Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATAY KİTAP FUARI “GÜNEŞ HEPİMİZ İÇİN” ŞİİR DİNLETİSİ

HATAY KİTAP FUARI “GÜNEŞ HEPİMİZ İÇİN” ŞİİR DİNLETİSİ

Bu yıl 20-29 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen ve halen devam eden 2.Hatay Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde 23 Nisan 2018 saat 16.30’da HBB Fuar Alanı Defne Salonunda gerçekleştirilen şiir ve türkü dinletisinde duygulu anlar yaşandı. Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi şair-ozan Nebih Nafile’nin organize ettiği ve yönettiği “Güneş Hepimiz İçin” şiir ve türkü dinletisine çok sayıda izleyici katıldı. Nafile’nin açış konuşmasının ardında paylaştığı şiire bağlamada Ünal Öztorun, gitarda Merih Nafile eşlik etti. Türküler eşliğinde sırasıyla Ömer Bayraktar, Derya Sönmez, Neslihan Kanuncu Seçkin, Duran Yaşar, Usulet Coşkuner Güner, Mahmut Çetin Zorba ve Nevra Çağlayan şiirlerini seslendirdiler.

ONUR KONUKLARINA PLAKET VERİLDİ

Avrupa yazarlar konseyi üyesi ve dernek temsilcisi Nebih Nafile; “2.Hatay Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu Cumhuriyet Gazetesi yazarı Emre Kongar oldu.Edebiyata ve Antakya’ya önemli hizmetlerde bulunmuş olan mümtaz kişilikler Sayın Ömer Bayraktar ve Mehmet Tekin Ağabeylerimi,Edebiyatçılar Derneği olarak onur konuklarımız olarak belirledik. Bu yıl ilk kez huzurunuzda bir belge takdimi olacaktır. Kendilerine uzun ve sağlıklı ömür diliyorum. Onlar bizim ışığımız, esin kaynağımız.” Dedi. Hatay Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Şekerci Mehmet Tekin adına plaketi araştırmacı yazar Adil Çetin’e verdi. Merkez Müdür başyardımcısı Ahmet Çankaya ve Nebih Nafile onur konuğu plaketini Ömer Bayraktar’a sundular.

ŞAİR ADİL OKAY’A SÜRPRİZ

Edebiyatçılar Derneği Temsilcisi Nebih Nafile; öncelikle bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve katılımcı dostlarımıza teşekkür ediyorum. Hepimiz birbirimizden besleniyoruz. Kimi zaman şiir türküye yol açar, kimi zaman türkü şiire. Mücadeleci tavrı, dik duruşu ve sevgi dolu yüreği ile kendisini tanıyıp sevdiğim her geçen gün daha çok saygı duyduğum kentlimiz şair-yazar Adil Okay aramızda. İzninizle kendisinden bir paylaşım istiyorum. Adil Okay; aranızda olmak çok keyifli. Sevgili dostum Nebih Nafile’ye ve sizlere teşekkür ediyorum. Politik duruşumdan bana hep sorarlar aşk şiirleri yazmıyor musunuz diye. Bakalım bu şiirimi nasıl değerlendirirsiniz. Şiirle, aşkla kalın.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER