Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay´dan 51 Fetö ihraçı

Hatay´dan 51 Fetö ihraçı

Son OHAL KHK´si ile 18 bin 632 kişiyi kamu görevinden ihraç edildi.
Resmi Gazete´de 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (yayınlandı. 32. KHK ile toplam ihraç sayısı, iade edilenler hariç, 130 bini geçti. KHK ile Halkın Nabzı, Özgürlükçü Demokrasi ve Welat gazeteleri de kapatıldı. KHK´de yer alan ihraç listelerinden birinde ilk kez ihraç gerekçesi olarak “kurum kanaati/sosyal medya” gösterildi. Kararnamenin 4 Haziran´dan bu yana yayınlanmak için bekletildiği ortaya çıktı. İhraç listelerinde birinci sırayı Emniyet Genel Müdürlüğü aldı. Çoğu polis 8 bin 998 Emniyet personeli ihraç edildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı´ndan 3 bin 77, Hava Kuvvetleri Komutanılığı´ndan bin 949, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´ndan bin 126 asker ihraç edildi. Milli Eğitim Bakanlığı´ndan 658, Diyanet İşleri Başkanlığı´ndan 240, Dışişleri Bakanlığı´ndan 38 kamu görevlisi çıkarıldı. İhraçlar arasında Sıvas İl Seçim Kurulu´ndan bir görevli de yer aldı. Daha önce emekliye sevk edilen, kendi isteği ile emekli olan, istifa eden TSK´den 324, Emniyet Genel Müdürlüğü´nden bin 167, Jandarma Genel Komutanlığı´ndan 35 kişinin rütbeleri geri alındı.
Yayınlanan ihraç listesinde Emniyet Genel Müdürlüğü listesinde emniyet mensuplarının isim ve sicil numaraları yazılıp, şehirlerin yer almadı, diğer kurumlarda ise açıklanan isimler şöyle:
Hatay Müftülüğü: M.D. (Altınözü-imam hatip) ve A.E. (Reyhanlı-imam hatip). Hatay Adliyesi: A.Ç. (bilgisayar işletmeni), M.N.Y. (mübaşir), S.T. (mübaşir), M.Ç. (şef), B.S. (zabıt katibi), L.B. (zabıt katibi) ve S.G. (zabıt katibi). İskenderun Adliyesi: H.U. (zabıt katibi) ve R.K. (zabıt katibi). Erzin Adliyesi: A.Ş. (zabıt katibi). Hatay Açık Ceza İnfaz Kurumu: Ö.S. (ceza infaz kurumu katibi), B.S. (infaz ve koruma memuru), E.K. (infaz ve koruma memuru), F.Y. (infaz ve koruma memuru), M.T. (infaz ve koruma memuru), M.E. (infaz ve koruma memuru) ile M.U. (infaz ve koruma memuru). Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu: H.B. (infaz ve koruma memuru), H.G. (infaz ve koruma memuru) ve Y.Ç. (infaz ve koruma memuru). Hatay Denetimli Serbestlik Müdürlüğü: A.Ö. (infaz ve koruma memuru), İ.Y. (infaz ve koruma memuru) ve M.Ö. (infaz ve koruma memuru). İskenderun Ceza İnfaz Kurumu: M.Ç. (infaz ve koruma memuru). Hatay Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu: U.Y. (infaz ve koruma memuru). Gıda Tarım ve Hayvanlcılık Müdürlüğü: R.O. (işçi). Hatay İl Jandarma Komutanlığı: Kıd. Üstğm. M.E.A., Ast. Üçvş. Ö.O., J.Asb Kd. Çvş. R.O., J.Asb Kd. Çvş. Y.K., J. Bkm Asb Çvş. A.M., Uzm. J. Çvş. A.K. ve Uzm. J. Çvş. E.K. Hatay Jandarma Komando Özel Harekat komutanlığı: J.Asb Kd. Çvş. R.A. Sahil Güvenlik Komutanlığı: Üstğm. İ.D. (İskenderun), Üstğm. E.U.Y. (İskenderun), Üstğm. M.M. (İskenderun), Üstğm. Y.Ş. (İskenderun), Üstğm. S.B.Ö. (İskenderun), Ast. Üçvş. O.T. (İskenderun), Ast. Üçvş. S.K. (İskenderun), Ast. Üçvş. E.Ç. (İskenderun) ve Ast. Kıd. Çvş. S.O. (Çevlik). Milli Eğitim Müdürlüğü: A.V. (Antakya), H.B. (Büyükşehir), M.M.M. (Dörtyol), S.Ö. (Dörtyol), A.G. (Kırıkhan) ve G.T.(Kırıkhan).

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER