soluduğu hava gibidir. Bizim bu memleket için kurduğumuz hayallerimiz, öyle bir gecede yıkılacak hayaller değildir.  

Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu CHP’nin değil, 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Cumhur İttifakı yeni nesil bir siyasetçi yaratmıştır ve  o siyasetçiyi büyütmeye devam ediyor. O, yeni nesil siyasetçi Ekrem İmamoğlu’dur.

Yeter artık! Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Susmak yok! Herkes konuşacak: Sanatçısıyla, sporcusuyla, iş insanıyla, işçisiyle, emeklisiyle, öğrencisiyle, öğretmeniyle, 7’den 70’e korkmadan konuştukça çok güzel oluyorsun Türkiye’m!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER