Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHDP’nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile aday oldum

HDP’nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile aday oldum


Antakyalı tiyatro oyuncusu Barış Atay, HDP’nin Hatay listesinde yer aldı.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Antakyalı tiyatro oyuncusu Barış Atay, twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bu karanlık iktidarın durdurulmasında en önemli aşamanın HDP’nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile TİP adına HDP’den aday adayıyım” dedi.
HDP Hatay listesindeki ismi ‘adaylık’ noktasında kesinleşen Atay, saçıklamasında şunları söyledi:
“Hayatımda, ailemden sonra en önemsediğim olgu, müy oldumcadele. Kendimi bildim bileli, önemsediğim değerler adına mücadele etmeye çalıştım. Lisede de, üniversitede de, meslek yaşamım içerisinde de… Sanatın muhalif ve politik yönünü her zaman savundum ve bir tiyatrocu olarak düşüncelerimi söylemekten, mücadeleye katkı sağlayacağını düşündüğüm oyunlarda ve filmlerde oynamaktan asla çekinmedim. Ben, öncelikle, bir oyuncu ve yönetmenim. Mesleğimi seviyorum ve bu gerçek asla değişmeyecek. Fakat bazı zamanlarda, belirli süreler içinde farklı sorumluluklar almak gerekebiliyor. Bunun birçok sebebi var. Örneğin… Uzun süredir, iktidar tabanının ‘madem bu kadar memnuniyetsizsin, o zaman vekil olsana!’ meydan okumasını, iktidarı veya muhalefeti eleştirmenin sadece politikacıların işi olduğunu sanan zihniyetin ‘sen işine baksana’ söylemini dinliyorum ve cevap veriyorum.
16 yıllık gerici AKP iktidarını yenilgiye uğratmak, inandığım değerlerle güzel bir ülkenin inşasına katkıda bulunabilmek ve bir yurttaş olarak, yüksek sesle dile getirdiğim ‘hesap vereceksiniz, yargılanacaksınız’ şeklindeki temenni ve taleplerimin hakkaniyetli ve adil şekilde yapılıp yapılmadığına tanıklık etmek istiyorum. Öte yandan, Oyuncular Sendikası üyesi olarak, kültür-sanat alanında yaşanan emek sömürüsüne, kültürel-sanatsal çalışmalara yapılan baskıya, sansüre, Emek Sineması, AKM ve birçok sanat kurumunun yok edilmesi sürecine olan tanıklığımla, bu yaşadıklarımın telafisi, meslektaşlarımın da karşılaştıkları baskıları yok edebilmek, tiyatro, sinema, TV’lerin her alanına yapılan müdahalelere karşı sesimi daha da yükseltmek ve arkadaşlarımın da bu sese katılmasını sağlayabilmek istiyorum.
Bu ve daha birçok sebepten dolayı, bu karanlık iktidarın durdurulmasında en önemli aşamanın HDP’nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile TİP adına HDP’den aday adayıyım. Ben bir sosyalistim. Seçimin nihai kazanç ya da kaybediş olduğunu düşünmüyorum. Fakat seçimin ve parlamenter siyasetin toplumun önemli kesimi için geçerliliği olduğu gerçeğini yadsıyamam. Kazanırım ya da kaybederim, sonuç ne olur bilemem. Çünkü bu benim için bir yarış değil, mücadelenin başka bir biçimi. Milletvekili ya da oyuncu; sıfat ne olursa olsun, tanıdığınız günden beri şahit olduğunuz gibi; iktidara, muhalefete ve içinde olduğum siyasete dahi yanlışlarını açıkça söylemekten çekinmeden, mücadele vereceğimden emin olabilirsiniz. ”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER