Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGazeteci Çelik, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Gazeteci Çelik, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu


Star Haber Genel Yayın Yönetmeni ve haber spikeri Nazlı Çelik, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileriyle söyleyişide bir araya geldi.

Mustafa Kemal Üniversite Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen program, Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Çelik, interaktif geçen söyleşide kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Kudüs konusunda ABD Başkanı Trump’ın aldığı karara değinen Çelik, “Amerikanın Kudüs ile ilgili aldığı karar elbette çok yanlış. İslam dünyasının büyük tepkisini çekti ve dinecek gibi durmuyor. Yarın öbür gün yaşanan kargaşanın sorumlusu olacak ve bu alınan belki çok hızlı alınan bu karar son derece yanlış buluyorum.

Her dönem, özellikle Ortadoğu’da Türkiye’nin konumu ve yeri istatistik açıdan çok önemli olduğu için, oyunlar oynanmaya özellikle bizim ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmaya devam ediliyor. İşte o yüzden de güçlü olmalıyız. Birbirimize kenetlenmeliyiz. Örgütlerin hepsine eşit mesafede uzak olmalıyız diye düşünüyorum. Kudüs ile ilgili alınan karar elbetteki bir yıllık huzur ve barış ortamını bozacak ve bunun faturasının da çok ağır olacağını düşünüyorum.” dedi.

Çözüm olarak ne yapılabilir sorusuna yanıt veren Çelik şunları söyledi:

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur diyorum ben. Ülke için özellikle dış politikada, iç politikada bir her zaman ülke menfaatlerini göz önünde tutmamız lazım. Bizim önceliğimiz olmalı diye düşünüyorum. Gerçekten Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Bugün öyle diye diğer gün böyle diyebilirler. Dolayısıyla bizim, kendi aklımızı kullanarak, ortak aklımızı bularak ilerlememiz lazım ve ülkemize, sınırlarımıza, toprağımıza kardeşliğimize ve insanlığımıza da bu ölçüde sahip olmamız lazım.” diye konuştu.

Hakkari’de düzenlenen askeri operasyonlarla ilgili yaptığı haberin kendisi çok etkilediğini meslek hayatı boyunca en çok o mağaralarda eksi soğuklarda nöbet tutan mehmetçiğin kahramanlıklarının kendisini gururlandırdığını söyleyen Çelik, şöyle devam etti:

“Bu ülkenin polisine ve askerine hak ettikleri değerden daha az verildiğini düşündüm. En azından dördüncü kuvvet olan basın olarak kendi üzerime düşen görevleri yapmak adına da güvenlik güçlerimizle ilgili bir haber hazırlamalıyım ve bunun daha sık yapılması gerektiğini düşündüm. Onlarca şehit verdiğimiz Dağlıca’ya gittim. Gerçekten kuş uçmaz kervan geçmez diyorsunuz ama oralarda görev yapmak için içinizde çok büyük bir vatan sevgisi bayrak aşkı olması lazım.

Orada hem Yakut Yarbayla hem de Aydoğan Aydın Paşa ile ve beraberindeki askerlerimizle bir gün geçirdim o 24 saat gerçekten ne büyük bir destan yazıldığını ne büyük bir kahramanlık yazıldığını orada haberleştirebildik. Maalesef daha sonra komutanlarımızın tamamı o beni taşıyan helikopterde şehadete erdiler. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar. Ne yapsak hakları ödenmez.”

Çelik, söyleşi sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programı, üniversite öğrencilerinin yanı sıra, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de dinledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER