Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Haksız ihraç edilen bütün emekçiler işlerine geri dönmeli"

“Haksız ihraç edilen bütün emekçiler işlerine geri dönmeli”

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Deniz Ezer, haksız yere ihraç edilen bütün kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi gerektiğini ileri sürdü.
Ezer, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:
“İhraç edilen kamu çalışanlarının savunma hakkı elinden alınarak bu süreç yürütülüyor. 685 sayılı KHK ile kurulan OHAL inceleme komisyonu 2017 yılının Eylül ayında çalışmalarına başladı. Kurulmuş mahkemeler var. Bu mahkemelerin adil bir yargılama ve savunma hakkı gözeterek bu süreci yürütmesi gerekirken, mahkemeler bir tarafa bırakılarak böyle bir komisyon kuruldu” diye belirtti.
Hakkında soruşturma hiç açılmayanlar, mahkemelerden veya savcılıktan takipsizlik veya beraat alan bütün KHK mağdurları işlerine hemen iade edilmelidir. Mağdur olan yurttaşlara maddi ve manevi hak iadesi yapılmalıdır. OHAL Komisyonu hukuki bir değerlendirme yapmaktan ziyade ihlalleri araştıran bir kurum durumundadır. Bu sebeple bir an önce Meclis’te uzlaşı ile bir çözüm geliştirilmeli OHAL komisyon tamamen kaldırılmalıdır.
Kamudan ihraç olan eğitimcilerin özel sektördeki eğitim kurumlarında çalışmalarının önüne geçilmektedir. “Bir an önce hakkında soruşturma hiç açılmayan, takipsizlik veya beraat alan KHK mağdurları özel eğitim kurumlarında da çalışabilmelidir.” “KPSS sınavlarında yakını KHK ile ihraç edilenlere yazılı sınavda yüksek not alsa da mülakatta düşük not verildiği şikayetleri çok yoğun olarak tarafımıza iletilmektedir. Anayasamız Suçun şahsiliğinden bahseder. Suçun şahsiliğini yok sayan bu uygulama kaldırılmalı ve bütün mülakatların daha şeffaf olması sağlanmalıdır.”
Sağlık Torba yasasında geçen 5.madde hekimleri ölene kadar suçlu ilan etmektir. Bu kanun teklifi sağlık alanında yeni bir şiddetin başlangıcı olacak. Özel hastanelerde KHK ile ihraç edilen hekimler SGK’li hastalara bakamayacak ve rapor düzenlemeyecek. Yine tıp fakültesinden yeni mezun olmuş öğrencilere yönelik ‘güvenlik soruşturması’ diye bir madde getirildi. Güvenlik soruşturmasından geçmeyenler hizmete gönderilmeyecek, 2 yıl bekledikten sonra SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek. Bütün hayatları doktor olmak için emek harcamakla geçiyor. Buna kimsenin hakkı yok. Yıllarını çocuklarının geleceği için heba eden anne babalara bunu yapmak zulümdür

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER