Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelENGELLİ KADROSUNDAN İŞ İSTİYOR!

ENGELLİ KADROSUNDAN İŞ İSTİYOR!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde henüz 22 yaşında %60 engelli olan Muhammet Ali Alkandemir, evinde de %100 engeli bulunan kardeşi ile ailesine bakabilmek için engelli kadrosundan iş bekliyor.
Son çare olarak sesini duyurmak için haber ekibimize sorunlarını aktaran 22 Yaşındaki Muhammet Ali Alkandemir “Benim sorunum sıkıntım, %60 engelli raporum var. iş arıyorum özel sektörde, kamuda, herhangi bir yerde çalışamıyorum. Daha önce çalıştığım yerde ufak bir operasyon geçirdiğim için iş çıkışım verildi. O gündür iş arıyorum bulamıyorum. İş konusunda devletin bana yardımcı olmasını istiyorum. %60 engelim olduğundan dolayı özel sektöre gediyorum, haber vereceğiz diyorlar, geri dönmüyorlar” dedi.
Çaresizlikten ve yoksulluktan çalışmaya çok ihtiyacı olduğunu dile getiren, 22 yaşında ailesinin sorumluğunu üzerine alan Muhammet Ali Alkandemir, “İki seneden beri belediyeden haber bekliyorum. Herhangi bir cevap alamadım. Benim durumum, sıkıntılarım belli. Benden hariç bir engelli kardeşim daha var, o da %100 engelli, zihinsel fiziksel ağır engelli, ondan dolayı işe ihtiyacım var. Mağduruz, kimse bize yardımcı olmuyor. Hiçbir şeyden faydalanamıyorum. Seçim öncesinde birçok siyasetçiyle görüştüm, durumumu anlatım ve bana yardımcı olacaklarını söylediler, maalesef şunda hiçbirine ulaşamıyorum” diye konuştu.
İskenderun’da halk otobüsüne bindiğinde engelli kartı olmasına rağmen ücret konusunda yaşadığı sorunu da ifade eden Alkandemir şunları söyledi: “Dolmuşçular ücret talep ediyor. Bununla ilgili de sesimi duyurmak istiyorum. Bir ara ücret vermiyorum diye zorla arabadan indirdiler beni. Plakalarını kaç defa büyükşehir belediyesine bildirdim, ceza veriliyor diyorlar. Ceza verilmiyor, çünkü tekrardan aynı sıkıntıyı yaşıyorum ben…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER