Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay Güney Rüzgârı Dergisi'nin Nisan sayısı çıktı

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Nisan sayısı çıktı

Kimlikli kentin kirlenen duvarları:
SEVGİMİZ NEFRETE DÖNÜŞMEMELİ!..

Her sayısında gündem oluşturan Hatay Güney Rüzgârı Dergisi Nisan sayısı çıktı.
Kadim kentlerin elinde bulundurduğu özellikler ve güzelliklerin diğer kentlere göre daha şanslı olduğunu, bu bağlamda Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’nın, dünyadaki ilkleri bağrında yaşatması yönünden de önemli ve de kimlikli kentler arasında olduğunu konu eden Güney Rüzgârı, kimlikli kentin son günlerde kirlenen duvarlarıyla sorunlu bir il profili çizdiğini ele almış. Yerel yönetimler ile STK’ların işbirliğince çözüm yolu bulunmasını öneren dergi, ortak sevgimizin nefrete dönüşmemesine de dikkat çekmiş.
Derginin Başyazarı Gazeteci Mehmet Ali Solak ise, bu sayıda “Yaşam An’lardan ve anılardan ibaret” yazısıyla hem derginin hem de ilk tanıştığı Antakya Gazetesi’nde yaşadığı anılara yer ayırmış.
Derginin diğer önemli başlıklardan biri Sonsuz Aşkım Hatay kitabıyla ünlenen Hataylı Yazar Burhan Günel’le geçmişte yapılan söyleşi yer alıyor. Günel’in çarpıcı açıklamalarının yer aldığı söyleşide, orta kültürle roman, şiir ve öykü yazılmayacağı belirtiliyor. Dergide, Selman Büyükaşık’ın kitap tanıtım yazısında ‘Coğrafya Kaderdir’ demiş İbn-i Haldun hakkındaki yazısı yer alırken, diğer yazarların yazıları da şöyle; A. Kadir Paksoy’un ‘Günlerin Terkisinde’ başlıklı günceleri, Hüseyin Evcil’in ‘Salı Pazarı’, Dominico Bertogli’nin “Sen Piyer Mağarası’nın Tarihi”, Yahya Aksoy’un ‘14 Mart Tıp Bayramı ve İbn-i Sina’.
Avustralya’dan düşüncelerini paylaşan Hulusi Atahan bu sayıda, Broçka-Karadeniz gezisinden notlarına yer verirken, Antakya Öyküleri ile izlenen Dr. Necdet Özkaya’nın “Sevgili Marangoz Habib-i Neccar” , Av. İbrahim Ersuz ‘Sokağa düştüm’ ve Dr. Muhsin Boz “Yaraso” öyküsü de okunmaya değer. Sabahattin Yalkın’ın “Olsa Bile… Yok…” adlı şiiri de derginin zengin içeriğinden biri.
Haber sayfalarında ise, Gönüllerin Işığı Musiki Ustaları, Zamansız ayrılıkların hatırlattıkları Tayfun Talipoğlu, Huzurun kaynağı karşılıklı anlayış, Anadolu’da Tarih zenginliği haber başlıkları da derginin dikkat çeken konuları arasında.
Her sayısında Yerel basından alıntılanan Hatay’da gelişen olaylar da dergide yer alan yazılar arasında.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER