Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay BŞB kampanyasına ATB den destek

Hatay BŞB kampanyasına ATB den destek

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin “Hatay Halkı Hakkını Arıyor” kampanyasına bir destek de Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri’den geldi.
Kuseyri, Borsa olarak kampanyaya destek verdiklerini açıkladı. M.Ali Kuseyri, Yardımcısı Veliş Bahadırlı ile birlikte imza attığı kampanya ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“İlimizin teşviklerden daha fazla yararlanması ve ekonomiye canlılık kazandırma adına, Hatay’ın 4.bölgeden 5.bölgeye alınması amacıyla bir imza kampanyası başlatmıştır.
Hatay, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yüzde 17.70’lik işsizlik oranı ile 76. sırada yer almaktadır. Yüzde 42.8 ile en düşük işgücüne katılma oranı ile Osmaniye ve Kahramanmaraş ille-riyle aynı grupta yer almamıza rağmen, onlar 5.teşvik bölgesinde, Hatay ise 4.teşvik bölgesinde olması nedeniyle daha az teşvik almaktadır.
Her sektörde ülkenin lokomotifi olan Hatay, son 6 yıldır ekonomik olarak zor günler geçirmektedir. Geçmek istediğimiz 5. teşvik bölgesi ile şehrimizin ekonomisi bir nebze olsun rahat nefes alacaktır. Bu da her yıl 10 milyar dolar yatırım demektir. Yaklaşık 12 bin kişiye iş imkânı, İşsizliğin yüzde 2 azalması, hane halkının gelirinin yüzde 20 artması demektir.
6 Yıldır komşumuzda süren savaştan çok etkilenen Hatay halkı, ekonomik olarak kendi durumundaki illerin gerisine düşmüştür. Şuan da 4. teşvik bölgesinde olmasına rağmen, 5. teşvik bölgesindeki illerden de daha geride bir durumdadır. İşte tam da bunun için bu imza kampanyası ile sesimizi devlet büyüklerimize duyurmak istiyoruz. Bu nedenle teşvik programının uygulanması ve Hatay’ın kazanması için, ‘Hatay Halkı Hakkını istiyor’ kampanyasına tam destek vererek Antakya Ticaret Borsası olarak imzamızı atacağız.
Görünen o ki, Hatay halkı hak ettiği teşviki alacaktır. Çünkü taleplerini yüksek sesle ve desteğini de hep birlikte vermektedir. Hataylılar, kenetlenmiş bir şekilde, devlet büyüklerimizden taleplerine kulak vermelerini beklemektedir.
Kentin ekonomisini iyileştirmek, ulusal ve uluslararası her projeyi hayata geçirmek için çaba gösteren Sayın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’ı gönülden kutluyor, başarılı çalışmalarını destekleyerek imzamızı atıyoruz.” -Cemil Yıldız-

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER