Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"HATAY İŞ İNSANI ZOR DURUMDA"

“HATAY İŞ İNSANI ZOR DURUMDA”

Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, tüccarların sancılı bekleyiş içerisinde olduklarını ileri sürdü.

Necmettin Zaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi:

“Hataylı tüccarların, ihracata karşılık ithal izni verilmesi için yaptığı talebe olumlu bakan Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın Hatay ziyareti sırasında inceleme ve denetleme yaptığı Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda ihracata karşılık ithalat izni verilmesi gündeme gelmişti. Hataylı tüccarların, özellikle Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Suriye’ye gerçekleştirdikleri ihracat miktarı kadar bu ülkeden de ithalat yapabilmeleri için gerekli iznin verilmesini İç savaş nedeniyle yıllardır mağdur olan tüccarların sıkıntılarının giderilmesi için önemli bir adım olacağını sayın bakanımıza ilettik.

İthalat izni verilmesi ile de rahat bir nefes almalarını sağlamak amacıyla böyle bir iznin verilmesinin yararlı olacağını söyledim. Sayın bakanımızda olumlu yaklaştı ve tüccarların Suriye’ye yaptıkları ihracat miktarı kadar ithalat yapmalarına izin vereceklerini söyledi.

Sayın bakanımıza buradan sesleniyorum. Değerli bakanım Hatay iş insanları zor durumda devletimizden iş insanlarına verilen sözler yerine getirilsin.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER