Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel HZ. AYŞE ANADOLU İHL. BİLİMDE GÜNEŞ GİBİ PARLAMAYA DEVAM EDİYOR.

 HZ. AYŞE ANADOLU İHL. BİLİMDE GÜNEŞ GİBİ PARLAMAYA DEVAM EDİYOR.

Antakya Hz. Ayşe Kız Anadolu İmamHatip Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı çalışmları çerçevesinde Antakya Hz. Ayşe Kız Anadolu İHL. Öğrencilerinin hazırlamış olduğu 32 projenin sergisi Hatay Vali Yardımcısı Aydın TETİKOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN ve diğer davetlilerin katılımı ile açıldı.

Açılış konuşmalarını İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN ve Okul Müdürü Firdevs KILINÇ’IN yaptığı Bilim Fuarında; “ öğrenciler araştırma, sentez, keşfetme, bilimsel yöntem ve tekniklerle alt yapı oluşturma becerileri kazandıracak çalışmalara imza attılar. İmam Hatip Liselerin ilimdem uzak sosyal olmayan kurumlar gibi görünen yanlış tabuları, okulumuzun gerek spor gerek sosyal etkinlikler gerekse de bilimsel alanda göstermiş olduğu başarılar sayesinde yıkılmaya başlamıştır. Vatan konusunda yaptığı duyarlı davranış, etkinlik ve söylemleri ile ulusal basından El Cezire televizyonunda dahi Hatay ilini zikrettiriken kendinden de söz ettirmeyi başarmıştır.

Dünyaya, ülkemizin ve islamın doğan güneşi olacağız sloganı ile yola çıkan Antakya Hz. Ayşe Kız Anadolu İHL. 3 yıl gibi kısa bir sürede kendinden her kulvarda söz ettirmeye başlamıştır.

Bir şölen havasında geçen ve davetliler tarafından büyük beğeni toplayan bilim fuarı sonrasında, Antakya Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Geleneksel 3. Pilav Günü olması münasebetiyle pilav ikramı yapıldı. Program Mehteran gösterisi ve yıl içerisinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER