Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Doğa aktivisti Öğünç yerel mecliste olmalı”

“Doğa aktivisti Öğünç yerel mecliste olmalı”

Antakya Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu:

       Yerel seçimlerde başkan adayların belirlenmesinin ardından, meclis üyeleri de belirlendi. Değişik meslek guruplarından insanlar meclis listelerinde bulunuyor. Meclis listelerinde adaylardan en dikkat çekeni Kırıkhan Millet ittifakı listesinde yer alan Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç’ün listede bulunması.

         Hatay’da doğaseverler arasında ödünsüz Doğa aktivistti olarak tanınan Abdullah Ögünç’ün aday listesinde olması doğaseverler arasında ilgiyle karşılandı. Öğünç’ün adaylığı ile ilgili görüşlerini aldığımız Antakya Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu “Abdullah Öğünç ödünsüz bir doğa aktivistidir. Yerel mecliste bulunması bizleri heyecanlandırdı. Amik Ovası’nın ekosisteminin korunmasına önemli katkılar yapacaktır. Kendisinden Amik doğasının geliştirilmesi, korunmasında yeni beklentilerimizin gelişmesine neden oldu ” dedi.

         Antakya Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu açıklamasında, Öğünç’ün Amik Ovasının ekolojik yapısını bozacak Çimento Fabrikası’nın kurulmasına karşı verdiği mücadeleyi, Gölbaşı Gölü’nün korunması, geliştirilmesi, Dağ Ceylanlarının korunması çoğaltılması, Kuşların çeşitliğinin tespiti, korunması gibi sayısız çalışmada imzasının bulunduğunu vurgu yaparak “Öğünç, bir doğa Robin Hood’dudur. Amik’te yaşayan canlıların insanlar tarafından gasp edilmiş haklarını, doğaya ve canlılara geri veren bir mücadele adamıdır. Bu nedenle Abdullah Öğünç’ün yerel mecliste olması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER