Salı, Mart 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHADO HATAY’A ‘HAYIRLI OLSUN’ AMA!

HADO HATAY’A ‘HAYIRLI OLSUN’ AMA!

 

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hatay Deniz Otobüsleri Projesi’ (HADO), geçen hafta, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nden AKP ve MHP gruplarının ortak kararıyla revize edilerek kabul edilmiştir. Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından hazırlanan HADO projesinde;  10 yıllık süre 5 yıla indirilmiş, 25 milyon Türk Lirası sermaye ise 500 bin TL’ye düşürülmüştür.  Gemi satın alınması yerine de ‘kiralama’ yöntemi benimsenmiştir.

Dolayısıyla da HADO, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP, AKP ve MHP işbirliğiyle kurulmuştur.  Bu proje kapsamında Samandağ ve İskenderun’dan Mersin, Gazimağusa ve Beyrut’a kadar uzanan üç güzergâhta deniz otobüsü seferlerinin başlatılması hedefleniyor. Projenin Hatay ekonomisi, kültürel yaşamı ve turizmine büyük katkı yapacağı dillendiriliyor. Hatay’da tüm çevrelerce heyecanla karşılanan projeye kentin önde gelen isimleri de destekliyor.

T.C. Ulaştırma, Deniz ve Haberleşme Bakanlığı’nca da desteklenecek projenin Hatay’a ticari, ekonomik, sosyal, kültürel ve turistik yönden büyük katkı sağlayacağı görüşünde ortaklaşan kanaat önderleri kenti ileriye taşıyacak projenin büyük bir heyecanla karşıladıklarını ifade ediyorlar.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onaylanan proje, yalnızca Hatay değil, Türkiye için de önem arz ediyor. Projenin hayata geçirilmesinde herhangi bir aksamanın olmaması halinde, deniz otobüsünün egemenliğin ulusa verildiği 23 Nisan’da İskenderun’dan Mersin Marina’ya doğru ilk seferine çıkması bekleniyor.

Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HADO projesi kapsamında, Hatay’ın ticaret hacmini genişletmek için farklı ülkelerden turist çekmeyi hedefliyor. Çünkü Hatay, deniz kenarında 7 ilçesiyle Akdeniz’in 41 ülkesine komşudur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde en az 35 bin Hataylı yaşamaktadır. Kıbrıs’ta yaşayanların çoğu ya çalışan ya da öğrencidir. Hatay’dan Mersin’e de günde birçok insanımız seyahat etmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kamuoyuna yaptığı açıklamalara göre; insanlarımız bu deniz otobüsleriyle hem ucuz hem de rahat bir şekilde seyahat edebilecektir. Avrupa Birliği standartlarında 45 knot hızla giden deniz otobüslerinin kiralanması ya da satın alınması bekleniyor.

Ayrıca insanlar deniz otobüsleriyle seyahat ederken Hatay’ın yemeklerini de tatma fırsatı bulacaklar. Bu proje ile ekonomik anlamda kalkınmanın yanı sıra Türk Bayrağımızı da denizde dalgalandırarak ‘barış’ mesajı verilecektir.

 

HEDEF: 1 MİLYON TURİST

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, göreve geldiğinden buyana Hatay halkının huzuru ve mutluluğu için var gücüyle çalışıyor. Hatay, Lütfü Savaş’ın en büyük aşkıdır. Son 6,5 yıldır savaşın gölgesinde olan Hatay’da önce huzur, sonra hizmet ve en son olarak da ekonomi için çırpınmaktadır.

Aslında Lütfü Savaş,  yerel yönetici olarak bu işleri siyaset için yapmıyor. O,  hemşehrilerinin güçlü kalmasını,  mutlu olmasını ve geleceğe güvenle bakmasını arzuluyor. Hatay’a gelen turist sayısını önce 500 bine, sonra da 1 milyona çıkarmayı arzuluyor. Ekip olarak, Hatay’ın turist sayısını her yıl arttırarak ekonomiye katkı sağlamayı düşünüyor. Bu nedenle de projeler üretip, ülkemizin ve bölgemizin kaynaklarından yararlanmaya çalışıyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın her kesiminden destek gören HADO projesini çok önemsiyor ve liman kentimizin imkânlarından ve denizinden faydalanmak üzere deniz ulaşımı projesini yaptıklarını söylüyor.  Yolcu taşımacılığı ve lojistik anlamında Hatay’a destek sağlayacak olan HADO ile daha uygun fiyatlarda taşımacılık yapılacağı değerlendirmesinde bulunuyor.

Lütfü Savaş ayrıca,  yöneticiler olarak geleceğin teminatı olan çocukları düşünmek zorunda olduklarını da her fırsatta dillendiriyor.

 

TECRÜBELERDEN YARARLANMAK LAZIM!

Hatay Deniz Otobüsleri Projesi hayata geçirildiği takdirde, Hatay’ın öncelikle Türkiye ile sonra da dünya ile bağlantısı deniz yolu ile de sağlanmış olacaktır.

Öncelikle belirtmeliyim ki, 1995 seçimlerinde İskenderun’dan Mersin, Kıbrıs ve Lazkiye’ye kadar uzanan güzergâhlarda  feribot seferlerinin başlatılması gerektiği fikrini ilk dillendiren kişi benim. Yani Hatay’ın deniz yolu ile Mersin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Suriye’ye açılması fikri şahsıma aittir. Nitekim, 1995-96 yıllarında özel bir girişimci şahıs tarafından İskenderun Limanı ile Gazimağusa güzergahında feribot seferleri başlatılmıştır.

O zamanlar aktif bir Gümrük Başkontrolörü olarak Mersin-Kıbrıs ve Taşucu-Kıbrıs güzergâhında faaliyet gösteren feribot taşımacılığına rakip olarak Hatay’dan faaliyete geçirilen ve İskenderun-Gazimağusa  güzergâhında başlatılan feribot seferlerinin kesintiye uğramadan davam ettirilmesi konusunda elimden gelen gayreti sarf ettiğimi itiraf etmek mecburiyetindeyim.

Ancak o zamanlar derhal  harekete geçen Mersin ve Adana’da yerleşik bazı lobiler İskenderun-Kuzey Kıbrıs güzergâhındaki feribot seferlerinin düzenli olarak çalışmasını engellemek ve Güneydoğu illerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidecek yolcuların İskenderun-Gazimağusa güzergâhında çalışan feribota yönelmelerini önlemek için gümrük ve polis teşkilatlarına baskı yaptırdıkları ve bu güzergâhın kesintiye uğramasında başarılı oldukları halen hafızalardadır.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bundan 22 sene önce yaşanan bu tecrübeden bilgisi var mıdır bilemiyorum. Gerekli araştırmanın yapılarak, daha önceden İskenderun-Gazimağusa güzergâhında sefere konulan feribotların neden çalıştırılamadığının ve feribot seferlerinin iptal edildiğin nedenleri sorup soruşturulmalıdır. Ve bu defa benzer hataların tekrarlanmaması için iyi fizibilite çalışmalarının yapılmasına ve her türle önlemlerin alınmasına gayret gösterilmelidir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 36 bin Hataylının yaşıyor olması çok önemlidir. Ama daha da önemli olan İskenderun-Gazimağusa güzergâhını Hataylılar dışında hangi türden yolcuların kullanacağıdır. En önemli mesele Mersin-Kıbrıs, Taşucu-Kıbrıs güzergâhında sürekli seyahat edecek Doğulu ve Güneydoğulu yolcuların (bavulcular) bir kısmının İskenderun-Gazimağusa güzergâhında sefere konulacak deniz otobüslerine yönelip yönelmeyecekleridir.

Ayrıca İskenderun-Kıbrıs ya da Samandağ-Beyrut güzergâhında seyahat edecek yolcuların seyahat amaçları da çok önemlidir. Öncelikle bu yolculukların uluslararası bir yolculuk olduğu gerçeğini göz ardı etmemek gerekir. Kıbrıs’a ve Beyrut’a seyahat edecek yolcuların yurda dönüşlerinde yolcu beraberinde zati, hediyelik ve vergili eşya getirecekleri muhakkaktır. Gümrük idaresinin bu yolcuların muayene ve kontrolünde sergileyeceği tutum ve davranışlar, gümrük muafiyeti uygulamaları, bu güzergâhlarda sefer yapacak deniz otobüslerinin devamlılığının sağlanması açısından önemli rol oynayacaktır. Kıbrıs ya da Beyrut seferinden dönen yolcular, fazladan bir şişe alkollü içki ya da muafiyet fazlası bir karton sigara yüzünden gümrükte mağdur edilirse, aynı güzergâhta bir daha yolculuk etmezler.  Bu yüzden İskenderun-Gazimağusa ya da Samandağ-Beyrut güzergâhında lüks deniz otobüslerinin sefere konulması yetmez; gümrük, polis ve jandarma teşkilatlarının da bu projeye destek vermesi gereklidir.

Ayrıca Reyhanlıların geliştirdikleri ve uygulamaya koydukları Hatay RO-RO tecrübesinden de yararlanmak şarttır. Genç işadamı, Ak Parti Hatay İl Başkanı ve aynı Zamanda Hatay RO-RO A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı da olan İbrahim Güler Beyefendinin, gemi kiralama, satın alma ve deniz taşımacılığına dair bilgi ve tecrübelerinden de azami derecede istifade etmek elzemdir. Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde şartlı da olsa bu projeye destek verenler, bu projenin hayata geçirilmesine de destek vermelidir. Deniz taşımacılığı konusunda teknik bilgi ve tecrübesi olan herkesten yararlanmakta fayda vardır.

Özellikle de hatırlatmakta fayda var: söz konusu güzergâhlarda sefere konacak deniz otobüsleri onlarca yolcu ile değil, yüzlerce yolcu ile sefere çıkarsa ancak bu seferler sürdürülebilir. Hatay-Mersin arasında karayolu ile günde 16.500 kişinin seyahat ettiğine dair veriler gerçek değil, hayalidir. Umarım üç güzergâhın birden 23 Nisan’da faaliyete geçirilmesi fikri doğru değildir. Bence öncelikle İskenderun-Gazimağusa güzergâhında deniz otobüsü seferlerinin başlatılmasında ve güzergâhtan edinilecek bilgi ve tecrübelere dayalı olarak diğer güzergâhların aralıklı olarak işletmeye açılmasında fayda vardır. HADO, otobüs seferlerinin başlatılmasından itibaren ilk altı ayda zararı göze almalıdır.

Çünkü Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yönetimce HADO için öngörülen 25 milyon TL’lik sermayenin 500 TL’ye düşürülmüş olması da ciddi bir meseledir.  Bu kadar az bir sermaye ile bu projeyi hayata geçirmek ve başarmak çok zordur. Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP gruplarının ortak kararıyla onaylanan HADO projesi; deniz otobüslerini kiralama şartıyla kabul edilmiştir ve HADO, AKP ve MHP Meclis üyelerinin işbirliğiyle kurulmuştur.

Dolayısıyla da HADO,  Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üyesi bulunan tüm parti gruplarının işbirliğiyle hayata da geçirilmelidir! Çünkü Hatay, hepimizindir! Hatay’a büyük bir aşkla bağlı olmak yetmez, Hataylılar için faydalı hizmetler de üretmek önemlidir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER