Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDüşünce ve kanaat hürriyeti

Düşünce ve kanaat hürriyeti

 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre; herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebeple ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.

Ayrıca herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

Oh ne ala memleket! Peki, fiiliyatta durum ne?

Bu ülkede iktidar muhalifi olup da düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklayan veya yayan gazeteciler, akademisyenler, yazarlar, aydınlar, öğrenciler, kanaat önderleri neden tutuklanıyor? Hapishanelerde düşünce ve kanaatini serbestçe açıkladığı için tutuklu bulunan kaç kişi var?

Haber veya fikir alanlar ya da verenler neden aylardır hatta yıllardır cezaevlerinde tutuklu olarak yargılanıyor?

Çünkü Türkiye’de düşünce ve kanaatini açıklama ve yayma hürriyeti sadece iktidar yandaşlarına serbest, muhaliflere yasaktır.

Çünkü Türkiye’de bir korku ve terör rejimi hüküm sürüyor. Türkiye’de aydın kesim korku ve panik içinde!

Çünkü bu ülkede yargı bağımsız değil, adalet yok!

Bu ülkede 13 bina yakın vatandaş, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hapiste yatıyor. Öyle ki gücünü İslami terörden alan yürütmenin başı kendini padişah sanıyor.

İnsanlar o kadar korkuyor ki sosyal medyadaki iktidar ya da cumhurbaşkanı karşıtı yayınları beğenip paylaşmaktan bile çekiniyor.

Hayat, Türkiye’deki yalnızca Suriyelilere güzel!

Çünkü onların düşünce ya da kanaat açıklama derdi yok! Çünkü onların hedefinde hak, hukuk, adalet, demokrasi yok!

Türkiye’deki Suriyeliler için hayat bedava; yemek bedava, su bedava, doktor bedava, giyecek bedava, çay bedava!

Çünkü onların gözünde Reis dünya lideri! Reisin unvanı cumhurbaşkanı, başkan, padişah, han, başbuğ olması önemli değil,  Reis Müslüman ya!  Kur’an okuyor, camiye gidiyor ya! Onlara yetiyor…

Suriyeliler için güven dolu Anadolu!

Oysaki AKP iktidara geldiğinde, kişi başı dış borcumuz 3 bin Türk Lirasıydı. Şu anda her doğan çocuk 34.500 TL borçla doğuyor!

Bir Türk vatandaşının ya da herhangi bir yurttaşın AKP iktidarını savunması ve desteklemesi için; ya hırsızlıklarına ortak olması, ya avanta alıyor olması ya da Türkiye düşmanı olması lazımdır.

Dolayısıyla da bu ülkede en pahalı şey ne benzin, ne kırmızı et, ne de arabadır. Bu ülkede en pahalı şey şeref, gurur ve hürriyettir.

Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en tehlikeli düşmanı, siyasi düşünceye dönüşen irtica, yobazlık ve şeriat bağnazlığıdır.

Türkiye’deki bedavacılar, cahiller,  hırsızlar, şeriatçılar Cennet’te yaşarlarken, kendilerinden olmayanlara Cehennem hayatı reva görüyorlar. Çünkü bu ülkede, insanları kandırmak, kandırıldığına inandırmaktan daha kolaydır.

Türkiye’nin geleceğini düşünen yok!

Bütün mezhep, tarikat ve cemaatler Kur’anı kendi görüşlerine göre yorumluyorlar. Ne kadar korkunç değil mi? Bunlar, iktidarda kalmak için her yolu mübah görüyorlar. Okulu olmayan köye 5 cami yaptıranlar “dış güçler ilerlememizi istemiyor” diyorlar! Hatta Amerika’nın bitişini, Avrupa’nın çöküşünü ve İsrail’in yok oluşunu görmek için gece gündüz Allah’a dua ediyorlar!

 

CEHALETLE SAVAŞ

 

Hatırlatmakta fayda var! Cahil insan davul gibidir, sesi çoktur fakat içi boştur.

Aslında cahiller,  halk ve toplum arasında manevi hastalıklara neden olan mikroplardır.

Cahilliğin farkında olmamak, cahillik hastalığıdır. Cahillerde eksik olan akıl değildir, eksik olan ahlaktır.

Cehalet,  ayrıcalıklı sınıfın elinde ustaca kullandığı bir silahtır. Hiçbir şey eyleme geçen cahiller kadar korkunç değildir.

Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;  en büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır! Tarihi şanlı zaferlerle dolu büyük Türk Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetimiz daim olsun! Başkomutan Atatürk’e selam olsun!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER