Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHDP´den İsrail e kınama

HDP´den İsrail e kınama


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Örgütü, ABD Hükümeti´nin Büyükelçiliğini Tel Aviv´den Kudüs´e taşımasını protesto eden Filistinli göstericilere karşı kullandığı şiddete karşı İsrail Hükümetini kınadı ve protesto etti.

Gelişmeleri tehlikeli provakasyon olarak nitelendiren HDP, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kamuoyunu ve tüm sorumlu hükümetleri acilen göreve çağırdı.
HDP İl Örgütü adına yapılan basın açıklamasında Birleşmiş Milletler´in bugüne değin sorumluluk sahibi olduğu Filistin sorununda her zamankinden daha fazla inisiyatif geliştirmesi ve bu vahşetin derhal durması için önleyici rolünü oynaması gerektiği de vurgulandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “İsrail Hükümetini, Filistin ve İsrail halklarının barış içinde yaşayabilmeleri için bu tür provokatif girişimlerden uzak durmaya çağırıyoruz. Filistin Halkının özgürlük mücadelesi ve haklı direnişi ile dayanışmamızı bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz.
Halkların Demokratik Partisi olarak İsrail´le olan bütün antlaşmaların iptal edilmesi talebiyle verdiğimiz soru önergesi AKP ve MHP oylarıyla ret edildi. Bizler AKP´nin Filistin meselesinde ne kadar samimi olduğunu buradan anlayabiliyoruz. Filistin Halkı´nın özgürlük mücadelesi AKP´nin seçim malzemesi olarak kullandığı bir mesele olmaktan öteye gitmiyor.
HDP var oldukça bu haklı direnişin yanında olmaya devam edecektir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER