Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelFETÖ'YÜ BİR KEZ DAHA LANETLEDİK

FETÖ’YÜ BİR KEZ DAHA LANETLEDİK

Türkiye’de iki yıl önce ordunun içerisine sızan hain FETÖ mensuplarının düzenlediği başarısız darbe girişimine karşı halkın verdiği mücadele ruhu bir kez daha İskenderun’da meydanlarda kendini hissettirdi.
15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye genelinde ilk sokağa çıkan, direniş gösteren kentlerin başında gelen İskenderun’da Pazar akşamı hain kalkışmaya karşı verilen mücadelenin yıldönümünde Atatürk Anıt alanında binlerce vatandaş bir araya geldi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Hatay’ın İskenderun ilçesinde binlerce vatandaşın katılımıyla Devlet ve millet ‘Milli Birlik Yürüyüşüne katıldılar. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla cumhuriyet ve anıt alınanı geldiler. İskenderun Kaymakamı burada toplana vatandaşların yürüyüş alanına geçmeleri için yoğun çaba gösterdi.
İskenderun’da düzenlenen ’15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü’ kapsamında protokol üyeleri, akademisyenler, STK’lar, iş adamları, öğrenciler ve binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla Atatürk Anıt Alanını doldurdu.
Anıt Alanı’nda toplanan vatandaşlar İskenderun Şehit Pamir Caddesi, Ulu Cami Caddesi’nden yürüyerek, mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk Bayraklarıyla kent içinde yürüdüler. Uzun bir yürüyüş korteji oluşturan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla tekrar Anıt Alanı’na gelerek buradaki programa katıldılar. Burada hep birlikte önce şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara çağrısına ilk karşılık veren kentlerin başında geldiklerinin altını çizen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil “İskenderunlu çağrıya uydu ve vatanına milletine sahip çıktı. Başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz bizim yeni kurtuluş savaşımızdır, 15 Temmuz şahlanışımızdır, Sakarya’mızdır, Dumlupınar’ımızdır” dedi.
Çanakkale’den alınan destekle, cesaretle nasıl kurtuluş savaşı başarıyla icra edildiyse, yıllardır darbelerin, müdahalelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu milletin, 15 Temmuz’da şahlanışını ifade ettiğini vurgulayan Başkan Seyfi Dingil, 15 Temmuz yeni Türkiye’nin ve dirilişinin sembolü olduğunu söyledi.
O gecenin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de, “O geceye dair damağımızda öyle lezzetler, öyle lezzetler kaldı ki, birbirimizi omuzladık. Yaralılarımızı taşıdık. Gazilerimizin alnından öptük. Birbirimize o süs havuzlarındaki suyu ikram ettik. O süs havuzlarında abdest alıp, şehadete hazırlanan kardeşlerimize tanık olduk. Çünkü biz şehit, şehit büyüyen bir vatanın, şahadet ile tapusu alınmış bir vatanın evlatlarıyız ve biz 1071’den beri şehit kanlarıyla mamur kılınmış bu vatanın müdafileri ve muhafızlarıyız” diye konuştu.
Milli Birlik Yürüyüşü’ ve Şehitleri anma programına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet Çelikkol, Adalet komisyonu Başkanı Salih Doğan İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, MHPİskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, STK’ların yanı sıra binlerce vatandaşlar katıldı.
Şiirlerin okunduğu programda saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm Türkiye de olduğu gibi İskenderun’da da tüm camilerde salalar okundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER