Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelGENEL MÜDÜR ÇAPARALİ, “3.5 MİLYAR TL’Yİ BULAN PROJELERİMİZ HAZIR”

GENEL MÜDÜR ÇAPARALİ, “3.5 MİLYAR TL’Yİ BULAN PROJELERİMİZ HAZIR”

Altyapı İhtiyacını Karşılama Adına Çalışmalar Sürüyor

 

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü(HATSU), Türkiye’de en çok sığınmacı nüfusu barındıran illerden biri olan kentimizin altyapı ihtiyacını karşılama ve sistemini geliştirme adına görüşmelerini sürdürüyor.

 

Mülteci nüfusun artmasıyla birlikte kentin içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisi ihtiyacını karşılama amacıyla hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi adına sığınmacılar için yapılan Mali İmkan Fonu ile ilgili(FRIT) HATSU Genel Müdürlüğü’nde toplantı düzenlendi.

 

Düzenlenen toplantıya HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden, Başbakanlık Uzmanı Fatih Erkekoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğü Uzmanı, Mühendislik ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Emre Kaya, Daire Başkanları ve şube müdürleri katılım gösterdi.

 

Düzenlenen toplantıda sığınmacı nüfusun artması ile birlikte yetersiz kalan altyapının iyileştirilmesi adına projesi hazır olan altyapı çalışmalarını hayata geçirmek için Avrupa Birliği(AB)tarafından FRİT kapsamında Suriyeli mülteci barındıran illere yönelik verilmesi planlanan 3 milyar Euro hibenin detayları ve çalışmaların süreci ele alındı.

 

Hatay genelinde hayata geçirmek üzere 3.5 milyar TL değerinde projelerinin hazır olduğunun altını çizen Genel Müdür Çaparali, projesi hazır olan kanalizasyon, içmesuyu ve atık su arıtma tesisi çalışmaları ile ilgili doküman ve bilgileri gelen heyete aktardı

 

Gelen Suriyeli mültecilerle birlikte kent nüfusunun attığını belirten Çaparali, yetersiz kalan kanalizasyon, içme suyu hatları ve arıtma tesislerinde iyileştirme çalışması yapıldığına vurgu yaparak, daha fazlasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER