Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEKONOMİNİN KALBİ HATAY’DA ATTI

EKONOMİNİN KALBİ HATAY’DA ATTI

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 16-17 Kasım tarihlerinde TÜRKONFED ev sahipliğinde Antakya’da düzenlenen 22. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’ne katıldı.

Antakya Ottoman Palace Otel’de düzenlenen zirveye Başkan Savaş ile birlikte HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, DASİFED Başkanı Faruk Ekinci ve iş dünyası örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Bünyesindeki 29 federasyon ve 244 dernek ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden olan TÜRKONFED’in ev sahipliğindeki ‘Güçlü İşletmeler ve Güçlü Ekonomi’ ana teması ile gerçekleşen zirvede düşüncelerini paylaşan dernek ve federasyon başkanları, kent ve ülke ekonomisinin daha iyi seviyelere gelmesi için alınması gereken önlemleri ve çözüm önerilerini paylaştı.

Gerçekleşen toplantıda söz alan ve hem kent hem de ülke ekonomisi ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Kentimizin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlarda ilerlemesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Günümüzün yüzde 60’ını kentimizin huzuru için harcıyoruz. Gençlerimizin, esnafımızın ve üreticilerimizin ekonomik olarak mağdur olmaması için gerekli çabayı harcıyoruz. Ancak 7 yıldır yaşadığımız süreç maalesef bizi olumsuz etkiledi. Komşu ülke Suriye’de yaşanan sıkıntının bize yansıması ağır sonuçlar doğurdu. Biz istiyoruz ki Suriye huzura kavuşsun ve buradaki Suriyeli vatandaşlar kendi topraklarına dönsün” dedi.

Suriye’de devam eden belirsizliğin ekonomik yansımalarına ve Hatay ekonomisinin son dönemini de katılımcılarla paylaşan HBB Başkanı, “Yaklaşık 1 buçuk yıl önce üniversitemizle beraber bir çalışma yaptık. Hatay, 2012 yılında 4. teşvik bölgesinde idi. 2016 yılının ortalarında yaşadığımız ekonomik gerileme baz alınarak şehrimizin 5. teşvik bölgesine alınması gerektiğine dikkat çekmek istedik. Bunun için de tüm vatandaşlarımızın seferber olduğu bir imza kampanyası başlattık. Sadece 3 haftada 517 binden fazla imza topladık ve gerekli mercilere ilettik. Biz devletimizin bize tebessümle bakmasını ve sıcak elinin omuzlarımıza dokunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son olarak 2021 yılında Hatay’da yapılacak olan EXPO ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, Hatay’a yatırım yapmak isteyen iş dünyası temsilcilerine EXPO’nun iyi bir fırsat olacağını belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER