Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHAZİRAN AYI UKOME KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

HAZİRAN AYI UKOME KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda 19 Haziran  tarihinde gerçekleştirildi

HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden başkanlığında HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kentin trafik düzeni ve yenileme çalışmalarına yönelikmaddeler görüşüldü.

Kırıkhan ilçesinde faaliyet gösteren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarının direksiyon eğitimi ve sınavında kullanılan güzergâhın düzenlemesi maddesi gündem olarak değerlendirilerek,  kırsal bölgelerde hasat dönemlerinde ağır tonajlı iş makineleriyle aynı güzergâhın kullanmaması adına revize edilmesi talebi kurul üyelerince oylamaya sunuldu.

Antakya İlçesi Kışlasaray Mahallesi Hürriyet Caddesinden Uzun Çarşı bölümüne kadar ve çarşının tüm girişleri, minibüs garajı civarında, trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla söz konusu mevkilere park yasağı getirilmesi talebi de gündem maddeleri arasında yerini aldı.

Toplantının diğer gündem maddelerinden birinde ise İskenderun ilçesi kent merkezinin trafik sirkülasyon planı doğrultusunda bazı caddelerde trafiği rahatlatmak adına akışın tek yön yapılması maddesi oylanarak karara bağlandı.

İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 20 ana gündem maddesi ve 2 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2018 yılı Haziran ayı UKOME Kurul toplantısında, maddeler oylanarak 19 madde “kabul”, 2  madde “alt komisyona havale” ve 1 madde ise “gündemden çıkartılma” yönünde karara bağlandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER