Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATSU, SONDAJ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

HATSU, SONDAJ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

 

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), vatandaşların içmesuyunu sorunsuz bir şekilde kullanabilmesi ve sağlıklı bir şekilde tüketebilmesi amacıyla hazırladığı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

 

Hatay’ın içmesuyunu iyileştirmek amacıyla yoğun bir çaba sarf ederek bütün sokak ve mahallelere hizmet ulaştıran Genel Müdürlük, Defne ve Yayladağı ilçesinde vatandaşların şikâyeti sonrasında içmesuyu problemi olan noktaları tespit ederek su sorununu giderebilmek için projelerini hayata geçiriyor.

 

Merkez ilçe Defne ve Yayladağı ilçesinde içmesuyu sondaj çalışmaları gerçekleştiren İdare, açılan kuyudan Defne ilçesine bağlı Dursunlu Mahallesi’nde bulunan su deposuna kadar içmesuyu bağlantısının yapılması amacıyla 168’lik çelik borular ile 140 metre hat döşendiğini bildirdi.

 

Defne’deki çalışmaların yanı sıra Yayladağı Çayır Mahallesi’nde açılan su kuyusundan aynı bölgede bulunan su deposu kadar 114’lük borular ile 30 metrelik hat döşendiğini aktaran HATSU, yapılan çalışma sayesinde yeni cezaevi, Bozlu, Sofular, Okçular mahalleleri ve 8 tane çiftliğin içmesuyu eksikliğinin giderildiği öğrenildi.

 

Su sorunun yaşanmaması adına sondaj yapılarak yeni kuyuların açıldığını ve içmesuyu eksikliğini gidererek vatandaşların su ihtiyacının karşılandığını belirten HATSU, çalışmalarda 2 kepçe ve 8 personelin görev aldığını duyurdu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER