Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel‘GDO’ LU TOHUM VE GDO’LU ÜRÜN İTHALİ DURDURULMALIDIR’

‘GDO’ LU TOHUM VE GDO’LU ÜRÜN İTHALİ DURDURULMALIDIR’

 

Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) Başkanı Faruk EKİNCİ, Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay’ı makamında ziyaret etti.

Bölgemizin önemli çiftçilerinden olan Metin ERKAL ile Cemil KURU’nun da katıldığı toplantıda Faruk EKİNCİ ve Muzaffer OKAY,  dört mevsimi bereketli topraklarıyla bir tarım cenneti olan ülkemizde Türk çiftçisinin sahipsiz bırakıldığını, haksız dış rekabet karşısında ayakta kalmasına şans tanınmadığını, bu nedenle çiftçinin üretimden soğutulduğunun tespitini yaptılar.

Toplantıda tarımdaki güncel durum, sorunlarının çözümleri ve tespiti konusunda yapılan açıklamada; ‘’Bunların neticesinde ülkemiz tarım,  ithalata bağımlı hale gelerek zaten daralan ekonominin daha da aşağı seviyeye düşmesine neden olmuştur.

GDO’ lu Tohum ve GDO’lu Ürün İthali Durdurulmalıdır

Tarımda yerli tohumla üretimin önünde yaratılan çeşitli engellerle dış kaynaklı GDO’lu tohum ve GDO’lu ürünler ülke çapında yerli tohumla üretimin yerini almıştır.  Çiftçinin ve ekonominin düştüğü durum bir yana, GDO’ lu ürünler insanımızın bağışıklık sistemini çökertmeye, çeşitli hastalıklara, kanser ve Alzheimer’e yakalanmasına ve yaygın hale gelmesine neden olmuştur. Bu nedenlerle GDO’ lu tohum ve GDO’lu ürün ithalinin durdurulması, ata yadigârı yerli tohumumuzun kullanımının serbest bırakılarak, acilen Türk tarımını çiftçilerimizin kadir şinas ellerine emanet etmemiz gerekmektedir. Yerli tohum ile üretimin gerçekleşmesi durumunda tarımda istihdamı eski düzeyine çekmek, ekonomiyi zayıflatan değil katkı sağlayan önemli bir girdi haline getirmek, en önemlisi de halkımızın sağlığı üzerinde emperyal ülkelerin kötü niyetlerini bozmak mümkün olacaktır. Ülkede endişeyle izlediğimiz bir beka sorunu varken,  halkımızın yaşamında da bir beka sorunu yaratmak mümkün olmayacaktır. Bunun için, çiftçisiyle, iş insanlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, odalar ve üniversiteleriyle ve bizi yönetenlerinde katılımıyla bu önemli davaya sahip çıkmak geleceğimiz için hayati önemde olduğu açıktır. ‘’ denildi.

Antakya Ziraat Odası Başkanı OKAY, bu günkü kısa fakat verimli geçen toplantıda tarımdaki güncel durum ve sorunlarının çözümleri tespiti dolayısı ile katılan, katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederek sık sık ve daha da geniş katılımlarla bu toplantıların yapılması dileğinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER