Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Erzin-İskenderun otoyolu Çevre Yolu olsun"

“Erzin-İskenderun otoyolu Çevre Yolu olsun”

Hatay MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Erzin ile İskenderun arasındaki otoyolun çevre yoluna dönüştürülerek, hem sürücülerin zaman kaybının önüne geçileceğini hem de bölgede sıkça yaşanan trafik kazalarının minimize edilmesinin sağlanacağını kaydederek, bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu:
“Hatay’ın sanayi merkezlerinden Erzin, Dörtyol, Payas ilçeleri sanayi işletmelerine bağlı araçlar, dolum tesislerine sefer yapan vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları Erzin-Dörtyol ilçeleri arasını 14 km, Dörtyol-Payas ilçeleri arasını 9 km mesafede kat etmekte ve bu kısa mesafeler için geçiş ücreti ödemektedir. Bu durum, vatandaşlarımızın D-817 karayolunu kullanmalarına ve ağır tonajlı ve tehlikeli madde sevkiyatı yapan taşıtların yoğunluğuna ve böylece bu yolun sağlıklı ve işler halini kaybetmesine sebep olmaktadır. D-817 karayolunda son yıllarda yaşanan trafik kazalarının yoğunluğu da dikkat çekmektedir.
Bu kapsamda;
1.Erzin ilçesinden başlayarak İskenderun ilçemize kadar devam eden otoyolun, çevre yoluna dönüştürülmesi konusunda yapılan çalışmalar nelerdir ve bu çalışmalar hangi aşamadadır?
2.Erzin-Dörtyol-Payas ilçelerimizde ağır tonajlı ve tehlikeli madde sevkiyatı yapan taşıtlara güvenli bir seyir rotası oluşturulması için bir planlama yapılmakta mıdır?
3.Bu ilçelerimizde taşıt trafiğini rahatlatacak bağlantı yollarının yapılması için projeleriniz nelerdir.
4.Adana batı girişi ile Ceyhan ilçesi otoban girişi arasına yer alan yaklaşık 67 km’lik mesafenin ücretsiz olması örneğinde olduğu gibi, Hatay İlimizde de otoban gişelerinin sadece şehrimizin giriş ve çıkışında bırakılması mümkün müdür?” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER