Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“DEMOKRATİK MÜCADELENİN ÖNÜ KESİLİYOR”

“DEMOKRATİK MÜCADELENİN ÖNÜ KESİLİYOR”

İnsan Hakları Derneği İskenderun  Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk dernek binasında bir basın açıklaması yaparak cok sayıda üyelerinin göz altına alındığını iddia ederek” Gözaltına alınan üyelerimiz ve diğer demokratik kurumların üye ve yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır”dedi

Başkan Selçuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İskenderun’da aralarında Yönetim Kurulu Üyemiz Mahmut Aydıncı ve çok sayıda üyemizin olduğu 20 den fazla kişi gözaltına alınmıştır. Aralarında Eğitim Sen Şube Başkanı, EMEP ve DBP İl Başkanlar ı ve HDP, SYKP yöneticilerinin olduğu yönetici ve üyeler sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alınmıştır. Neredeyse ayda bir bu tür gözaltlılarla demokratik mücadelenin önü kesilmeye ve gözaltı uygulaması kanıksatılmaya çalışılıyor

Türkiye’de 15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL’in darbecilerle mücadele için olduğu söylendi. Hükümet bu darbe girişimini bütün muhalefeti sindirmek için fırsat olarak kullanıyor. En küçük bir eleştiriye farklı görüşe tahammül etmiyor. Demokratik mücadelenin önü kesiliyor. Demokrasinin temel unsuru olan emek örgütleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri işlevsiz hale getirilmeye çalışılıyor.

Demokrasinin olmadığı bir toplumun huzurlu olması mümkün değildir. Demokrasinin olmadığı farklı görüşlerin ifade edilemediği yerlerde sosyal ve ekonomik anlamda ilerleme mümkün değildir. Ancak özgür düşünce ilerlemeyi sağlayabilir. Baskılı ortamlarda olduğu söylenen gelişmeler sanaldır, gelip geçicidir. Asıl olan insan haklarına saygılı demokratik bir yönetim tarzıdır.

Buradan hükümete bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. OHAL kaldırılmalı demokratik ilkeleri savunan kurumlar üzerindeki baskıdan vazgeçilmelidir. Bir an önce normalleşme sürecinin başlatılarak OHAL’in ve düşünce özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını, insan haklarına dayalı bir hukuk devleti yaklaşımının egemen olmasını istiyoruz. Gözaltına alınan üyelerimiz ve diğer demokratik kurumların üye ve yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER