Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ

HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ

Adalet yürüyüşüne dair açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Bundan tam 13 gün önce başladı, Anadolu’nun Kemal’i Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, Adalet yürüyüşü. Ankara’dan İstanbul’a kadar sürecek bu zorlu yürüyüşün kararı ülkemizde yargının talimatla karar alma sürecinin zirve yaptığı günlerde alındı. Kavurmacıların, Börekçilerin, yani damatların korunup kollandığı bir sürece tanıklık ettik. Hemen akabinde TBMM’de birlikte görev yaptığımız Sayın Berberoğlu’nun önce müebbet hapis cezası aldığını, ardından iyi halden cezasının 25 yıla indirilerek tutuklandığını öğrendik. Bir kez daha gördük ki mahkemeler tarafsızlığını yitirmiş adalet değil siyasi imtiyaz dağıtıyorlar. Yüz binlerce insan KHK’larla ihraç ediliyor, işinden aşından oluyor, ülkemiz yangın yeri ancak iktidardakiler için varsa yoksa saltanatları. Ülkenin göz göre göre uçuruma sürüklendiği bu süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu artık yeter diyerek Adalet yürüyüşünü başlattı.” Dedi.
Yürüyüşün 13. gününde olduklarını belirten CHP milletvekili Serkan Topal yürüyüş esnasında 4 mevsiminde kendini hissettirdiğini belirterek, “Bugün yürüyüşün 13. günü, başından itibaren, sağanak yağmura, çamura, fırtınaya, soğuğa ve aşırı sıcağa rağmen kararlı adımlarla Adalet yolunda yürümeye devam ediyoruz. Yürüyüşün başından itibaren doğanın bütün güzelliklerini ve ülkemizde görmeye alışık olduğumuz 4 mevsimi bir arada yaşadık” dedi.
CHP Milletvekili Topal sözlerini, “Her yeni gün biraz daha çoğalarak yürüyoruz, toplumun çeşitli kesimlerinden mağdurlar, mazlumlar yürüyüşümüze omuz veriyor. Her türlü provokasyondan uzak durarak halkın haklı talebini haykırıyoruz.
Halkın üstüne karabasan gibi çöken, AKP’nin 20 Temmuz OHAL Darbesine karşı, bu sürecin yarattığı Hukuksuzluklara karşı demokrasimizi savunmak için yürüyoruz. Bu yürüyüşün talepleri anlaşılmayacak kadar karmaşık değil. Çok basit, herkesin anlayabileceği bir talebimiz var; Herkes için adalet istiyoruz.
Çocuklarımıza Yaşanabilir Bir Ülke Bırakmak İçin Yürüyoruz.
80 Milyon için Adalet istiyoruz. Hakim karşısına çıkarılmadan işini aşını kaybeden KHK’larla ihraç edilen yüz binler için, Cezaevlerinde hukuksuz bir biçimde tutulan aydınlar, yazarlar, çizerler için, işsiz, düşsüz bırakılmış çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak için yürüyoruz.
Biz Umudu haykırıyoruz. Anadolu’nun üzerindeki ölü toprağını savurup atıyoruz. Faşizme inat gülüşümüzle, kahkahalarımızla, dayanışmamızla yeri göğü inleterek, ADALET istiyoruz.
Vermeyecekler. Alacağız” diyerek noktaladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER